Kağıthane Stadı'nı Bekliyor.


Kağıthane Stadı'nı Bekliyor.
Kağıthane ilçesinde yıkılan Mehdi sancak Stadı'nın yerine Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yapımı gerçekleştirilen yeni stat çalışmasında büyük oranda ilerleme kaydedildi.

Futbol sahalarının çokluğu açısından Kağıthane ilçesi en şanslı bölgelerden biri, hatta İstanbul'da tek ilçe. Mevcutta kullanılır vaziyette 7 futbol sahasına sahip. Ancak yıkılan Mehdi Sancak Sahası'nın yerine öyle bir stad yapılıyor ki, belki de Kağıthane ilçesinin vizyonunu değiştirmesine neden olacak.


Mehdi sancak Sahası uzun süre Kağıthane ilçesi takımlarının gündemini meşgul etti. Yıkıldı yıkılacak derken bir hafta ani bir kararla takımlara yıkım bildirimi yapıldı. Sonrasında da başlama süreci aynı şekilde gündem yarattı. Stat inşaatının başlaması ile birlikte farklı fakat en önemli konu birden gündeme oturdu. Futbol oyun sahasının ölçüleri İstanbul Büyükşehir ve İstanbul Gençlik Spor il Müdürlüğü'nde bu iş hangi birim tarafından yönlendirilir bilmiyorum ama projelere yerleştirilen saha ölçülerinin futbol oynamaya müsait olmadığı konusund  bilgilerinin olmaması beni her zaman çok şaşırtır. Projenin başlaması ile birlikte burada da aynı sorun gündeme geldi. Ancak uzun uğraşlar sonunda bu konuda değişikliğe gidilerek futbol oyun sahası ölçüleri yeniden standarta yakın bir duruma getirildi.


Mehdi Sancak Sahası'nın yerine yapılan stat çalışmasında büyük bir hızla sona doğru geliniyor. Tribünler ortaya çıkmaya başladı. Yakında saha içi çalışmalarını da gözlemlemeye başlarız. Burada çalışma yapacak takımlar yıllar sonra çok önemli bir ayrıcalığa sahip olacaklar. Ancak şunu söylemek istiyorum, burada çalışacak takımlarında bu stadla birlikte kendilerini revizyondan geçirerek hedefleri konusunda çıtayı yükseltmeleri gerekecek. 


Yorumlar