Plaj futbolunda, İstanbul Cup 2018 Vadistanbul'da başladı.

Plaj futbolunda, İstanbul Cup 2018 organizasyonu Vadistanbul'da başladı.
Vadistanbul'da 550 ton kum taşınarak oluşturulan sahada gerçekleştirilen organizasyonda, Türkiye All Stars ekibinin yanı sıra İspanya'dan Valencia, İngiltere'den Chelsea ve Fransa'dan Marsilya takımları mücadele ediyor. Turnuvanın ilk günü oynanan karşılaşmalarda aniden bastıran sağanak yağmur oyuncular ve takımlar üzerinde etkili olurken, izleyenler bol gollü ve çekişmeli müsabakalara tanık oldular.




Her iki maçta aynı skorla son bulurken fileler 30 kez havalandı.
Turnuvanın ilk gününde organizasyon Valencia ile marseille arasında oynanan müsabaka ile başladı. Günün diğer maçında ise Türkiye All Stars ekibi, İngiliz temsilcisi Chelsea ile karşı karşıya geldi. 12'şer dakika dan oluşan 3 periyod halinde oynanan müsabakalarda, her iki maçta 8-7'lik skorlarla son buldu.



Yağmurla gelen gol sağanağı.
İstanbul Cup 2018 organizasyonunda günün ilk maçında İspanya temsilcisi Valencia ile Fransa temsilcisi Marsilya karşı karşıya geldi. 2. periyodun başlaması ile birlikte aniden bastıran yağmur, futbolculara zor anlar yaşatsa da bununla birlikte gol sağanağının da habercisi oldu. 

Günün ilk maçında Fransa temsilcisi Marsilya ile İspanya'nın plaj futbolunda ekol takımı Valencia karşı karşıya geldi. 2-1 Marsilya'nın galibiyeti ile geçilen ilk periyod sonrasında ikinci periyodun ortalarında başlayan yağmurla birlikte gollerde üst üste gelmeye başladı. 3 periyod sonunda her iki takımda birbirlerine üstünlük sağlayamayınca müsabakanın normal süresi 7-7 beraberlikle sonuçlandı. Kural gereği oynanan 3 dakikalık uzatma devresinde Fransa temsilcisi Marsilya David Quaziz'in golü ile İspanya temsilcisi ve maçın favorisi Valencia karşısında sahadan 8-7 galibiyetle ayrılan taraf oldu.
Marsilya takımını Anthony Ciani, Anzız Mansoıbou, Sebastien Huck, Arnauz Szymanski, Kidjou Coulibaly, Franck Gnepo, Samir Talbi, Anthony Mendi, David Quaziz oluştururken takımın Teknik Direktörlüğünü Gerald Guidarini ve Joseph Miceli üstlendi. Buna karşılık güçlü kadrosu ile dikkat çeken Valencia ise Alfredo Pareja, Jose Arias, Kamel El Marrouchi, Kerem Sinç, Nicolas Bella, Miguel Garrido, Konstantinos Papasthopoulos, Pampero Sobral, Jeremy Basquaise, Ricardo Peres ile sahada yer aldı. Ricardo Peres aynı zamanda İspanyol ekibin Teknik Sorumluluğunu da üstlenen oyuncu oldu.



Maç sonrası büyük sevinç
Organizasyonun şampiyonluğun önemli adaylarından Valencia karşısında uzatmalarda David Quaziz'in golü ile sahadan galip ayrılarak önemli bir 3 puanı hanesine yazdıran Fransız temsilcisinde maç sonunda görülmeye değer bir sevinç yaşandı.

Favoriler Kaybetti.
İlk gün Türkiye All Stars - Chelsea, Valencia - Marsilya maçları sonunda günün favorileri sahadan mağlubiyetle ayrılırken 2. gün müsabakaları ayrı bir önem kazandı. Marsilya, Valencia karşısında uzatmalarda 3 puana uzanırken, Chelsea baştan sona kafa kafaya giden müsabakanın bitimine 18 saniye kala kazandığı golle sahadan 8-7 galibiyetle ayrıldı.

Türkiye All Stars takımı, Elçin Qasimaov, Uğur Sönmez, Enes Kağıt, Sahib Mamadov, Mehmet Akhanım, Ahmet İnci, Marquez Fred, Ömer Behiç Benlidayı, Seydi Özen, Marian Maciuca, Romring Oliver'den oluşan takımla sahada yer aldı. Teknik ekip ise Mehmet Bağcacıoğlu ve Mehmet İnci'den oluştu.
Chelsea, Gürhan Özay, Macıej Janeczko, Patryk Taraszkowski, Mateusz Wardzinski, Dawid Burzawa, Chad Gould, Xavier Gramuntell, Dariusz Golebiowski, Doğukan Arslan'dan oluşan takımla mücadele etti. İngiliz Temsilcisinde Teknik Direktörlük görevini Dariusz Golebiowski üstlendi.

28 Temmuz 2018 Cumartesi günü oynanacak 2. gün müsabakalarında ise program şöyle;

Saat 16:00 Chelsea - Valencia

Saat 17:00 Marseille - Türkiye All Star


 MARSILYA

 VALENCIA



 CHELSEA


Yorumlar