Turgut “KULÜPLERİN BÜTÇELERDEKİ HAKLARI BUNLAR”

Turgut “KULÜPLERİN BÜTÇELERDEKİ HAKLARI BUNLAR”
Küçükçekmecegücüspor Kulüp Başkanı Yaman Turgut’tan gazetemize flaş açıklamalar. Daha önce görev yaptığı K.Çekmecespor,Bakırköyspor ve İstanbulspor AŞ’de önemli futbolcuları Türk futboluna kazandıran, Türk futboluna da önemli vizyonlar kazandıran  Turgut uzun süren sessizliğini Spor Servisimiz için bozdu.
Ofisinde gazetemize samimi açıklamalarda bulunan Turgut yerel seçimler öncesi siyasilere de göndermeler yaptı.

“YARDIM ADI ALTINDA LANSE EDİLMEMESİ LAZIM”

Belediyelerin spor kulüplerine yaptığı yardımların lütuf olmadığını, belediyeler kanununda zaten bunun yerinin olduğunu ifade eden Turgut “Özellikle altyapı konusunda Türk futboluna kendi ilçemden örnek verebilirim. Başka ilçelerle ilgili görüş belirtebiliriz ama öncelikle K.Çekmece ilçesinde yaşadığım için kendi ilçemle ilgili bilgi verebilirim. Her ne kadar gerek belediyeler, belediye başkanları öncelikle bütçelerinden spora ayrılan parasal anlamda bölümü bir yardım değil belediyelerin kendi ilçelerinde spor yatırımları ile ilgili ayrılan bir paydır. Bunun fasılalar arası aktarımı da olmaması lazım. Ve asla ve katta kulüplere bunu yardım adı altında lanse edilmemesi lazım. Belediye yardım ediyor imajı oluşturulmaması lazım. Çünkü öyle şekilde veriliyor mesaj. Belediye forma yardımı etti, giyim yardımı etti. Aslında öyle bir şey yok. Kulüplerin bütçedeki hakları bunlar. Ancak bu hak forma yardımı, forma, ayakkabı yardımı değildir. Bu katkı tesisleşmedir. Tesis bakımıdır. Kulüplerin tesislerindeki bakımdır. Buna ilaveten sporcunun yetiştirilmesi hususunda,  eğitmenlerin giderlerinin karşılanması konusunda da yerel yönetimler destek olmalıdır. Bunun dışında kulüp başkanları ve yöneticileri giyim, kuşam ile ilgili olan kısımları gerek kendileri, gerek sponsorlar vasıtasıyla yapmalılar. Bu bakış açısında bir yerlere varılabilir. Belediyelerin amacı sporcu yetiştirmeye katkıda bulunmaktır. Bunu da böyle sağlayabilirler tesis ve eğitmenler konusunda destek vererek. Sadece bütün herşeyi kulüpler birliğine bırakmak da doğru değil. Belediyenin bu payı yönetilmesinin kulüpler birliğine bırakması da doğru değil. Ve kulüpler birliği kesinlikle özerk olmalı ve kulüpler birliğinde olan herhangi bir üyenin siyasi anlamda belediye ile ilgili bir bağı bulunmaması gerekmektedir. Bu benim kişisel görüşüm. “ şeklinde konuştu.

“KULÜPLER SİYASİ MALZEME YAPILMAMALI”

Seçimler yaklaşırken belediye başkanı ve meclis üyesi adaylarının spora bakış açılarının sadece seçimlerle sınırlı olmaması gerektiğini, sporun siyasi bir malzeme olmadığını dile getiren Turgut “Seçimler yaklaşırken tüm adayların; gerek belediye başkanı adaylarının, gerekse meclis üyelerinin spora bakış açısı sadece seçim zamanı ile ilgili olmamalı. Kesinlikle bir planları, programları varsa bunları kulüpleri ziyaret ederek, kulüp başkanlarıyla beraber değerlendirmeliler . Ve o kulübün yönetimi, başkanları, idarecileri olmadan münferit olarak da herhangi bir müsabakaya seyirci olarak gitmelerinde bir sakınca yok. Ancak protokol yerlerinde de özellikle olmamaları gerekir. Kısaca sportif anlamda müsabakalarda böyle bir hassas ortamın da spor müsabakasını bu adayların siyasi malzeme yapmamaları gerekir. Yarın bir gün bunun zararını hep birlikte görürüz. Adayların müsabakalara siyaseten geldiğini seyircilere hissettirmemeleri lazım.” Şeklinde konuştu.

