KESTANELİK NEFES KESTİ: 1-0


KESTANELİK NEFES KESTİ: 1-0
Süper Amatör Küme 2.Grupta oynanan maçta Kestanelikspor kendi sahasında ve seyircisi önünde oynadığı maçta Siirt İstanbul’u etkili bir oyunla 1-0 mağlup ederek ilk galibiyetiyle tanıştı.

90 dakika boyunca oyunun kontrolünü elinde tutan ev sahibi ekip 45+1. Dakikada Berker’in attığı golle 3 puanın sahibi oldu.

İzzettin Stadı’nda oynanan maça sporseverler büyük ilgi gösterirken maça iki takım  da kontrollü bir oyun anlayışı içinde başladı.

İlk dakikalarda ortada geçen maçta dakikalar ilerledikçe ev sahibi Kestanelik oyuna ağırlığını koydu.

Özellikle ikinci bölgede rakibine büyük bir üstünlük kuran Kestanelikspor’da rakibin ayağındaki topa her alanda iki oyuncuyla birden baskı yaparak hem rakibinin organize olmasını engelledi hem de topun kendisinde olmasını sağlayarak oyuna yön veren taraf oldu.

Maçta ilk tehlikeli atak konuk takımdan geldi. 8. Dakikada bir topu direkte patlayan konuk takım öne geçme şansını değerlendiremedi.

19. Dakikada günün iyi isimlerinden Emre’nin akıl dolu vuruşunda top filelerle buluşmasına rağmen yan hakemin kalkan ofsayt bayrağına orta hakem de ayak uydurunca gol iptal oldu. 27. Dakikada bir kez daha gole yaklaşan Kestanelikspor’da arka direkte Tuğrul’un yakın mesafeden kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı. 42. Dakikada sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Emre’nin vuruşunda top uzak kale direğini sıyırarak auta çıktı. Herkes ilk yarının golsüz kapanmasını beklerken 45+1. Dakikada sahneye çıkan Berker Siirt İstanbul filelerini havalandırarak ilk yarının skorunu belirledi: 1-0.

İkinci yarıda oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam eden Kestanelik rakibini kalesinden uzakta tutarken savunma ve ortasaha bloklarını birbirine yakın oynatarak defansif anlamda doğru bir oyun ortaya koydu. Rakibini bir türlü açamayan Fatih temsilcisi ikinci yarı boyunca üçüncü bölgeye geçmekte ve pozisyona girmekte zorlandı. Takım halinde topun arkasına çok iyi geçen Kestanelik kontrataklarla da ikinci golü bulmaya çalıştı. Kalan sürede başka gol olmayınca Kestanelikspor 90  dakikasında hak ettiği bir galibiyete imza attı. 

Bu sonuçla Kestanelik 3 puana yükselirken Siirt İstanbul da ikinci hafta sonunda puanla tanışamadı.

Yorumlar