Alibeyköyspor 3. Lig de.

Alibeyköyspor 3. Lig de.
Hasret Sona Erdi.
Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. kademe play-off karşılaşmasında Alibeyköyspor, Altınova Belediyespor'u penaltılarda mağlup ederek dokuz sezon aradan sonra TFF 3. Lig'e çıkma başarısını gösterdi.

Bölgesel Amatör lig'de gruplarında şampiyon olarak 3. Lig için play off oynama şansı yakalayan Alibeyköyspor ile Altınova Belediyepor takımları Play Off 2. kademe müsabakasında Bolu Atatürk Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Mustafa Murat Oğuz, Mustafa Han ve Murat Tuğberk Curbay hakem üçlüsü yönetti.
Her iki takımda karşılaşmaya kontrollü başladı. Rakibinin hata yapmasını bekleyen ve ona hata yaptırmaya zorlayan bir futbol ortaya çıkınca, müsabakanın ilk yarısı orta saha mücadelesinin hakim olduğu ve golsüz eşitlikle sona erdi. 

İlk gol Altınova'dan
Yalova temsilcisi ikinci yarıya hızlı başladı. Rakip yarı alanda daha fazla gürnmeye ve pozisyonlar üretrmeye beşlayan Altınova Belediyespor 64. dakika da Oğuz Dalğıç'ın golü ile 1-0 öne geçti. 
Gol sonrası ataklarını arttıran Alibeyköyspor, karşılaşmanın 88. dakikasında Raşit Gür'ün attığı golle 1-1 eşitliği sağladı. Müsabakanın normal süresi karşılıklı atılan gollerle - eşitlikle sona erdi. UZatma dakikaları her iki takımında risk almadığı kısa devreler olunca maçın sonucunu penaltılar belirledi.
Penaltı atışları sonunda Alibeyköyspor, Altınova Belediyespor karşısında sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrılırken 9 sezon sonra yeniden 3. lige yükselmenin mutluluğunu yaşadı.
Maçın ardından Alibeyköysporlu futbolcular, teknik heyet, yöneticiler ve taraftarlar üst lige yükselmenin sevincini yaşadı.



Yorumlar