Takım halinde zehirlenerek, hastanelik oldular...

Takım halinde zehirlenerek, hastanelik oldular...
U17 Türkiye Şampiyonası 1. kademe müsabakaları için Nevşehir'de bulunan Konya temsilcisi Ülkümspor'lu 20 futbolcu akşam yedikleri yemek sonrasında zehirlenerek hastanelik oldular. Futbolcuların bir kısmı yatakta tedavi görürken, bir kısmı da yer kalmadığı için tekerlekli sandalye de tedavi gördü. Futbolcuların sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

U17 Türkiye Şampiyonası Nevşehir grup merkezinde Kayseri Şekerspor ve Kırşehir temsilcisi Mucurspor ile aynı grupta yer alan Konya Ülkümspor'un şampiyona macerası hastanede sonuçlandı. Nevşehir'de futbol müsabakalarının dışında ayrıca Teakwondo yarışmalarınında olması sebebi ile konaklama yeri bulmakta zorlanan Ülküm spor yöneticileri diğer kulüplerin aksine araya birilerinin girmesi ile son anda yurtta kalacak bir yer buldular. Ancak buldukları yerin kaloriferleri çalışmayınca apar topar başka bir yer aramak zorunda kaldılar. Son olarak bir otelde yer bulan Ülkümspor, konakladığı yerde akşam yemeği çıkarmayınca bu sefer çözümü ilk gittiklari yurtta yemek için anlaşarak buldular.  Hikayenin geri kalan kısmını ve yaşadıklarını Ahmet Şen şu sözlerle açıkladı. "İnanin şu an konuşurken kelimeler boğazımda düğümleniyor. Hayatımda böyle saçma bir organizasyon  görmedim. U17 Türkiye Şampiyonasi icin Nevsehir'e geldik, fakat ayni tarihte Nevsehir'de Tekvando organizasyonu varmış. Koca şehirde inanırmısınız bir otel bulamadık. Konya ASKF Başkanı Remzi Ay'ı aradım durumu izah ettim. Kendisi bize bir yurt tahsis etti. Ama keşke etmeseymiş, malum durumumuz ortada,bütün çocuklar zehirlendi. 17 yaşındaki çocuklardan bahsediyoruz. Bunlar bana emanet, Allah korusun daha kotu birsey olsaydı ailelerine nasıl hesap verecektim. TASK(Turkiye amator spor konfederasyonu baskanligi) bu organizasyonu Nevsehir'e verirken aynı tarihte Nevsehir'de baska bir organizasyonun oldugunu nasıl görmezden gelir. Böyle bir eksiklik olabilir mi? Buraya gelmeden önce Konya'da İl Gençlik Spor Müdürlüğü'müzden kulübümüze arac tahsis edilmesi icin ricada bulunduk. Ama sanırım sanki çok şey istedik, vermediler. Adını temsil ettigimiz Konya'da şunu bir kez daha anladim ki amator kulüplerimiz sahipsizmiş"dedi.
Ayrıca yaşanan yer sorunu sebebi ile Kırşehir ve Kayseri takımlarının günü birlik gelerek müsabakalar çıktığını da ekledi. 

Şampiyonanın ilk maçında Kayseri temsilcisi Şekerspor ile 0-0 berabere kalan Ülkümspor, ikinci maçta Kırşehir temsilcisi Mucurspor karşısında 1-0 geriye düştüğü maçı çevirmeyi bilmiş ve sahadan 3-1 galibiyetle ayrılmıştı. Yarın oynanacak Kırşehir Mucurspor - Kayseri Şekerspor maçının sonucu grup liderini belirleyecek. 

Kayseri Şekerspor'un sahadan galibiyetle ayrılnası sonucunda, Ülkümspor ile Kayseri Şekerspor penaltı atışları yaparak, grup liderini belirleyecekler. Diğer türlü tüm sonuçlarda finale kalan takım Konya temsilcisi Ülkümspor olacak. 

Yorumlar