KÜÇÜKÇEKMECE EMEKTARLAR LİGİ BAŞLIYOR…

KÜÇÜKÇEKMECE EMEKTARLAR LİGİ BAŞLIYOR…
Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği ile ortaklaşa düzenlenecekleri 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Emektarlar futbol ligi 17 Martta başlıyor.

2011 Yılında ilk kez Vetaranlar ligi altında başlayan futbol turnuvası 8.Yılında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Emektarlar futbol ligi adı altında oynanacak olan Emektarlar futbol ligine katılan takımlar, Küçükçekmece sınırları içerisinde federe olmuş futbol kulüpleri adına katılabilirler.

Emektarlar futbol liginde yaş sınırlaması uygulanacaktır. Yaş sınırı en fazla 31.12.1979 doğumlulardan başlayacak ve üzeri yaşlar kabul edilecektir. Ayrıca 1980 ve 1981 doğumlu en fazla 3 (üç) kişi, 24 kişilik kesinleşmiş isim listesin de belirtilip oynatılabilir.

Emektarlar Futbol ligine katılmak isteyen takımlar 1 Mart Cuma günü saat 17.00’ye kadar Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği’ne, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Emektarlar futbol Ligi’ne katılacaklarına dair üst yazı ve ekinde yönetim kurulu kararı fotokopisi ile gelerek katılım işlemini sonuçlandırmış olur. Emektarlar futbol ligine katılan takımlar 15 Mart tarihine kadar kesinleşmiş 24 kişilik isim listesini evrakları ile birlikte teslim eder ve Kulüpler birliği tarafında lisansları yapılır.

Emektarlar futbol liginde oynayacak her sporcuya kulüpler birliğinden lisans çıkartılması zorunludur. Lisans için gerekli evraklar; kimlik fotokopisi, 1 adet fotoğraf ayrıca tam teşekküllü sağlık raporu almış olmaları gerekmektedir. Veya kulüpler birliğinin vermiş olduğu sağlık formunu sağlık kuruluşlarından onaylatmak zorundadır. Sağlıkla ilgili evraklarını tamamlamayan sporcular müsabakalara kabul edilmeyecektir.

Emektarlar futbol ligine katılan takımlar, Küçükçekmece sınırları içerisinde federe olmuş futbol kulüpleri adına katılabilirler. Müsabakalar kaleci dahil 11 oyuncu ile oynanır ve oyuncu değişikliği sayısı sınırsızdır. Yedek oyuncu sayısı 7 ’dir. Emektarlar futbol liginde forma numarası serbesttir. Müsabaka süreleri 35’ er dakikadan 2 devre toplam 70 dakika oynanacak olup hakem müsabaka sonuna kayıp olan süreyi ekleme hakkına sahiptir. Eleme türünde oynatılan müsabakalarda uzatma süresi olmayacaktır. Beraberlik halinde seri penaltı atışları ile sonuç alınacaktır.

Emektarlar Futbol ligi fikstür çekimi 6 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilecektir. Lig 17 Mart 2019 Pazar günü Yeşilova Kemal Aktaş Stadında başlayacaktır. Müsabakalarda Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin talimatı uygulanacak ve Kart cezaları ile disiplinsiz davranışlar ile ilgili Tertip Komitesi karar verecek ve bu karar kulüplere tebliğ edilecektir.

Emektarlar futbol ligi grup maçları hafta içi ve hafta sonu Küçükçekmece Belediyesi Yeşilova Kemal Aktaş Stadında oynanacaktır. Tertip Komitesi gerekli gördüğü hallerde maçların stadı, tarihi ve saatlerinde değişiklik yapabilir. Emektarlar futbol ligi 1,2,3 ve en centilmen takımına ayrıca en iyi kalecesine ve gol kralına kupa, plaket ve katılan tüm takımlara madalyalar verilecektir.

Yorumlar