“K.ÇEKMECE SADECE FUTBOL DEMEK DEĞİL”

Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını örneklerle anlatmaya çalışan Turgut sözlerine şöyle devam  etti “İstanbul genelinde de bu eksik zaten. Ama öncelikle kendi ilçemden örnek vereyim. K.Çekmecespor sadece futbol demek değil. K.Çekmece ilçesinde Küçükçekmece Basketbol diye kendi çabalarıyla bu işi yürüten çok güzel bir basketbol takımı var. 2.Ligde oynayan kadın futbol takımımız var Nurçelik takımımız. İdmanları burada yapıyorlar. Maçları Metin Oktay’da oynuyorlar. Kadriye Moroğlu Lisesi ve Hulusi Behçet Ortaokulu inanılmaz atletizm takımları var. Hepsi de ayrı ayrı bir değer. Özellikle takip ettiğim için söylüyorum. Futbol takımlarına yapılan katkıların onda biri bu takımlarda yok. Özellikle Nurçelik takımı sponsor arıyor giyim kuşamla ilgili; feryat ediyor kadınlarımız. K.Çekmece basketbol takımı yeterince ilgili görmüyor. Hiçbir şekilde bunlar ön plana gelmiyor. Hele hele bu iki atletizm takımı kendi çabalarıyla karda, yağmurda, çamurda Florya Atatürk Ormanı’nda idman yapıyorlar. Orada giyinip, soyunuyorlar. Türkiye genelinde de çok başarılılar aynı zamanda. Belediye ilgililerinin spor müdürlerinin daha çok bunların başında görmek istiyoruz. Daha çok katkı verilmesinden yanayım.” İfadesini kullandı.

“AVRUPA’NIN EN İYİ DOĞAL PARKURU BİZDE”

K.Çekmece’nin Avrupa’nın en iyi doğal parkurlarından birine sahip olduğunu dile getiren Turgut “Her sene kaymakamlık koşuları oluyor. Bakırköy ve Zeytinburnu’nun belediyeyle ortaklaşa Kaymakamlık koşuları oluyor atletizm branşında Florya Atatürk Ormanı’nda. Kendi ilçemizde bu kadar doğal parkuru Avrupa’nın en doğal iyi doğal parkuru olan bu yerde biz K.Çekmece ilçesindeki okulları görmek istiyoruz. Bu spora katkıdır sonuçta. Böyle bir yarışmanın yapılıp geçen sene belediyemizi ziyaret eden Guliyev gibi Dünya Şampiyonumuzun o çocukların arasında görmek bizi ne kadar mutlu eder. “ dedi.

“BELEDİYE BAŞKANININI NASIL UYARMIYORLAR?”

Avcılar Atatürk Stadyumu’nda önceki hafta yaşanan skandaldan belediye başkanı Handan Toprak Benli’nin haberi olmadığına inandığını ifade eden Turgut konuyla ilgili olarak da “Yine kasıtlı olduğunu zannetmiyorum. Sayın Belediye Başkanı Handan Toprak Benli Hanımefendinin futbol oynanması için inşa edilen bir statta bir zeminde araçların, motorlu araçların dolaşmasını ya da orada park halinde olmasını hiç hoş olmayacağını, spora bakış açısına çok ters olduğunu bilmiyor olabilir. Kesinlikle bu konuda belediye başkanını suçlamıyorum. Ama kurmaylarının, özellikle futbolun içinden gelip hala belediyede görevli olan, bürokrat olarak görevli olan kişilerin Belediye Başkanı Handan Toprak’ı uyarmamasını kasıtlı olarak görüyorum. Eğer bu konuda gerekli bilgi verilseydi Sayın Belediye Başkanının buna müsaade etmeyeceğine adım gibi eminim. Hatta ve hatta oradaki oluşumdan bile haberi olmayabilir. Gayrı ciddi, bu tür spor sahalarından, etkinliklerinden haberi olmayan kişilerin bakış açısı olarak yorumluyorum. Tabi de hiç hoş değil. Neden belediye başkanının haberi yoktur diye söylüyorum. İlk seferde söylediğimde yılın ilk maçında hangi etkinlikle olursa olsun ertelenmeli ve Avcılar Belediyespor ilk maçının orada oynamalı idi. Belediye başkanının önemsediğini ama etrafındakilerin önemsemediğini düşünüyorum. Çünkü belediye başkanımız önemsememiş olsa bu geçen haftaki Avcılar- İFA maçı ile ilgili halka duyuru yapmazdı.  Halka ‘maçımız var’ demezdi. Önemsemezdi. Bu  mesaj bana da geldi. Buna kulüpler birliği bir kere nasıl müsaade ediyor. Bu konuda belediye başkanının nasıl uyarmıyorlar ve yönlendirmiyorlar. Eğer tüm uyarılar yapıldıysa, herkes Handan hanıma söylemişse, Handan Hanım herkesi karşısına alarak böyle bir karar alındıysa ona da söylenecek bir sözümüz yok.” İfadesini kullandı.

Yorumlar