DÜNYA BEYKOZLULAR GÜNÜ RENKLİ GÖRÜNTÜLER İLE KUTLANDI

DÜNYA BEYKOZLULAR GÜNÜ RENKLİ GÖRÜNTÜLER İLE KUTLANDI
Dünya Beykozlular Günü renkli görüntüler eşliğinde kutlandı.
Her sene olduğu gibi Beykoz Spor Kulübünün kuruluş yılına özel bir saatte ve tarihte yani 19 Ağustos Saat 19.08’de heyecanın en üst seviyelere çıktığı dakikalarda sahilde meşaleler altında mükemmel bir görsel şov yaşandı.
Dünya Beykozlular günü etkinliği için öğleden sonra başlayan hareketlilikte taraftarlara güne özel tişortlar ve şapkalar dağıtıldı. Meydanda toplanan Beykozlular yapılan tezahürat ve besteler ile ortam iyiden iyiye neşeli hale gelirken, kuruluş tarihine özel saatin yaklaşması ile birlikte, Yalıköy Sahiline doğru kortej eşliğinde yürüyüş başladı. Saatler 19.08’i gösterdiği anlarda ise onlarca meşale aynı anda yakıldı ve tarihi anlara eşlik edildi.

Etkinlik kapsamında Tarihi Beykoz Çayırında yapılacak olan Türkiye'nin alanında kralı olarak bilinen DJ Suat Ateşdağlı Konseri için yola çıkılırken, Gazi Yunus Mezarlığı yolu üzerinde Beykoz Stadına ulaşan kalabalık, Stadın kapılarının açılmasını istedi. Saha zeminine suni çimin yeni serildiği, granür serpildiği için açılan kapının ardında dikkat gösterilerek tribünlere geçiş yapıldı. Yeni stada ilk kez gelen Beykoz Sevdalıları bu anları yüzlerce karelik selfiler ile ölümsüleştirmek için adeta bir biri ile yarıştı.

15 Dakikalık sürecin ardından toplu halde Tarihi Beykoz Çayırına geçen taraftar grubu Beykoz Belediyesi Çayır Şenlikleri Etkinlik Alanında yerlerini alırken, akabinde güne özel konuşmalara geçildi. Beykoz Tribünlerinin Markası olan Boğazın Yargıçları adına Murat İlhan ve Ahmet Akman birer konuşma yaptılar. Ardında Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu, ve de son olarak da Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek İl dışında olduğundan Başkan Vekili Salim Öztürk konuşmada buluındu. Boğazın Yargıçları adına yapılan konuşmalarda 110 yılın Beykoz Spor Kulübü için çok önemli bir sürecin de başlangıcı olduğuna vurgu yapılırken, yeni sezonda yeni statta çıkılacak ilk maçın heyecanı hatırlatılırken, ” Bu sezon tribünlerden kötü tezakürat, küfür ve diğer istenmedik görüntülerin yaşanmayacağının sözünü veriyoruz. Son 5-6 yıldır kulüp olarak yaşanmış bir sportif başarısızlık var. Tabii ki bu süreçte aşırı sevgiden doğan, yönetimsel hatalardan kaynaklanan, hakem hataları ile katlanan sezonlar yaşandı. Hepsinden öte çıkılan maçlarda idari erkandan kimseyi yanımızda, tribünlerde görmemek bizleri fazlası ile üzdü. Biz bu anlamda kendi öz eleştirimizi de yapmaktayız. Genç bir kesimiz ve bundan doğan hatalarımız var ise bunu gençliğimize verin. Bu sene sloganımız "Seni Şampiyon yapacağız" olacak. Bizler bu yolda yapacaklarımız yaptık ve de yapmaya da devam ediyoruz. Kulübümüz tarafından satışa çıkarılan Kombine Kartlardan 800 satış gerçekleştirdik ve de 7 futbolcunun kadromuza katılmasına vesile olduk. Bundan birkaç sene öncesinde 12-13 bin kişiye bile oynanan maçları yaşadık, artık o günlerin geri gelmesi arzusundayız. Bu sebeple yeni stadımızda yeni bir başlangıç yaparak, küfürü, çirkin tezahüratları ortadan kaldıracağız. Aileler çocuklarını da alıp gönül rahatlığı ile maçlara gelebilirler, bunun sözünü veriyoruz ” ifadelerine yer verildi.



