SUBAŞI UZATMALARDA GÜLDÜ.

SUBAŞI UZATMALARDA GÜLDÜ.
İstanbul 2. Amatör Lig  2.Grupta zirve yarışını yakından ilgilendiren maçta son haftaların iki flaş takımı Subaşı ile Esenyurt Acar kozlarını Çatalca Stadı’nda paylaştı. Haftaya Ormanlıspor’la birlikte averajla zirvede sıralanan iki takım arasında nefesleri kesen maçta son gülen ev sahibi Subaşı oldu: 1-0.

Başından sonuna kadar büyük bir çekişmeye sahne olan maç tam bir taktik savaşına sahne oldu.
Maça iki takım da kontrollü bir oyun anlayışıyla başladı. İki takım da önce yenilmemeyi düşünerek defansif tedbirleri üst düzeyde tuttu. İlk yarı boyunca iki takım da rakip sahada çoğalamayınca denge oyunu şeklinde geçen ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

Maçın ikinci yarısında da uzun süre denge oyunu devam etti. İki takım da savunmada dikkatli, ortasahada da kora kor bir oyun ortaya koyarken oyunun son bölümünde Subaşı özellikle oyuncu değişikliklerinin ardından daha fazla rakip sahaya yerleşerek öne geçmek için baskılı bir futbol ortaya koydu.

Oyunun son 15 dakikalık bölümünde oyunu kendi sahasında kabul ederek kontrataklarla sonuca gitmeye çalışan Esenyurt Acar üçüncü bölgede istediği gibi çoğalamayınca öne geçecek pozisyonları bulmakta da zorlandı.

İki takım da özellikle ortasahada oyundan düşünce son bölümde pozisyonları iki kalede de izlemeye başladık. Subaşı atakları daha tehlikeli olurken Esenyurt Acar son bölümlerde geriye yaslanarak rakibini karşılamaya çalıştı.

Oyunun son dakikalarında oyunu tamamen rakip sahaya yıkan Subaşı 90+3. Dakikada Mert’in attığı golle 1-0 öne geçti.

Golden sonra Yüşa ile net bir fırsattan daha yararlanamayan Subaşı son bölümdeki baskılı oyunuyla 3 puanın da sahibi oldu. Esenyurt Acar oyunun son dakikalarına kadar iyi direnmesine rağmen Mert’in golüne engel olamadı. Maçın sonunda iki takım oyuncuları da centilmen bir şekilde birbirini tebrik ederek Türk futboluna örnek bir tablo ortaya koydu. Maçın sonunda Subaşısporlu futbolcular da galibiyet sevincini 90 dakika takımlarını ateşli bir şekilde destekleyen taraftarlarıyla birlikte paylaştı.

Bu sonuçla haftaya aynı puanda giren takımlardan Subaşı puanını 26 yaparak ikinci sıraya yükselirken Esenyurt Acar da üçüncü sıraya gerileyerek şampiyonluk yolunda ağır bir darbe yedi. Bu arada maçın sonunda hakeme yoğun bir şekilde itiraz eden Esenyurt Acar Kaptanı Servet kırmızı kart görerek cezalı duruma düştü.



Yorumlar