TÜFAD SEÇİMİNDE SICAK SAATLER

TÜFAD SEÇİMİNDE SICAK SAATLER
TÜFAD İstanbul Şubesi’nin Kartal Titanic Otel’deki genel kurulu başladı.
Büyük tartışmalar arasında başlayan seçim 3 aday arasında geçecek. Daha önce adaylıklarını açıklayan Halit Önsen ve Halil İbrahim Toy’un yanısıra Rıza Çavuşoğlu ve ekibinin desteklediği Davut Şahin de üçüncü aday olarak genel kurul üyelerinin karşısına çıktı.

Genel kurulda divan başkanlığına Ali Tanrıyaşükür getirilirken divan katipliklerini ise Osman Ünal ve Ufuk Tatar’ın yapacakları belirtildi. Divan başkanlığına Ali Tanrıyaşükür’ün getirilmesinin ardından seçim konuşması yapması için adayların ayrı ayrı kürsüye çıkarak 10’ar dakikadan oluşan konuşmalarıyla genel kurul üyelerine seslenecekleri belirtildi. Konuşma sırası kura çekimi ile belirlendi. Genel kurulda kongre üyelerine ilk seslenen isim Halil İbrahim Toy oldu.


halil ibrahim toy açıklamasında "

" - 20 yıldır C diploması ile takımları şampiyon yapan ve oyuncularını geliştirip Türk futboluna kazandıran , buna rağmen profesyonel takımlar ile sözleşme yapamayıp ,UEFA  B sırası bekleyen , gelse bile , kurs bedellerinin çok yüksek olmasından dolayı ,maddi imkansızlıklardan kursa gidemeyip tribünden müsabaka seyretmek zorunda kalan tecrübeli antrenörlerimiz için aday olduk.    

- Sözleşmesi 31 mayısta bitmesine rağmen ; A takımı şampiyon yapıp diğer alt yaş guruplarını A katagorisine çıkartması rağmen ; sadece U 11 ve U 13 müsabakaları kaldığı için mart ayında görevine son verilen antrenörlerimiz için aday olduk. 

- Kendi veya ailesi hasta olduğunda SSK sız olduğu için hastaneye gidemeyen antrenörlerimiz için aday olduk 

- Sıfırdan takım kurulurken tekbaşına koşuşturan, takım şampiyonluğa gitmeye başladığı zaman fotograf karesinde yöneticelerden dolayı yer bulamayıp ,arkadan ,ayakparmakları ucunda kalkarak ,kafasını göstermeye çalışan antrenörlerimiz için aday olduk .                                      
- Evine ekmek götüremediği halde elindeki son parayı mahalle ve çevre çocuklarını sokaklardan ve bağımlıkllardan kurtarmak için harcayan fedakar antrenörlerimi için aday olduk
- Bayramlarda çocuklarına bayramlık alamayan emekci antrenörlerimi için aday olduk.      

- Cüzi miktarda ücret ile amatör kulüpte çalışıp, profesyonel kulüplere oyuncu yetiştirip , yetiştirdiği oyuncu milyon dolarla imza atarken , ONU BULAN ,YETİŞTİREN , NAZINI ÇEKEN, İCABINDA CEBİNE PARA KOYAN  ,  OYUNCUSU HASTALANDIĞINDA İLK KOŞAN, O ÇOCUKTA EMEĞİ GEÇEN AMA SONRA HİÇ BİR ŞEKİLDE HATIRLANMAYAN  ÇOK DEĞERLİ EMEKCİ ANTRENÖRLERİMİZ içi aday olduk.

- Bu İŞE ( eğlenceye değil sayın kanun yapıcılar) gönül vermiş , 8 katagori çalıştırıp bir teşekkür bile edilmiyen antrenörlerimiz için aday olduk. 

- Hayatı boyunca amAtör kulüplere hizmer vermiş , kendine bakacağına kulüp sporcularına bakmış, yaşı ilerleyince iş verilmeyip, yöneticer yüzünden malzemecilik bile yapmak zorunda kalmış , son yıllarını tek başına geçirmek durumunda olan antrenörlerimiz için aday olduk. 

- Biz ;zaman içinde çeşitli nedenlerle itilmiş , değersizleştirilmiş , AMATÖR ruh ile çalışan antrenörlerimizi tekrar değerli , aranan , saygı duyulan , istedikleri zaman kovamayacakları bir müessese haline getirmek için aday olduk. " dedi.

2. konuşmacı olarak kürsüye çıkan Davut Şahin "Şeçim demokratik bir ortamda yapılmıyor. Rıza Çavuşoğlu'nun bir suçu varsa hukuk yoluna neden başvurmuyorsunuz. Yüz kızartıcı bir suç işlediyse bu ülkenin mahkemeleri var. Onu ihraç etme yoluna gidiyorsunuz. Antrenörlerimiz oylarını verirken bunu dikkate alacaklardır."
Son olarak söz alan Halit Önsen "Değerli antrenör kardeşlerimiz hoşgeldiniz. Burada birazdan antrenör camiamızın geleceğini oylayacaksınız. Son 4,5 yılda yapılanlar ortadadır. Bizim 1,5 yıllık yönetimimiz sürecinde yaptığımız çalışmalar ortadadır. Genel kurul'un gereken hassaiyetini göstereceğine inanıyorum." dedi.

Yorumlar