Eleme maçındaki kural hatası, iki takımada turu geçirdi.

Eleme maçındaki kural hatası, iki takıma da turu geçirdi.
U15 Türkiye Şampiyonası 1. kademe müsabakası Tekirdağ grup merkezinde kural hatası yapılan Halkalı Taştepespor-Beylikbağıspor final maçıyla ilgili karar verildi.

U15 Türkiye Şampiyonası 1. kademe müsabakası Tekirdağ grup merkezinde Gebze Beylikbağıspor ve Halkalı Taştepespor kulüpleri arasında Çorlu’da oynanan final maçında normal süre 1-1 sona ermiş ve turu geçen takımı belirlemek için seri penaltı atışlarına geçilmişti. Penaltı atışları sırasında  Halkalı Taştepespor ilk 3 penaltı atışından 2 isabet kaydederken, Beylikbağıspor 3 atışın 3'ünü de gole çevirmeyi başarmıştı. Taştepespor dördüncü atışı kaçırınca hakem Beylikbağıspor’un atması gereken dördüncü penaltıyı attırmadan maçı bitirmişti. Gebze ekibinin turu geçmesi için bir penaltıyı daha gole çevirmesi veya Taştepe’nin son penaltıyı kaçırması gerekiyordu. 

TFF Amatör Kurul, daha önceki Türkiye şampiyonalarında olduğu gibi zaman kısıtlı olduğu için kural hatası yapılan maçtaki iki takımı da üst kademeye çıkardı. Yani hem Taştepespor hem de Beylikbağıspor ikinci kademeye yükseldi. Ancak her iki takımda grup eşleşmeleri sonrasında Bolu grup merkezine düştü.

Yorumlar