Spordan Siyasete Uzun İnce Yol...

Spordan Siyasete Uzun İnce Yol...
Başarılı geçen futbol hayatı ile taraflı tarafsız herkesin hayranlığını kazanan başarılı golcü Mustafa Yanık, şimdi de siyaset arenasına çıkıyor. Futbol oynadığı dönem içersinde 17 farklı kulüpte forma giyen, Lüleburgazspor’da Türkiye kupasında Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye attığı gollerle zirve yapan milli futbolcu Mustafa Yanık, Muhteşem bir jubile yaparak futbol hayatını noktaladığı Eyüp'te, siyasete ilk adımını atıyor.
MUSTAFA YANIK "EYÜPSULTAN’IN” GELECEĞİ İÇİN ADAY ADAYI OLDUM"
AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan aday adayı Mustafa Yanık , Eyüpsultan’ı kişilere göre değil, geleceğe göre planlayacaklarını söyledi. 
17 farklı kulüpte futbol oynayan ve daha sonra hakemliğe başlayan Yanık, İmam hakem lakabıyla yönettiği başarılı maçlarla sesini tüm Türkiye’ye duyurdu. İlahiyatçı ve Spor adamı olan Mustafa Yanık AK Parti'den Eyüpsultan’a hizmet için Belediye başkanı aday adayı olarak başkanlığına soyunduğu açıkladı. Yanık, Eyüpsultan Halkı içinden biri olarak yine halkımız için bu yola çıktım” dedi."Bu kararı vermeden önce hürmetli büyüklerim, Eyüpsultan’ın kanaat önderleri, saygıdeğer manevi büyüklerimizle, aile ileri gelenlerim ile istişareler yaparak ve dualarını alarak yola çıktım.” Şeklinde konuşan Mustafa Yanık , Bütün bu istişarelerin neticesinde bugün AK Parti davasının, misyon ve vizyonunun parçası olduğumu duyurmanın gururunu sizlerle paylaşmak istedim fikrim, benliğim, vicdanım ve kalbimle bu davaya adayım. İdeallerini paylaştığım, hedeflerine inandığım bu yolda yürümeye adayım. “ ifadelerini kullandı .
Çalışmalarını Kadın,Çocuk, Esnaf ve Spor olarak 4 Ana maddede toplayan Yanık “Hem siyasi hem mesleki birikimimle halkımızın hizmetine talibim” diye konuştu. Eyüpsultan’da aday adayı olmasının nedenini geçmiş dönemde gelen belediye başkanlarının borç batağı sonucu belediyeyi bırakıp gittiklerini bu nedenle Göreve geldiklerinde hırsız kolları kırıp borçsuz bir belediye olacaklarını söyledi. Eski sahiplerinin Eyüpsultan’da bulunan Eyüp Center’in ellerinden alınışının ahı olduğunu buranın helalliğin alınıp kötü görüntüsünden kurtarıp çalışabilir bir hale getireceklerini dile getiren Yanık,. Aday adayı olduklarını açıklayan Mevcut başkan Remzi Aydının aday seçileceğine inanmadığını dile getirdi.Mustafa Yanık Sporun içinden gelen biri olarak Eyüpsultan’da aday adayı olmasının bir başka sebebinin yaşlısından gencine kadar Eyüpsultan’da spor yaptıracağını söyledi. Eyüpspor’un iyi yönetilmediği ve Eyüpsultan’da bulunan Amatör kulüplerin zor durumda olmasından kaynaklandığını belirten Yanık, Göreve geldiğinde çakma kulüp başkanlarıyla değil, Eyüpspor’u Eyüplülerden oluşan bir yönetimle en iyi yerlere getireceğini , Amatör takımlar ve mahalle takımlarına Belirli yerlerde top oynayabileceği sahalar açacağını dile getirdi. Eyüp Stadının haliyle ilgili ise Yanık, Stadın etrafındaki panolarda yazılan yazılarda “Remzi başkan her şeyi yaptık restorasyon çalışmalarını bitirdik demiş .ben bunları okuyunca kendi kendime güldüm bakıyorum Eyüp stadının hali içler acısı Eyüpsultan Camiinin hali ve çevresindeki mezarlıkların hali içler acısı .Bunlar bir adımlık yol almamışlar . Dostlar alışverişte görsün.” Şeklinde konuştu . AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan aday adayı Mustafa Yanık , Öncelikle belediyede belirli yerlerde bayanlara görev vereceğini ,Eyüpsultan halkının sorunları yerinde bizzat inceleyeceğini belirterek Esnafın ise satışlarını müşteri diyaloglarını daha rahat sürdürebilmesi için onlara objektif alanlarda satış noktaları kurup onlara iş imkanı sağlayacağız .” dedi.




Haber / Foto : Erol Eftekin

Yorumlar