Mersin'de Hedef Gümüş Kategoriye Çıkmak.

Mersin'de Hedef Gümüş Kategoriye Çıkmak.
16 Aralık Pazar günü startı verilecek olan Uluslararası Mersin Maratonu'nun tanıtım toplantısı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Atletizm Eski Federasyon Başkanı ve eski milli atlet Mehmet Terzi, Atletizm Federasyon Başkan Vekili Yasin Taş ve milli atlet Elvan Abeylegesse'nin katılımıyla İstanbul Divan Hotel'de düzenlendi. 

Dünyadaki 5 bin maraton arasında 56'ncı sıraya yerleşip bronz kategoriye yükselen Uluslararası Mersin Maratonu, 16 Aralık'ta 42 kilometre, 15 kilometre ve halk koşusu olmak üzere 3 ayrı kategoride organize edilecek.

Konuşmasına 5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününü ve Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 84'üncü yıldönümünü kutlayarak başlayan Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Bir marka kent olma yolunda ilerleyen Mersin, hem Türkiye, hem de dünya çapında birçok ilke imza atmaya devam ediyor. Bu vizyonel gelişmede spor, Mersin'i Mersin yapan en önemli varlıklarımızdan biridir. Çünkü spor birlik demektir, kardeşlik demektir, umutla omuz omuza aynı yola ilerlemektir. Sporun birleştirici gücünü kullanmak istiyoruz'' dedi

Tour Of Mersin, Basketbol, Güreş gibi pek çok önemli spor etkinliğine Mersin'in kucak açtığını söyleyen Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Maratonu'nda ise bu yıl hedefimiz bronz seviyemizi yükselterek gümüş kategorideki yerimizi almak. Her yıl bir tema ile yaptığımı Uluslararası Mersin Maratonu'nu bu yıl engelleri aşmak konusuyla 'Hep Birlikte Mersin'e Koş, Mersin'de Koş' diyoruz" dedi.

Düzenledikleri organizasyonlarda amaçlarının tüm insanları bir araya getirecek ortak bir yol bulmak olduğunu söyleyen Kocamaz, ''Bunu ancak spor sayesinde gerçekleştirebiliyoruz. Amacımız Mersin gibi demografik karışımı çok olan bir kentte insanları bir araya getirmek. Kentte aidiyet duygusunu geliştirmek ve Mersinlilik ruhunu oluşturmak istiyoruz'' diye konuştu.

Uluslararası Mersin Maratonu'nda koşamayacağını sadece arkadaşlarına destek için geldiğini söyleyen Milli atlet  Elvan Abeylegesse, ''Sporcu arkadaşlarıma destek olmak için buradayım. Bir maratonda koştuktan sonra en az 3-4 ay ara vermemiz gerekiyor. Ben bu yıl İstanbul Maratonunda koştum. Bir atlet yılda en fazla 3 maraton koşabilir. Mersin'de koşacak arkadaşlarıma destek olmak ve motivasyon vermek için geldim" diye konuştu.




Yorumlar