Vadistanbul'da Plaj Futbolu Keyfi.

Vadistanbul'da Plaj Futbolu Keyfi.
Bu sezon 5. si düzenlenen İstanbul Cup 2018 Plaj Futbolu Şampiyonası 27 - 28 - 29 Temmuz tarihlerinde Vadistanbul'un ev sahipliğinde gerçekleşti. Vadistanbul etkinlik ve konser alanına 550 ton kum taşınarak oluşturulan sahada Avrupa'nın marka takımları ortaya koydukları performans ve son saniyeye kadar devam eden mücadelesi izleyenlere keyifli anlar yaşattı. 

27 - 28 - 29 Temmuz tarihleri arasında Vadisitanbul'un ev sahipliğinde gerçekleşen İstanbul Cup 2018 Plaj Futbolu Şampiyonası'nda Avrupa futbolunun marka takımları Chelsea (İngiltere), Marsilya (Fransa), Valencia (İspanya) yer alırken, Türkiye'yi bu organizasyon da Türkiye'de futbol oynayan yabancı ve yerli yıldız futbolculardan kurulu Türkiye All Stars temsil etti.
Her günü farklı bir heyecana sahne olan organizasyon boyunca takımların çoşkulu futbolu ve heyecanı tribünlere de yansıdı. 

Favorilerde ilk gün hayal kırıklığı
İstanbul Cup 2018 öncesinde favori gösterilen geçen senenin şampiyonu Türkiye All Stras ve bu sezon takımına yaptığı transferler ile adeta bir yıldızlar topluluğuna dönüşen İspanya temsilcisi Valencia ilk gün maçları sonunda sahadan aynı skorlarla (7-8) mağlup ayrılırken aslında organizasyonun çok renkli geçeceğinin sinyallerinide verdiler.
Turnuvanın ilk günü oynanan karşılaşmalarda aniden bastıran sağanak yağmur oyuncular ve takımlar üzerinde etkili olurken, izleyenler bol gollü ve çekişmeli müsabakalara tanık oldular.


Her iki maçta aynı skorla son bulurken fileler 30 kez havalandı.
Turnuvanın ilk gününde organizasyon İspanya temsilcisi Valencia ile Fransa temsilcisi Marsilya arasında oynanan müsabaka ile başladı. Günün diğer maçında ise Türkiye All Stars ekibi, İngiliz temsilcisi Chelsea ile karşı karşıya geldi. 12'şer dakika dan oluşan 3 periyod halinde oynanan müsabakalarda, her iki maçta 8-7'lik skorlarla son buldu.



Yağmurla gelen gol sağanağı.
İstanbul Cup 2018 organizasyonunda günün ilk maçında İspanya temsilcisi Valencia ile Fransa temsilcisi Marsilya karşı karşıya geldi. 2. periyodun başlaması ile birlikte aniden bastıran yağmur, futbolculara zor anlar yaşatsa da bununla birlikte gol sağanağının da habercisi oldu. 
Günün ilk maçında Fransa temsilcisi Marsilya ile İspanya'nın plaj futbolunda ekol takımı Valencia karşı karşıya geldi. 2-1 Marsilya'nın galibiyeti ile geçilen ilk periyod sonrasında ikinci periyodun ortalarında başlayan yağmurla birlikte gollerde üst üste gelmeye başladı. 3 periyod sonunda her iki takımda birbirlerine üstünlük sağlayamayınca müsabakanın normal süresi 7-7 beraberlikle sonuçlandı. Kural gereği oynanan 3 dakikalık uzatma devresinde Fransa temsilcisi Marsilya David Quaziz'in golü ile İspanya temsilcisi ve maçın favorisi Valencia karşısında sahadan 8-7 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Maç sonrası büyük sevinç
Organizasyonun şampiyonluğun önemli adaylarından Valencia karşısında uzatmalarda David Quaziz'in golü ile sahadan galip ayrılarak önemli bir 2 puanı hanesine yazdıran Fransız temsilcisi Marsilya'da maç sonunda görülmeye değer bir sevinç yaşandı.

Marsilya Seriye Devam etti, Valencia Fark Yarattı.
İstanbul Cup 2018 Plaj Futbolu Şampiyonası'nda 2. gün müsabakaları ilginç görüntülere sahne oldu. Günün ilk karşılaşmasında Valencia ile Chelsea karşı karşıya geldi. Valencia baştan sona etkili bir oyun sergilediği İngiliz rakibi karşısında adeta şov yaptı. Karşılaşma sonunda Valencia sahadan 12-4 gibi farklı bir skorla ayrılırken şampiyonadaki umutlarını son güne taşımış oldu.  
Günün ikinci karşılaşması Türkiye All Stars ile Marsilya arasında oynandı. Maç boyunca her iki takımda birbirlerine karşı üstünlük kuramadı. Son düdük çaldığında sevinen taraf Fransız temsilcisi Marsilya oldu. Marsilya sahadan 9-8 galibiyetle ayrılma başarısı gösterirken, galibiyet serisini de sürdürdü.
İstanbul Cup 2018 Plaj Futbolu Şampiyonası son gün müsabakaları son derece ilginç anlara sahne oldu. Güne 5 puanla lider giren Marsilya, Valencia karşısında beklemediği bir farkla sahadan ayrılan Chelsea ile karşı karşıya geldi. 



