ÇİNİLER DİYARI KÜTAHYASPOR


AhmetEREN ile nostaljide, geçmiş zamana yolculuk"Çiniler Diyarı KÜTAHYASPOR" Her yörenin bir stad adı var.Kütahya'da ise
Mustafa Kemal ATATÜRK ile kazandığımız zaferlerin adres.Dumlupınar Stadında... HOOPHOOPHOOP,GÜMMGÜMMGÜMM MAVİ-ŞİMŞEK HEYYHEYYHEYY diye Kütahyaspor'lular hep bir ağızdan takımları için,tezahürat ederdi.Çoçukluğumuzda, O tezahüratlar Ahırardı'ndan,Gökçimen'den, Özbek Mahallesinden ve Maltepe semtinden  duyulurdu.En çok da sırasıyla, Kocaelispor'a(7),Hacettepe'ye(7) ve Giresunspor (7)maçlarında atılan 7 adet füze golleri GOLLL sesleri ile Dumlupınar Stadı yankılanırdı.
Şimdi KÜTAHYASPOR'un tarihine bakalım.
1966 yılında Kütahya'da 4 amatör takımın Dağcılık,Alayunt,Dumlupınar ve Porsukspor
birleşmesiyle Kütahyaspor kurulmuştur. En sevilen tezhüratı ise Açık Mavi, Koyu Mavi, Dep Gali'dir.
Renklerini Kütahya'da sürdürülen çinicilik sanatında sıraltı tekniğinde kullanılan mavi ve kobalt mavisi (lacivert) renklerden almıştır. Mazisini arayan kulüp şu an amatör kümede mücadele etmektedir.
Başarısız sezonlar

Türkiye Kupası Başarıları

Kütahyaspor'un tarihindeki en önemli olaylardan birisi, 1968-1969 sezonu Türkiye Kupası ilk turundaki Galatasaray eşleşmesidir. Kütahya'da oynanan ilk karşılaşmada Kütahyaspor, o zamanlar Metin Oktay, Gökmen Özdenak, Ördek Mehmet gibi futbolcuları kadrosunda barındıran Galatasaray'ı bir de penaltı kaçırarak 4-3 mağlup etmeyi başarmasına rağmen, ikinci maçta 2-1 yenilince gol averajıyla rakibine elenmiştir. O sezon finalde Göztepe'yi yenen Galatasaray kupanın sahibi olmuştur.
Kütahyaspor'un Türkiye Kupalarındaki en başarılı sezonu ise 1969-1970 sezonudur. Yarı final oynama başarısı gösterdiği kupanın ikinci tur birinci kademe maçında Feriköy'ü 2-1 ile geçen Kütahyaspor ikinci kademede Mersin İdman Yurdu'nu 1-1 ve 1-0'lık skorlarla elemiş, üçüncü turda da PTT'yi 2-0 ve 2-3 ile geçerek yarı finale çıkmıştır. Dişli rakipleri eleyerek geldiği yarı finalde ise 0-0'ın rövanşında 4-0 yenildiği Eskişehirspor'a elenerek finalin eşiğinden dönmüştür. Bu tarihi yarı final için Kütahyaspor taraftarının ürettiği "Mersin İdman Yurdu PTT, sıra geldi ES-ES’e sloganı" halen hatırlanmaktadır...
HABER&FOTO:AHMET EREN
AMATÖRÜN DÜNYASI TEMSİLCİSİ



Yorumlar

ali güzelsoy dedi ki…
7 trılyon butceyle kume dusen bir takım 4 sene üniversite hayatım boyunca sureklı sorun yasamıs bır takım sonunda layıgını buldu zaten :)