Yıllar sonra YENİ' den ORTABAYIRSPOR ŞAMPİYON....

Yıllar sonra YENİ'den ORTABAYIRSPOR ŞAMPİYON....
Kağıthane ilçesinin köklü takımlaından Yeni Ortabayırspor yıllar sonra yeni yönetimive yeni anlayışı ile yarattığı futbol hamlaesi ile alt yapılarda üst üste yakaladığı başarısarını A takım şampiyonluğu ile taçlandırdı. Şampiyon takıma kupasını Kağıthane Belesiyeai Spordan Sorumlu Başakan Yardımcısı Levent Dirice ve Kağıthane Kulüpler Birliği Başkanı Hasan Cevahir birlikte verdiler. 




İstanbul 2. Amatör Lig 8. grupta mücadele eden Yeni Ortabayırspor, İstanbul Barışspor, Büyükümitler, Altınok, Güzelhisar, Altınaslar, Öz Yarımburgaz, Şenlik Gençlerbirliği, İstanbul Artvin ve Halkalı ile aynı grupta yer aldı. Gruptaki ilk maçına Altınok karşısında çıkan Kağıthane temsilcisi karşılaşmayı 4-0 önde götürürken Altınok takımının sahada oyun için yeterli sayıda futbolcusu kalmadığı için 55. dakika da maç bu skorla sona erdi. 2. hafta maçında Bayrapaşa Stadı'nda Altınaslar'ın konuğu oldu Yeni Ortabayırspor bu maçta 35. dakika da Abdullah'ın golüne engel olamayınca sahadan da 1-0 mağlubiyetle ayrıldı. 3. hafta ile birlikte yeniden yükselmeye başlayan Yeni Ortabayır evinde Güzelhisarî 2-1'le geçerken aynı hafta Altınok Büyük Ümitleri evinde ağırladı. Altınok sahadan 3-2 galibiyetle ayrılırken Yeni Ortabayır 6. hafta ile birlikte yeniden zirveye oturdu. 6. hafta aldığı liderliği sezon sonuna kadar taşımayı başaran Yeni Ortabayırspor yıllar sonra katıldığı A takım liglerinde şampiyonluğu yakalayarak yükselişini taçlandırmayı başardı. 18 haftalık soluk soluğa geçen ve Yeni Ortabayır, İstanbul Barışspor, Büyük Ümitler ve Altınok arasında geçen şampiyonluk yarışında kupaya uzanan Yeni Ortabayırspor oldu. 18 hafta sonunda 15 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik alarak 47 puan toplamayı başaran Yeni Ortabayırspor attığı 71 gole karşılık kalesinde 19 gol gördü.  


Yeni Ortabayırspor'un yıllar sonra yakaladığı başarıda önemli ölçüde pay sahibi olan Teknik Direktör Koray Yıldız kulüp tarafından bir plaketle onurlandırıldı. Başarılı Teknik adama plaketini Yeni Ortabayır Spor Kulübü adına Kağıthane Belediyesi Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Levent Dirice verdi.


Şampiyonluk kupası müsabakasında tribınleri dolduran Yeni Ortabayır taraftarlarının dışında spor kulübü başkanları ve yöneticileri, siyasi partilerin ilçe temsilcileride yer aldılar.


Yorumlar