Tüfad Seçiminden Antrenörler Güçlenerek Çıktı.

Tüfad Seçiminden Antrenörler Güçlenerek Çıktı.
23 Haziran Cumartesi günü Kartal Titanic Otel'de gerçekleşen TÜFAD İstanbul şubesi Olağan Genel Kurulu'nda Halit Önsen ve ekibi kullanılan 808 oyun 371'ini alarak 3 yıllığına yeniden yetki aldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Kartal Titanic Otel'in Tüfad İstanbul Şubesi Genel Kurulu için ayrılan salonu kongre üyeleri tarafından dolmaya başladı. Gergin geçmesi beklenen kongre öncesinde yoğun güvenlik önleminin alındığı görüldü. Kongre üyeleri kendileri için hazırlanan ve üzerilerinde isimlerinin yazılı olduğu özel çipli yaka kartlarını alarak ve kendileri için hazırlamış özel turnikelerden salona giriş yaptılar. Yaka kartı olmayan hiç kimsenin salona giremediği Tüfad İstanbul Şubesi Genel Kurulu 810 üyenin katılımı ile gerçekleşti. 
Yönetim Kurulu üyesi Hasan Aslan'ın sunumu ile açılan Genel Kurul daha sonra saygı duruşu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. 


Divan Kurulu Seçiminde Gerginlik
Yönetim Kurulu'nun önerdiği Ali Tanrıyaşükür, Ufuk Tatar ve Osman Ünal'ında içinde yer aldığı Divan Kurulu için yapılan oylama sırasında gerginlik yaşandı. İlk önce el kaldırılarak yapılan oylamada 260'a 160 olduğu açıklanması üzerine itiraz olunca taraflar bir türlü uzlaşamadı. Daha sonra yaka kartlarının sayımı ile gerçekleşen oylamada 260'a 190 olarak Divan kurulu seçimi sonuçlandı. Divan Başkanlğı'na seçilen Ali Tanrıyaşükür yaptığı konuşmada antrenörlerin her birinin birer eğitimci olduklarına vurgu yaparak, Genel kurulunda bü minvalde geçmesi temennisinde bulundu. 


Tevfik Özüdüz'den İtiraz
Genel Kurul üyesi Tevfik Özüdüz Divan Kurulu'ndan söz alarak itirazını belirtti. Divan Kurulu'nun üyelerden seçilmesi gerektiğinin belirten Özüdüz, "Bu kurulda kongre üyelerinin dışında mali müşavir ve hukuk danışmanı yer alabilir. Bu sebeple bu kurul geçersizdir." dedi.

Adayların konuşma sırası kura ile belirlendi.
3 adayın yarıştığı Tüfad İstanbul şubesi Genel Kurulu'nda adayların kendilerini ifade etmeleri için 10'ar dakika süre verildi. Adayların konuşma sırası ise divan kurulu tarafından hazırlanan kura sistemi ile belirlendi. İlk konuşmacı olarak mikrofona çıkan Halil İbrahim Toy, antrenörlerin çalışma koşullarından ve sosyal güvence altında olmadıklarının altını çizerek bu konuda çalışmalar yapacaklarını belirtti.
İkinci olarak mikrofona Davut Şahin çıktı. Davut Şahin konuşmasında daha çok demokratik bir ortamda seçim yapılmasına vurgu yaparken, dışarıda kalan 14 antrenörün burada olması gerektiğini ve yüz kızartıcı bir suçları varsa bunun hukuken mahkemeye verilerek çözülmesi gerektiğini söyledi. Son olarak kürsüye çıkan Halit Önsen antrenör camiasının büyük bir aile olduğuna vurgu yaparak, her üyenin hür iradesi ile seçimde oyunu kullanacağını, yönetimde oldukları 1,5 yıl içinde geride kalan 4,5 yıllık sürecin çok çok üstünde iş yaptıklarını örnekler vererek belirtirken. Katılım sağlayan tüm üyelrer teşekkür etti.

