İlk turda 3. lig vizesini kim alacak? Şile Yıldız Spor mu? Alibeyköyspor mu?

İlk turda 3. lig vizesini kim alacak?
Şile Yıldız Spor mu?
Alibeyköyspor mu?
Bölgesel Amatör Lig'de gruplarında şampiyonlar belli oldu, şimdi Play-off zamanı!
Ağrıspor 1970, Adıyaman 1954 SK, Artvin Hopaspor, Fatsa Belediyespor, Nevşehirspor, Kırşehir Belediyespor, Serik Belediyespor, Ödemişspor, Şile Yıldızspor, Alibeyköyspor, Gebzespor ve Altınova Belediyespor gruplarında şampiyon olarak 3.Lig'e çıkmak için play-off oynama hakkı kazandı. 12 takımın katılacağı play-off sonuçta 9 takım 3.Lig'e çıkmaya hak kazanacak. İlk olarak Şile Yıldız ve Alibeyköyspor'u mercek altına aldık.

Şile Yıldızspor
Şile Yıldızspor 9.Grup’ta en derli toplu oynayan takımdı, gerçi grupta çok güçlü takım da yoktu ama Şile aralarıondaki en doğru oyunu oynayan ekipti diyebiliriz. Çayırova ve Şile Yıldızspor bu grubun futbol anlamında doğru işlerini yaptılar fakat Çayırovaspor ligin ilk yarısında aldığı kötü sonuçlar sebebiyle şampiyon olamadı. Şile Yıldızspor da sezon pek iyi başlamadı ama aynı oyun anlayışlarından vazgeçmediler. İlk 6 hafta da 3 mağlubiyet gördüler fakat Çayırovaspor karşılaşmasıyla birlikte çıkışa geçtiler. Grupta her ne kadar Ayvalıkgücü, Çiğli, Derince gibi ekipler hep üstte götürse de İstanbul ekibi önce puanını eşitledi ardından liderliği vermemek üzere devraldı. Oyun düzenleri gayet basit aslında; takımın stoperleri Vijdan ve Ersen fizikli hem yerden hem havadan etkili oynayabiliyorlar fakat o kadar hızlı isimler değiller. Aldıkları topu direkt dikine, özellikle Keita’ya doğru atıyorlar. Oyun içinde zaman zaman 4-4-2 zaman zaman 4-3-3’e dönen çift oyun sistemleri var. Kanat oyuncuları solda Cenk ve sağda Raşit çok etkili iki isim, her an ceza sahasına tehlikeli pozisyon oluşturacak kapasiteleri var. Hücumda genel olarak hava topunu Keita’nın indirmesiyle birlikte Birol’a servis ediyorlar. Birol takımın golcüsü haliyle aniden driplingleriyle boş koşularıyla rakip defansı çok sıkıntıya düşürüyor. Takımın zayıf noktası ise sol bek diyebiliriz, Şile Yıldızspor genelde pozisyonlarını o bölgeden veriyor. Genel anlamda özet geçecek olursak Play Off maçında  tecrübeli, ne yaptığını bilen bir Şile Yıldızspor izleyeceğiz.


Alibeyköyspor
Öncelikle bu 10. Grup adına bir şeyler yazmak istiyorum bu sene bu grup çok üst düzey bir çekişme göremedik nitekim Alibeyköy ve Kütahyaspor’dan başka şampiyonluk isteyen başka takım da yoktu. Zeki Ersoy Hoca'nın kısıtlı imkanlarla başladığı ligde, Ali Zengin'in başkanlığındaki yönetime, Beşiktaşlı eski yönetici Sinan Vardar ve eski Trabzonsporlu yönetici Muammer Saka'nın da katılmasıyla turuncu mavili ekipte işler rayına oturdu. Alibeyköyspor’un kadrosuna bakacak olursak genç bir ekip görüyoruz. Kaleci Ufuk mesela daha filiz lisanslı bir isim, Başakşehir patentli 1999 doğumlu Eren ilk 11 oynayan başka bir oyuncu. Çoğu takım 99 doğumlu oyuncularını bir dakika oynatırken Alibeyköyspor direkt ilk 11 oynatan bir takımdı ve şampiyon da oldular. Bence bu yönden büyük bir tebriği hak ettiler. Kadro yapısına bakılırsa öyle yüksek maliyetli bir kadroya da benzemiyor açıkcası. Tecrübe anlamında bakacak olursak orta sahada Amir, Hüseyin ve forvette Raşit gibi isimleri görüyoruz. Alibeyköyspor koşan, basan kısaca çalışkan bir takım, Şile Yıldız defansını bir hayli yoracakları kesin.

Analiz Haber : Mete Ekiz 

MUHTEMEL KADROLAR


Yorumlar

serdaresti dedi ki…
Elinize sağlık. Bu tip karşılaştırma ve analiz amatör liglerde pek karşılaşmadığımız bir durum . Çalışmanız için Teşekkür ederim.