Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor, 13 hafta sonra puan kaybetti.

Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor, 13 hafta sonra puan kaybetti.
İstanbul Süper amatör Lig 1. grupda geride kalan 13 haftada topladığı 39 puanla zirvede adeta tek başına kalan Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor, 14. hafta müsabakasında Kavaklı Stadı'nda konuk olduğu Beylikdüzü karşısında ilk kez puan kaybetti. Karşılaşma sonunda her iki takımda gol yollarında başarılı olamayınca takımlar sahadan birer puanla ayrıldılar.

İstanbul Süper Amatör Lig 1. grupta zirve  yarışını yakından ilgilendiren  maçta lider Çekmeköy Belediye Alemdağ 13 maçlık galibiyet serisine Beylikdüzüspor deplasmanında veda etmek zorunda kaldı: 0-0

Kavaklı Hasan Doğan Stadı’nda oynanan, 90 dakikası büyük bir çekişmeye sahne olan maçta gol sesi yükselmezken lider 13 hafta sonra ilk kez puan kaybıyla tanıştı.

Maçın özellikle ilk yarısında son derece etkili bir oyun ortaya koyan, bir topu direkten dönen ev sahibi ekip ayağına kadar gelen galibiyet fırsatlarını değerlendiremedi.

İlk yarıda oyunu kendi sahasında kabul eden, rakibinin presine karşılık veremeyen lider kalesinde de önemli tehlikeler atlattı. İkinci yarıda oyuna ortak olan lider defansif anlamda sahaya daha doğru yerleşerek ilk yarıda verdiği fırsatları rakibine vermeden kontrollü bir oyunla 90 dakika sonunda 0-0’lık sonuçla evine döndü.


 İlk yarıdaki oyunuyla alkışlanan Beylikdüzüspor aynı baskıyı ikinci yarıda kurmakta zorlanınca 3 puan parolasıyla çıktığı zorlu maçta 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.


Bu sonuçla rakibine ligde ilk puan kaybını yaşatmasına rağmen Beylikdüzü açısından 2 puanlık bir kayıp oldu. Haftaya 2 puan önünde giren Ortaköy’ün Ayazağa’yı 1-0 yenmesiyle puan farkının 4’e yükselmesine engel olamayan Beylikdüzüspor ipleri de bir anlamda Ortaköy’ün eline vermiş oldu. 

EDİTÖRÜN NOTU: Karşılaşmayı izlemeye gelenlerin futbola doyduğunu söyleyebilirim. Özellikle ilk yarıda bu sezonun en iyi futbolunu ortaya koyan bir Beylikdüzü izlediğimizi, konuk Çekmeköy Alemdağ Belediye’nin sadece savunma yapmak zorunda kaldığını belirtelim.

Maçı izlemeye gelen ve iki takımı tanımayan bir seyirciye sorsanız hangi takımın 13’te 13 yaparak bu maça çıktığını anlayamazdı özellikle ilk yarıda. Hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda tam bir taktik savaşı izledik. İlk yarıdaki temposunu ve fiziğini ikinci yarıda sürdüremeyen Beylikdüzüspor özellikle savunma anlamında doğru işlere imza attı. Bu maçın Beylikdüzüspor açısından en önemli kazanımı ise Play Off’a kalması halinde muhtemel  bir rakibine karşı sahada neler yapabileceğini ortaya koyması oldu.

Bu anlamda sınıfı geçti Beylikdüzüspor. 90 dakika boyunca topun arkasına geçen, ilk yarıda hücum prensiplerini çok iyi uygulayan ev sahibi ekip ikinci yarıda yorgunluğun da etkisiyle özellikle hücum anlamında oyundan düşmesine rağmen savunma anlamında 90 dakika büyük bir taktik disiplin içinde mücadele ederek beğeni kazandı. Çekmeköy Alemdağ Belediyesi’nin ise oyunu taktiksel açıdan doğru oynamakla birlikte fazlasıyla statik bir oyun kurgusuyla mücadele ettiğini, bunun da özellikle Play Off’ta oynayacağı maçlarda başını ağrıtacağını  düşünüyorum. Çünkü bugünkü maçı izleyen sporseverler iki takım arasındaki puan farkının sahada oynanan futbola doğru orantılı olarak yansımadığını görmüşlerdir. Belki puan farkının verdiği rehavet belki de motivasyonun azalması nedeniyle lidere de bu oyunu pek yakıştıramadım açıkçası.


Yorumlar