Dünya Futbolunun Efsaneleri Türkiye'de Buluştu.

Dünya Futbolunun Efsaneleri Türkiye'de Buluştu.
Efsane Futbolcular Derneği Bakırköy Hilton Otel'inde gerçekleştirdiği açılışın organizasyonunda Dünya futbolunun efsane isimleri bir araya geldi.  Portekiz futbolunun efsane isimlerinden Luis Figo, İtalya'nın 3 kıtada şampiyonluk yaşamış futbolcusu Hernan Crespo, Kolombiya, İtalya ve Arjantin şampiyonu Mario Yepes, Fransa'nın Dünya Şampiyonu kadrosunun yıldızlarından Vincent Candela, Brezilya'nın Dünya Kupası, Copa America şampiyonu ve İtalya'nın şampiyonu Aldair'in yanısıra İFDA'nın iki temsilcisi İFDA Çin Başkanı Mr. Cai ve İFDA Başkanı Allessandro Spagnolo gelen konuklar arasında yer aldı. 



Efsane Futbolcular Derneği Başkanı Resai Ersoy Bugün Türk futbolu için çok önemli bir gün diye başladığı konuşmasına ; Türk spor efsanelerinin doğuşu nedeniyle çok mutluyum. Misyonumuz, ülkemiz için son derece önemli. Hepimizin bildiği gibi spor dünyada uluslararası bir iletişim dili olarak kabul ediliyor. Ve bu dili konuşmak Türkiye için küresel topluma entegre olamk ve futbolcularımıza kariyerleri sonrasında yardımcı olmak açısından son derece önemli. 
Bugün, gelecek yıl Türkiye'de gerçekleştirmeyi planladığımız iki proje için Türk Efsaneleri Derneği ve GLS'nin, İFDA himayesinde imzaladıkları sözleşmeye şahit olacaksınız. 
Bu projenin ilki 8 Haziran'da Türkiye'de yapılacak efsaneler futbol maçıdır. Türk Futbol Efsaneleri takımı ile All Stars takımı arasında bir maç yapılacak. Türkiye'de efsanevi futbolcuları görmeyi dört gözle bekliyoruz ve o günün Türkiye'de çok sayıda futbol taraftarının gerçek bir bayram günü olacağından eminiz. Gelecek yıl Ağustos ayında yaptığımız ikinci proje, uluslararası bir U20 kulüpler turnuvası. 4'ü yerel takımımız olan turnuvaya 12 takım katılacak. Bir çok Avrupa takımı zaten katılmayı kabul etti. Bu etkinliklerin ülkemizde futbolun gelişimi üzerinde büyük bir etkisi olacağından ve Türkiye'nin dünyadaki imajına olumlu bir katkı yapacağından eminiz. Bu, dünyanın dört bir yanındaki insanların Türkiye'nin spor odaklı misafirperver bir ülke olduğunu görmesi anlamına gelecektir." dedi.

İFDA Genel Direktörü Massimilina Suglia "Burada olduğum için çok heyecanlıyım ve Türkiye'nin İFDA'ya katılmasından çok mutluyum. İFDA, 1994 yılında eski futbol oyuncularının faaliyetlerinin önemini açıklayan FİFA kararnemasiyle doğdu. Şimdi 19 ülkede bulunuyor ve İtalya, Fransa, Brezilya, Arjantin, Rusya, Çin ABD ve Kanada'da 3500'den fazla eski futbolcuyu bir araya getiriyoruz. İFDA olarak önceliğimiz, eski futbolcuların deneyimlerini ve imajlarını kullanmak aracılığıyla dünya futbolunu geliştirmek. GLS ajansı aracılığıyla, futbola ve onun değerlerine adanmış sayısız proje gerçekleştiriyoruz. 
Sadece efsane oyuncuların katıldığı oyunlar ve turnuvalar düzenlemiyoruz, aynı zamanda kültürleri biraraya getiren, uluslararası işbirliğini teşvik eden ve iş büyümesine yardımcı olan etkinliklerde düzenliyoruz. Gelecek yıl Türkiye'de düzenlemeye yardımcı olacağımız bu etkinliklerden çok memnunuz ve ülkenin hedeflerine ulaşmanısa yardımcı olacağından eminiz.  Türkiye'nin FİFA ve UEFA gibi futbol kurumlarıyla imajını tanıtmasına ve ülkenin en prestijli etkinliklere ev sahipliği yapmak için yarışmasına yardımcı olmaya hazırız." dedi.

Portekiz futbolunun efsane ismi Luis Figo " Bu oyunları seviyorum. Birçok efsane maçına katıldım ve çok sayıda seyirciyi cezbeden muhteşem etkinlikler olduğu hususunda temin ederim. İnsanlar için, bir çok efsane isimi bir arada saha da görme fırsatıdır. Bu organizasyona katılanlar bir çok isimi ilk kez izleme fırsatını da yakalıyorlar. Ve bizim için eski futbolcular olarak tkrar sahalara dönmek, arkadaşlarımız arasında olmak ve nerede olursa olsun hayranlarımız ile olamak mutluluk verici bir duygu. Bugün burada Türkiye'de olmaktan çok mutluyum." dedi.



Daha önce Parma Gençlik Geliştirme Sorumlusu olarak görev yapan Herman Crespo Türkiye'de gerçekleşecek olan U20 takımlar turnuvası ile ilgili görüşlerini belirtirken " Gençlik turnuvaları son derece önemlidir. Buna profesyonel olarak tanıklık ettim. Bu turnuvalar diğer ülkelerden gelen akranlarıyla rekabet etmelerini, yeni bir oyun tarzıyla karşılaşmaları ve oyun içinde arkadaşlık edinmeleri için iyi bir fırsat. Turnuvalara genç bir oyuncu olarak katılmanın benim için büyük bir meydan okuma ve büyük mutluluk kaynağı olduğunu hatırlıyorum. Türkiye'ni önümüzdeki yıl uluslararası bir gençlik turnuvasına ev sahipliği yapacak olamsından son derece memnunum. Bu turnuva Türk futbolcularının dünyaya kendilerini göstermesi için büyük bir fırsat olacak. " dedi.  



Yorumlar