Daha sonra konuşmasını yapmak üzere Beykoz Spor Kulübü Derneği ve Beykoz 1908 A.Ş. Başkanı Zeki Aksu Sahneye çıktı. Aksu konuşmasının tamamında şu ifadelere yer verdi ;
"Sayın Beykoz Belediye Başkan Vekilim, Beykozspor Camiasının değerli insanları, Beykozspor’un vefakar ve cefakar taraftarları 110.kuruluş yıldönümünü kutladığımız Beykoz Spor’umuzun 1908 Dünya Beykozlular Günü kutlama törenine hoşgeldiniz.
Dile kolay tam Yüz On yıl. Bu kutlu günde; başta tarihimizin önemli değerlerinden biri olan Beykozspor’umuzun kurucusu Ahmet Mithat Efendi olmak üzere, geçmiş dönemde kulübümüzü yöneten eski başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, sporcularımıza, taraftarlarımıza ve Beykozlulara gurur veren bu tablonun yaratılmasında emeği geçen herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Kulüp yönetimiyle, Belediye Başkanıyla, sivil toplum örgütleriyle ve taraftarıyla el ele, omuz omuza verdiğimiz bu günün gelecek güzel günlerimizin müjdecisi olmasını diliyorum. “

” Sevgili Beykozlular; Beykozspor camiası olarak Türk spor tarihinin en eski ve köklü bir kulübünün başkanı olarak sizleri selamlamaktan gurur duyuyorum.
Bugün hep birlikte yarattığımız bu tablo, yakın geçmişte yaşadığımız sıkıntıların sona ereceğini gösteren en önemli işarettir. Bugün yeniden Büyük Beykoz’u yaratmak için hep birlikte; taraftarıyla, camiasıyla, Belediye başkanıyla bir olduk, birlik olduk…Ancak bu tablo bizi gerçeklerden uzaklaştırmıyor Maalesef, Yüz On yıllık tarihi geçmişiyle Asırlık bir çınar olarak yükselen Beykozspor’muzun eksikleri ve ihtiyaçları uzunca bir süre büyüklüğüne yaraşır bir düzeyde karşılanamadı.
Sürekli bir mali desteğimiz olmadan; tesislerimiz, antrenman sahamız, kulüp binamız olmadan ayakta durmaya çalıştık. Bütün bu eksiklerin yanında; camiamız içerisinde yaşanan kırgınlık ve tartışmalar da son yıllarda bizi oldukça güçsüz düşürdü. Ancak bugünden itibaren bu tabloyu tersine döndüreceğimize inancım tamdır. Bugün; yöneticisiyle, sporcusuyla ve taraftarıyla birlikte oluşturduğumuz sinerji geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.
Sayın Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek’in destekleriyle çok yakın bir tarihte, kulübümüzün tüm Beykozlularca bilinen ve benimsenen stadına ve ardından da kulüp binasına yani yuvasına döneceği günü iple çekiyoruz. Bu dönüşle birlikte sorunlarımızın çok önemli bir bölümünü çözerek; kısa zamanda, her yıl bir basamak daha yükselerek Beykozspor’u hakkı olduğu profesyonel liglere taşıyacağız. Başarıların temelindeki esas unsur birlik ve beraberlik ruhudur. ”

