GÜLTEPE 2 SEZON SONRA YENİDEN SÜPER AMATÖR'DE




Gültepe 2 sezon sonra yeniden Süper Amatör'de
Kağıthane ilçesinin köklü takımlarından Gültepespor, 2 sezon önce veda ettiği İstanbul Süper Amatör Lig'e geri döndü. 

İstanbul 1. Amatör Lig 5. grupta Yeni Ufuk ile lig boyunca devam eden şampiyonluk yarışını kılpayı kaçıran Gültepespor, İstanbul Süper amatör Lige yükselme Play Off müsabakasında İBB Esenler Stadı'n da 4. grup ikincisi Bahçelievler İdman Yurdu ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Barış Esa, İslam Turgut Yıldırım, Berk Tezcan hakem üçlüsü yönetirken Saha Komiseri olarak Fahri Aşıcı ve Murat Şahin görev aldı.
İstanbul Süper Amatör Lig için Play Off müsabakasında Gültepespor ile Bahçelievler İdman Yurdu takımları İBB Esenler Stadı'nda karşı karşıya geldiler. Karşılaşmaya etkili başlayan Kağıthane temsilcisi İdman Yurdu kalesinde pozisyonlar üretmeye başladı. Sol kanatta etkili ataklarla rakibini zorlayan Chris'in 29. dakika da ceza alanı içine bıraktığı topa son vuruşu yapan Exhau toğu ağlarla buluştururken ilk yarınında skorunu belirlemiş oldu.
İkinci yarıya skor üstünlüğü ile çıkan Gültepespor ataklarını sıklaştırmaya başladı. 47. dakika da Chris soldan girdi kaleci Tuncay son anda topa müdahale ederek farkın açılmasına müsaade etmedi. 53. dakika da bu sefer Exhau bindirme yaparak rakiplerinden sıyrıldı ceza alanı içine kaleye paralel gönderdiği topa son vuruşu Ömer Faruk yaptı, top ağlarla buluştu ancak İslam Turgut Yıldırım'ın kalkan bayrağı ile gol iptal edildi. Bu pozisyondan 3 dakika sonra Salih Kırtay'ın defansın arkasına attığı topa koşu yapan Exhau rakiplerinden kurtularak topu kontrol ettikten sonra oyuna ikinci yarıda dahil olan Faruk Kara'nın önüne topu bıraktı. Faruk topu kontrol ettikten sonra Tuncay'ın solundan meşin yuvarlağı ağlarla buluştururken farkı ikiye çıkarmayı başardı. (2-0)
Karşılaşmanın normal süresi bu skorla sona erdi. Müsabakanın hakemi Barış Esa oynanmamış süre olarak müsabakanın 9 dakika ekledi. 96. dakika da Yusuf Yıldırım'ın ceza alanı içinde Gani'ye yatarak yaptığı müdahale sonrasında Esa penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışı için topun başına geçen Başar topu ağlara gönderirken Bahçelievler İdman Yurdu'nun umutlarıda yeniden yeşerdi. Ancak geri kalan süre içerisinde her iki takımda skora etkide bulunamayınca karşılaşma Gültepespor'un 2-1 üstünlüğü ile son buldu. Bu sonuçla Gültepespor 2020 - 2021 futbol sezonunda İstanbul Süper Amatör Ligde mücadele etme hakkı kazanırken, İdman Yurdu ise umutlarını yeni sezona bıraktı.

Yorumlar