Yıldırım Bosna Ligden Çekildi.

Yıldırım Bosna Ligden Çekildi.
İStanbul Süper Amatör Lig'de Yıldırım Bosna ile Küçükköy arasında dün oynanan müsabaka sırasında stad dışında gelişen olaylar sonucu, Muhammed Yücel isimli 19 yaşında ki taraftar yaşamını yitirmişti. Yıldırım Bosna Spor Yönetimi, bu yaşanan vahim olay sonrasında yalanan olayları kınayarak, tepki olarak bundan sonraki maçlara çıkmayacağını açıkladı.

Yıldırım Bosna Spor Kulübü kamuoyunun dikkatine başlıklı yaptığı açıklama da şu cümlelere yer verildi.
  "Yıldırım Bosna Spor Kulübü, kurulduğu 1960 yılından bu yana Türk sporuna çok büyük hizmetlerde bulunmuş, yetiştirdiği ve milli takımlar seviyesine getirdiği onlarca sporcusuyla futbol ve basketbolda marka olmuş bir spor kulübüdür. Sportif başarılardan önce ahlaklı nesiller ve bireyle yetiştirmeyi hedef edinen camiamız ne yazık ki son yıllarda spor dışında konularla da mücadele etmek zorunda kalmıştır.

  Türk futbolunun son yıllarda içinde bulunduğu sıkıntıların başında gelen holiganizm ve saha dışı olaylar ne yazık ki bu köklü camianın da önemli sorunlarının başında gelmektedir. Bunun en son ve en acı verici örneği 30 Aralık 2018 Pazar günü yaşanmıştır.
  
   Yaklaşık 50 yıllık mazisi olan Yıldırım Bosna - Küçükköy rekabetinin son yıllarda saha içinden çıkarak saha dışında istenmeyen olaylara sebebiyet verdiğini üzülerek gözlemlemekteydik. Bunun önüne geçilebilmesi için iki kulüp yönetimlerinin gayretleri ne yazık ki bir sonuç vermemiş ve iki takım taraftarı görünümündeki holiganların arasındaki gerginlik artarak bugünlere gelmiştir. Son yaşanan olaylarda 19 yaşındaki Küçükköy taraftarı Muhammed Yücel evladımız hayatını kaybetmiş, bu gelişme yüreğimize tarifsiz bir acı bırakmıştır.

   Hiç bir şey bir evladımızın hayatından daha değerli olamaz. Biz, Türk sporunun 60 yıllık çınarı Yıldırım Bosna olarak, bu şartlarda sportif mücadele vermenin bir anlamı olmadığına kanaat getirdik. Bu nedenle futbol A takımımızı, şampiyonluğun en güçlü adayı olduğumuz şu durumda ligden çekiyoruz. Bu sezon ligde kalan maçlara çıkmayacağız. 
  
   Bu kararımızın Türk sporunun geleceği ve içinde bulunduğumuz futbol terörü illetinin son bulması adıan hayırlar getirmesini diliyoruz.

Saygılarımızla 
Yeni Bosna Spor Kulübü"



Yorumlar