TFF Yap-Boz tahtası gibi

TFF Yap-Boz tahtası gibi.
Dolayoba - Çubukluspor maçı yeniden oynanacak.
Yaklaşık 40 gün önce Selimiye Stadı'nda Dolayoba ile Çubukluspor arasında grubun şampiyonunu belirlemek için oynanan Play Off müsabakası Çubukluspor 1-0 önde iken devre arası çıkan olaylar sebebi ile tatil edilmişti. Daha sonrasında TFF her iki takım için hükmen mağlubiyet kararı vererek skandal bir karara imza atmıştı.
U19 ligi 19. grupta Türkiye şampiyonası İstanbul elemelerine gidecek takımı belirlemek için Dolayoba ile Çubukluspor arasında oynanan play off maçı ve devre arasında çıkan olaylara ilişkin TFF'nun kararı günlerce tartışma yaratırken, her iki takıma da hükmen mağlubiyet kararı verilmişti. Bu kararın sonunda Gazi Mahallesi ve Beykoz 1908 İstanbul'u temsilen Türkiye Şampiyonası'na gidecek takımlar arasına isimlerini yazdırmışlardı.

Her şey sil baştan
TFF bu akşam kulüplere tebliğ ettiği kararı ile Dolayoba ile Çubukluspor arasında yarım kalan maçın yeniden oynanmasına karar verdi. Ancak burada da farklı bir durum söz konusu, daha önce bu maç hakkında hükmen mağlubiyet kararı olduğu için maç dosyası kapanmış gözüküyor ve maçın baştan 0-0 ve 90 dakika olarak oynanması kararı çıktı.

Önce grup şampiyonu belli olacak
Çubukluspor ile Dolayoba 26 Nisan Perşembe günü grup şampiyonluğu içn karşı karşıya gelecek. Bu maçın galibi 30 Nisan Pazartesi günü Gazi Mahallesi ile Türkiye Şampiyonası İstanbul elemeleri müsabakasına çıkacak. Bu maçta kaybeden takım 3 Mayıs Perşembe günü tekrar maç oynayacak.

Her iki takım antrenörleri de Perşembe günü oynayacakları maç için bugün futbolcularını antrenmana çağırdılar. Ancak uzun zamandır bir araya gelmeyen hatta bazı oyuncularının İstanbul dışında olduğu belirtilen kulüpler iki gün içinde hazırlanacakları maçlarla Türkiye Şampiyonasına hazırlık yapmak zorunda kalacaklar.

Yorumlar