Direklere Takılan Şampiyonluk.
Final gününe oynadığı iki maçta sahadan galibiyetle ayrılan ve 5 puanla lider durumda giren Marsilya, bir gün önce Valencia karşısında aldığı farklı mağlubiyetle hayal kırıklığı yaratan Chelsea ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma karşılıklı atılan goller ve son derece heyacanlı anlara sahne oldu. Maçın favorisi Marsilya beklendiği gibi etkili bir futbol ortaya koyarken, Chelsea kalecisi Gürhan Özay yaptığı kurtarışlarla güne damgasını vurdu. Marsilyalı oyuncular bir çok pozisyonda Chelsea kalecisi Gürhan Özay'a takılırken onu geçmeyi başardıkları anlarda da direklere takıldılar. Karşılaşma boyunca Marsilya'nın 6 topu direkten dönerken, müsabaka Chelsea'nin 6-4 üstünlüğü ile son buldu. Chelsea bu skorla liderliğe yükselmeyi başardı.

Valencia Fırsat Tepti.
İstanbul Cup 2018 Plaj Futbolu Şampiyonası Valencia ile Türkiye All Stars arasında oynanan müsabaka ile son buldu. Valencia iddasız rakibi karşısında favori olarak çıktığı karşılaşmada hayal kırıklığı yarattı. Marsilya'nın Chelsea karşısında aldığı mağlubiyet ile  şampiyonluğun en büyük favorisi haline gelen İspanya temsilcisi müsabakaya da beklendiği gibi etkili başladı. Üst üste bulduğu gollerle skor üstünlüğünü yakalayan Valencia bir anda 3-0 öne geçti. İlk iki periyot sonunda sahada 3-1 önde bulunan Valencia son periyot da hayal kırıklığı yarattı.  Son periyotun başlama düdüğü ile birlikte Türkiye All Stars adeta sahada yeniden canlandı. Son periyotta muhteşem bir geri dönüşe imza atan temsilcimiz, rehavete kapılan İspanyol temsilcisi karşısında sahada kontrolü eline aldı. Kaptan Seydi Özen'in etkili oyunu ile Valencia karşısında pozisyonlar üretmeye ve goller bulmaya başladı. İlk önce eşitliği sağlayan temsilcimiz periyotun son bölümlerine sığdırdığı golle sahadan 4-3 galibiyetle ayrılarak futbolda hiçbir şeyin son saniyeye kadar garanti olamadığının da göstergesi oldu. 

Ve Chelsea ŞAMPİYONNN.
Şampiyonluğun en büyük adayı haline gelen, güne kayıpsız giren tek takım olan Marsilya, kazandığında şampiyon olacak Valencia derken, İngiliz temsilcisi Chelsea son gün ortaya koyduğu performans ve rakiplerinin kaybetmesi üzerine İstanbul Cup 2018'de şampiyonluğa uzanan takım oldu. Türkiye All Stars - Valencia maçını heyecenla tribünden izleyen Chelsea'li futbolcular bitiş düdüğü ile tribünlerden sahaya atlayarak şampiyonluklarını kutladılar. 
İstanbul Cup 2018’de 3 gün süren heyecanlı mücadelenin sonunda şampiyonluk ipini göğüslemeyi başaran Chelsea kupasını Vadistanbul AVM Genel Müdürü Özgen Özyurt'un elinden aldı. Marsilya turnuvayı 2. sırada tamamlarken, Valencia ise 3. oldu.
Organizasyuonda ayrıca en iyi kaleci, gol kralı ve fair play ödülleride sahiplerini buldu. Turnuvanın en iyi kalecisi Valencia file bekçisi Alfredo Pareja seçilirken gol kralı ise attığı 6 golle Marsilyalı oyuncu Samir Talbi oldu. Ülkesinde yaşanan yangın faciası sonrasında, her şeye rağmen hayat devam ediyor diyerek organizasyona katılarak burada futbol oynayan Valencia'nın Yunan asıllı oyuncusu Konstantinos Papasthopoulos Fair Play ödülüne layık görüldü. 

3 gün süren şampiyonanın tüm maç sonuçları şöyle:
27 Temmuz Cuma:
Valencia 7 – Marseille 8
Türkiye All Stars 7 – Chelsea 8
28 Temmuz Cumartesi:
Chelsea 4 – Valencia 12
Marseille 9 – Türkiye All Stars 8
29 Temmuz Pazar:
Chelsea 6 – Marseille 4
Valencia 3 – Türkiye All Stars 4

TAKIM KADROLARI;
Marsilya : Anthony Ciani, Anzız Mansoıbou, Sebastien Huck, Arnauz Szymanski, Kidjou Coulibaly, Franck Gnepo, Samir Talbi, Anthony Mendi, David Quaziz 
Teknik Direktör :  Gerald Guidarini, Joseph Miceli 

Valencia : Alfredo Pareja, Jose Arias, Kamel El Marrouchi, Kerem Sinç, Nicolas Bella, Miguel Garrido, Konstantinos Papasthopoulos, Pampero Sobral, Jeremy Basquaise, Ricardo Peres 
Teknik Direktör : Ricardo Peres 

Türkiye All Stars : Elçin Qasimaov, Uğur Sönmez, Enes Kağıt, Sahib Mamadov, Mehmet Akhanım, Ahmet İnci, Marquez Fred, Ömer Behiç Benlidayı, Seydi Özen, Marian Maciuca, Romring Oliver
Teknik Ekip : Mehmet Bağcacıoğlu, Mehmet İnci

Chelsea:  Gürhan Özay, Macıej Janeczko, Patryk Taraszkowski, Mateusz Wardzinski, Dawid Burzawa, Chad Gould, Xavier Gramuntell, Dariusz Golebiowski, Doğukan Arslan
Teknik Direktör : Dariusz Golebiowski 











































































































































































































































































































































































































































































Yorumlar