Hükmen Mağlubiyetten, Türkiye Şampiyonasına

Hükmen Mağlubiyetten, Türkiye Şampiyonasına
Çubukluspor'un grup şampiyonluğu hikayesini artık yeniden yazmaya gerek yok, hani sağır sultan duydu denilen bir hikaye bu. Gerek TFF'nun gerekse TFF İstanbul İl Temsilciliği'nin birbirlerinin aldığı kararları yok hükmünde sayması ve aynı konuda farklı kararlara imza atması konunu her zaman gündemde kalmasını sağladı. 

TFF'nun bir kararı ile hükmen mağlup sayılan Çubukluspor ve onun yerine Türkiye şampiyonasına gidecek bir takımın hemen atanması ve ardından TFF İstanbul İl Temsilciliği'nin pardon bu karar olmadı diyerek grup şampiyonluğu maçının tekrar oynanmasına karar vermesi sonucunda Çubuklu Türkiye Şampiyonası'na gitmek için engelleri tek tek aştı.
İlk olarak grup şampiyonluğu maçında Dolayoba karşısında sahadan 2-0 galibiyetle ayrılan Beykoz temsilcisi bugün de Gazi Mahallesi ile oynadığı Türkiye Şampiyonası İstanbul Elemesi 1. kademe müsabakasında penaltıatışları sonunda adını şampiyonaya yazdırmayı başardı.

Türkiye şampiyonası'na İstanbul adına katılacak takımı belirlemek için Çubukluspor ile Gazi Mahallesi Spor bugün Seyrantepe Stadı'nda karşı karşıya geldi. Normal süresi son 5 dakaiaka içindeatılan gollerle 1-1 eşitlikle tamamlanan karşılaşma sonrasında Beykoz temsilcisi seri penaltı atışları sonunda sahadan 6-5 galibiyetle ayrılarak Türkiye Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı. Gazi Mahallesi spor Salı günü Beykoz 1908 ile bir kez daha Türkiye Şampiyonasıiçin şansını deneyecek.

Yorumlar