” Çok acılar, çok sıkıntılar çektik. Şimdi bu acılar ve sıkıntıların muhasebesini yapmak yerine birlik ve beraberlik ruhumuzun sağladığı dayanışmayla gelecek güzel günlere yürümek zamanıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Beykoz Ak Parti İlçe Kongresi’nde Beykoz Spor Kulübü ile ilgili verdiği talimat ortada durmaktadır. Bu doğrultuda Sayın
Çelikbilek’ten bir isteğimiz vardır. Onun öncülüğünde Beykoz’daki parlamentoda bulunan partilerimizin siyasi parti ilçe başkanlarının, ilçemizde yaşayan ve yatırım yapan iş adamlarının ve Beykoz Kent Konseyi’nin katılımıyla “Beykoz Spor ve Sorunları” konulu bir toplantı yapılmasını talep ediyoruz. Umut ediyoruz ki, Sayın Çelikbilek’in çabalarıyla bu toplantı neticesiyle Beykozumuzu yeniden ayağa kaldıracak çözümler üretilecektir. ”

” Sevgili Beykozlular; Bugün bu tablonun herkese ilettiği mesaj son derece açık ve nettir. Beykozlular olarak artık küsmek, kırılmak, kenarda durmak olmaz… Bu arada yeri gelmişken kombine satışlarıyla taraftar olmanın en güzel örneklerini sergileyen can dostlarımız, Beykoz’un evlatları Turgay Gençdoğan, Ahmet Akman, Murat İlhan, Erdoğan Sevinç, Erdal Diri’yi ve ismini sayamadığım taraftarlarımızı da alkışlarınızla onurlandırmanızı rica ediyorum. Bu güzel tablo bir kez daha kanıtlamıştır ki el ele, yürek yüreğe, omuz omuza; Beykozumuzu, Beykozsporu zirvelere taşıyabiliriz…Hep birlikte çalışacağız… Taraftarıyla, camiasıyla, onursal başkanımız sayın Yücel Çelikbilek’in katkılarıyla kısa sürede eski parlak günlerimize döneceğiz. Gelecek güzel günlere inancımızı pekiştiren bu güzel tablodan hepimiz gurur duyuyoruz. 
Dünya Beykozlular Günümüz Kutlu olsun. Ne Mutlu Beykozluyum Diyene…”

Dünya Beykozlular Günü dolayısı ile gerçekeleşen etkinlikte son konuşmayı ise Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek adına Başkan Vekili Salim Öztürk yaptı. Öztürk Başkan Çelikbilek’in il dışında olduğundan etkinliğe katılamadığını beyan edip selamlarını iletti. ” Benden önce yapılan konuşmalarda gerek iki genç kardeşim gerekse de Kulüp Başkanımız Sayın Zeki Aksu çok güzel ifadelerde bulundular. 110 Yıllık tarihe sahip Beykoz Spor Kulübü ile yaşanan olumsuzluklar artık geride kaldı, yepyeni bir döneme başlanıldı. Beykoz 1908’e katkı sunmak, onu en iyi yere getirme gayretinde olacağız. Başkan Aksu’nun konuşmasında ifade ettiği seminer, sempozyum, toplantı tarzında bir çalışmaya bizler de destek veririz. Beykoz Spor Kulübüne kurulduğu ilk günden beri destek veren, katkı sunanlara huzurlarınızda teşekkür ediyor, Şu Anda görevde olan Yönetim Kuruluna başarılar diliyorum. ( Öztürk burada programa katılanlara sar-siyah tezhüratı yaptırdı ). Beykoz Spor Kulübü Yönetimi ne istiyor, maçlarımızda küfür olmasın, kötü söz olmasın. Beykoz Spor Yönetiminin belirlediği strateji ve hedeflere bizlerin de vereceği katkılar olacaktır ” diye konuşan Salim Öztürk’ün ardından programın eğlence bölümüne geçildi ve Ünlü DJ Suat Ateşdağlının canlı performansı ile tarihi çayırda müthiş bir ambians oluştu. Yakılan meşaleler ile ortam daha da renkli bir hal aldı.

Haber : Talip Ercan

Yorumlar