U19 Türkiye Şampiyonasında Maç Sonu Çıkan Olaylar Sebebiyle Kupa Töreni Yapılamadı. (VİDEO HABER)

U19 Türkiye Şampiyonasında Maç Sonu Çıkan Olaylar Sebebiyle Kupa Töreni Yapılamadı. (VİDEO HABER)
2018-2019 sezonu U19 Türkiye Şampiyonası 75 ilden 2993 takım arasında illerinde dereceye giren 138 takımın katılımı ile 03 Mayıs 2019 tarihinde 1.Kademe müsabakaları ile başladı.
2.Kademe müsabakaları grup birincisi olan 24 takımın katılımıyla 4 grupta oynandı. Grup birincisi olan 4 takım yarı final ve final müsabakalarını 27-28 Mayıs 2019 tarihlerinde Samsun'da oynadı.

Samsun ilkadım Stadı'nda oynanan final müsabakasının normal ve uzatma süreleri golsüz eşitlikle sonuçlandı. Penaltı atışlarında 4 - 3 üstünlük sağlayan Talasgücü Belediyespor Türkiye birincisi olurken, İstanbul İFA Spor ise Türkiye ikincisi oldu. Üçüncülük müsabakasında Bandırma Baltokspor'u 3 - 2 yenen Adana Yüksel Gençlik Spor, Türkiye üçüncüsü oldu.

Müsabakaları Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Kasapoğlu, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Samsun ASKF Başkanı Şener Aydın, TASKK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tanrıyaşükür, Samsun Futbol İl Temsilcisi Hasan Özbulut, Samsun TÜFAD Başkanı Hakkı Bayrak ve Samsunspor yöneticileri 
de izledi.




U19 Final maçı sonrasında çıkan olaylar sebebi ile kupa töreni yapılamadı.
Normal süresi ve uzatmaları golsüz tamamlanan karşılaşmada rakibini penaltı atışlarında rakibini 54 mağlup eden sarılacivertliler kupayı kazandı. Talasgücü Belediyespor maç sonu büyük sevinç yaşadı.
Penaltı atışlarında Uğur Taşpınar, Ali Avcı, Muhammed Aktan, Melih Faruk Demir topu ağlara gönderirken Gabriel Kalu ile penaltı atışında golü bulamadı.
Müsabaka sonrasında olaylar çıktı. Maçın ardından iki takım oyuncuları arasında kavga çıktı. Tekme ve tokatlar ile birbirine saldıran oyuncuları ve teknik heyeti ayırmak oldukça zor oldu.
Polis ekiplerinin araya girmesine rağmen olaylar devam etti. Polis ekipleri, biber gazı kullanarak kavgayı ayırdı.
Samsun İlk Adım Tesislerinden oynanan karşılaşma sonrası şampiyon olan Talasgücü Belediyespor kupasını alamadı. Samsun ASKF Başkanı Şener Aydın çıkan olaylar sonrası kupayı veremedi.


3. olan Adana temsilcisi Yüksel Gençlik Spor kupası ile

TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür, final maçı sonrasında yaşanan olaylar sebebi ile her iki takım oyuncuları ve yöneticilerini kınadığını belirtirken şu açıklamalarda bulundu. "İlk gün oynanan yarı final müsabakaları sonunda, finale kalan takımlar ve 3. lük için mücadele edecek olan takımlar belli oldu. Final gününün ilk maçı 3. lük için Bandırma temsilcisi Baltok ile Adana temsilcisi Yüksel Gençlikspor arasında oynandı. Maç sonunda sahadan galibiyetle ayrılan Adana temsilcisine Samsun ASKF Başkanı Şener Aydın'ın ricası üzerine ben verdim. Her iki takım oyuncuları da birbirlerini kutlayarak ve birlikte fotoğraf çektirerek bugünü bir festival havasına dönüştürdüler. Ben de bu futbolcu grubuna kupa takdim etmekten çok mutlu olduğumu belirtmeliyim. Gelelim final maçına final maçı golsüz eşitlikle sona erdi ve penaltı atışlarına gidildi. Biz İstanbul'dan oraya ilimizin takımını desteklemek, onlara biraz moral olmak maksadı ile gittik. Ancak penaltı atışları sonunda Adana temsilcisi 4-3 galip gelerek Türkiye Şampiyonu oldu. Hakemin bitiş düdüğü ile birlikte sahanın içi birden karıştı. Ne fenadır ki ortada bir arbede var, ama ne yöneticiler ne de antrenörler gençleri sakinleştirmek için müdahele etmiyor. Bu manzara beni çok üzdü. Tabii ardından gelen polis müdahalesi sonrasında ortalık yatışsa da Türkiye şampiyonasına yakışmayan bir final oldu. Şampiyon takımın kupasını alamadığı bir şampiyona olarak, amatör liglerde yöneticisinden futbolcusuna kötü bir sınav verildi." dedi.


4. olan Bandırma Baltok spor

3. lük kupası Ali Tanrıyaşükür'ün elinden

 Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun ASKF Başkanı Şener Aydın, TASKK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tanrıyaşükür,

Yorumlar