Rıza Çavuşoğlu ve 13 Antrenör Genel Kurulu kapıdan takip etti.
Tüfad Genel Merkezi tarafından üyelikten ihraç edilen eski başkan Rıza Çavuşoğlu ve 13 antrenör sabah Genel Kurula genel kurula katılmak üzere Kartal Titanic Otel önüne gelerek içeri girmek istediler. Ancak Rıza Çavuşoğlu ve 13 antrenörün Genel Merkez tarafından ihraç edildikleri ve bu sebeple artık Tüfad üyesi olmadıkları son mahkeme kararı da yüzlerine okunarak içeri alınmadılar. Rıza Çavuşoğlu ile birlikte içeri alınmayan antrenörler Kartal Titanic Otel önünde bekleyerek kongreyi sonuna kadar buradan takip ettiler. Rıza Çavuşoğlu'nun üye antrenörlerin cep telefonlarına kendilerinin Davut Şahin'i desteklediği yönünde sık sık mesaj attığı ve oylarını bu yönde kullanmalarını istediği gözlendi.


Halit Önsen ve Ekibi Güven Tazeledi.
Tüfad İstanbul Şubesi Genel Kurulu'na katılan 817 üyenin 4 sandıkta oylarını kullanmasının ardından sayıma geçildi. Yapılan sayımda imza sayılarının kullanılan oy ile tutmaması sonucu oy kullanırken imza atmayan 11 kişinin oyları sayımdan çıkarıldı. Adayları divan kuruluna çağıran Tanrıyaşükür birlikte karar alınarak sayım sonrasında her adaydan 3'er eksiltirken 2 zarfında açılmadan imhasına oy birliği ile karar verildi. Oyların tasnifi sonunda Halit Önsen 374, Davut Şahin 329, Halil ibrahi Toy ise 112 oy aldı. Her adaydan üçer oy düşüldükten sonra Halit Önsen ve ekibi 371 oy alarak Tüfad İstanbul Şubesi'nin 3 yıllığına yeni yönetim kurulu olarak açıklandı. Son durumda Davut Şahin 326, Halil İbrahim Toy ise 109 oyla seçimi sonuçlandırdı.


Genel Kurul Sonrasında Birlik Mesajı Çıktı.

Genel Kurul sonrasında ekibi ile birlikte kürsüye çıkan Halit Önsen kongre üyelerine seslenirken " Bana ve ekibime gösterdiğiniz teveccühe teşekkür ediyorum, sizlere layık olmaya çalışacağız, Biz büyük bir aileyiz" dedi

Halil ibrahim Toy "Sayın halit başkanımı ve ekibini tebrik ediyorum. İlk defa girdiğimiz bu yarışta 112 oy alarak önemli bir başarı kazandık, antrenörlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Söylenenlerin takipçisi olacağız" dedi.

Davut Şahin " Halit Önsen ve ekibini tebrik ediyorum. Kazanan Türk antrenörlüğü olsun. Hedefiniz Tüfad İstanbul'u zirveye çıkarmak olsun. Arkadaşlarımıza destek olacağız." dedi.

Tüafd İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yorulmazlar "Burada bir yarış içinde olduk. Ancak Davut Şahin şubemizin Onur Kurulu Üyesidir ve böylede devam etmektedir. Kendisine olan saygımızı ve sevgimizi buradan bir kez daha belirtmek istiyorum" dedi.

Üç adayında genel kurul sonunda birlikte verdikleri birlik mesajları "Günün sonunda antrenörler güçlenerek çıktı."  cümlesiyle ifade buldu.

Tüfa İstanbul Şubesi Yeni Yönetim Kurulu Listesi şu isimlerden oluşuyor;
Yönetim Kurulu Asil Üyeler, Doç. Dr. Mehmet Yorulmazlar, Halit Önsen, Aziz Akgün, Keskin Çetinkaya, Hasan Aslan, Kamuran Gazi, Osman Erdoğan, Nejat Öntaş, Köksal Terzi, Cem Çalışkan, Nejdet Toker, Osman Gökhan, Recep Aykutalp, Murat Esen, İlhan Tekin
Yönetim Kurulu Yedek Üyeler, Eren Yılmaz, Birol Yalçın, Metin Uzun, Erdal Şükrü oğuz, İshak Zengin, Şaban Acar, Ahmet Odabaşoğlu, Oğuz Türkönde, Kemal Koç, Bülent Akatay, Hsan Marangoz, Altay Unan, Zeynep Özcan, Lokman Balcı, Hasan Peletçi
Denetleme Kurulu Asil Üyeler, Zeki Yanık, Nevzat Kunduracı, Hakan Sarıtaş
Denetleme Kurulu Yedek Üyeler, Erol Yeşilbaş, Bekir Erkaya, Fuat Cörüt







Yorumlar