YEDİKULESPOR CAMİASI SAHALARI İÇİN TEK YÜREK OLDU.

YEDİKULESPOR CAMİASI SAHALARI İÇİN TEK YÜREK OLDU.
Yaklaşık 60 yıl önce Yedikulespor’lu büyüklerin elleriyle temizleyerek gençlerin spor yapması için ortaya çıkardığı ve Yedikulespor camiası ve halkına emanet ettiği Yedikulespor sahasının birilerinin tarafından yıkılmak istenmesi büyük tepkilere neden oldu.


“Semt takımları semt kültürünü, dayanışmayı ve kardeşliği ayakta tutan ortak yapılardır.” Olgusu ile yola çıkan Yedikule Spor kulübü yönetim ve camiası kulüplerine destek için düzenlenen dayanışma ve sabah kahvaltısında bir araya geldi.



Yedikule Spor Kulübünün, Yedikule Futbol Okulu tesislerinde düzenlenen 
kahvaltı buluşmasına başta Yedikulespor yönetim kurulu, teknik heyet,fubolcular,
Milletvekilleri Gülay Yedekci , Turan Aydoğan, Siyasi parti temsilcileri Spor Kulüpleri yöneticileri , taraftarlar,Kocaeli Gümrükçüler Birliği başkanı Refik Bora ve Yönetim Kurulu üyesi Kazım Adıgüzel katıldı. Burada bir konuşma yapan Yedikulespor Kulübü As Başkanı Ozan Derya bu süreçte yanlarında olan kurum kuruluş ve kişilere teşekkür etti. 



Derya şöyle devam etti.”Şu anda iki bayram birden yaşıyoruz.Yedikule halkı bitmek tükenmek bilmeyen birlikteliğini bugün bir kere daha gösterdi.Bu kalabalığın bizlerle birlikte olması ilersi için çok büyük müjdeler veriyor .15-20 günlük süreçte biz burada Yedikule spor kulübü olarak kentsel yozlaşmaya karşı bir bayrak taşıma adına sportif faaliyetlerde öncelik vermesi adına bir adım atmıştık. Bu adımlarla hızla ilerliyorduk ,bu süreçte Fatih belediyesi ve Büyükşehir belediyesinden destek gördük. Ancak bilinmeyen sebeplerle 75 yıllık camiamızın 74 yıldır kiracısı olduğu ve yüzlerce yıldız yetiştirdiği sahamız Motorolize ekipler tarafından elimizden alınmaya kalkıldı. Ben bu konuda şunu söylemek istiyorum. 



Yedikule halkı bizim yanımızda olduğu müddetçe bu haklı davamızda sonuna kadar savaşarak bu işin takipçisi olacağız. Bizim savaşımız hiçbir zaman devletin hiçbir kademesiyle değil kendilerine kanun edilen kişilerle olacak Fatih ve Büyükşehir Belediyesine bir kez daha teşekkür ederim .Bu süreçte yanımda oldular. Burasının atıl durumda olmasının nedeni ise Marmaray tarafından burasının şantaj olarak kullanılması inşaat bittikten sonra burayı bize verdiler ve sahamızın bu şekilde teslim aldık.Bundan sonra sahamızın en iyi konuma gelmesi için büyüklerim kardeşlerim ve yönetim kurulu ile birlikte güzel bir çalışma içine girdik.Gerçekten çok güzel bir çalışma olacak. Kulübumüz inşallah kurumlar nezdinde bu sıkıntıları atlattıktan sonra Burası sadece futbol sahasının yanında yazın sinema salonu olarak kullanılacak.Senede 700 sporcuya hizmet verecek Yedikule futbol akademisi kurulacak. atletizm yelken kürek ve birçok branşta gençlerimize hizmet verecek .Bu süreçte bizlerin yanında olduğumuz ve kuvvetinizi hissettiğimiz. Belediye Başkanları ,siyasi parti temsilcileri komşu takımın yöneticileri büyük taraftarlarımız Yedikule’li büyüklerimiz ablalarımız ve ağabeylerimize bu süreçte yanımızda olduğunuz için teşekkür ederim.”















Haber / Foto : Erol Eftekin - Nazmi Alkış - Kemal Özgüner

Yorumlar