Acarspor’da Samet İkiz dönemi

Acarspor’da Samet İkiz dönemi
Yalova’nın sevilen antrenörlerinden olan ve geçtiğimiz sezon Yalovaspor’da teknik direktör İlkay Margılıçlı’nın yardımcılığını yapan Samet İkiz, Acarspor’daki görevine resmen başladı. Genç çalıştırıcı, Gençlik geliştirme programı sorumlusu olarak görev yapacak.

Geçtiğimiz sezon Yalovaspor'da İlkay Margılıçlı'nın yardımcılığını yapan Samet İkiz, Yeşil-Kırmızılı takımdaki görevinden ayrılmıştı. Eğitim programını tamamlayan genç çalıştırıcı, Acarspor ile anlaştı. Sarı-Lacivertli ekipte futbol okulunun tek sorumlusu olarak görev alacak Samet İkiz, Yalova’ya yeni futbolcular kazandırmak için mücadele edecek. Beden eğitimi ve spor bilimleri anabilim dalı üzerine yüksek lisansını tamamlayan İkiz, Acarspor ile çalışmalara resmen start verdi. Gençlik geliştirme programı kapsamında görev alacak Samet İkiz, “Amacımız ve önceliğimiz çocuklarımızın mutlu olabilmesi. Çünkü mutlu çocuk öğrenir. Gerek antrenmanlarımız gerekse sosyal projelerimiz ve etkinliklerimizle, çocuklarımıza sporu sevdirmek önceliğimiz olacak. Daha sonra futbolun gerektirdiği kazanımları, yaşlarının ve kapasitelerinin gerektiği biçimde çocuklarımıza vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Futbolla sınırlı kalmayacak..
Acarspor’un spor okullarının futbolla sınırlı kalmayacağını belirten Samet İkiz, “Spor okulları bünyesinde futbol branşında çalışmalara başlanmasının ardından sporun atası olarak nitelendirilen jimnastik, takım sporlarından basketbol ve voleybol şubeleriyle de önümüzdeki süreçte çalışmalara başlayacağız. Gençlik geliştirme programında kulüp hedeflerimiz; sportif beceri ve başarının önünde değerler eğitimi programı olacaktır. Drama derslerinin de yer alacağı programda İngilizce dersleri, kitap okuma ve sporcular tarafından geliştirilen sosyal sorumluluk projeleri yer alacaktır” ifadelerini kullandı.

Acarspor bir marka olacak..
Önümüzdeki dönemlerde doktora eğitimine başlayacağını belirten genç teknik adam, yüksek lisans eğitiminin yanı sıra; lisans eğitimini de spor yönetimi üzerine yapmış ve dereceyle mezun olmuştu. İkiz, “Bireysel hedeflerim doğrultusunda yetişmiş olduğum kulübüm Acarspor'a, şehrimiz ve Türk futboluna faydalı olabilmek adına gayretlerimi gösterme fırsatı veren ve kulüp kapılarını ardına kadar açan başta değerli büyüğüm Mehmet Ali Uzman'a ve Acarspor yönetim kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Futbol okulu yaz dönemi boyunca olacak..
Diğer yandan Acarspor futbol okulunda çalışmalar yaz boyunca devam edecek. Adnan Menderes Mahallesi toki konutlarındaki Acarspor tesislerinde 6-13 yaş futbol okuluna kayıtların devam ettiğini belirten İkiz, çalışmaların yoğun tempoda sürdüğünü dile getirdi.

ONUR ERDİK

Yorumlar