Şampiyon İkitelli


 Şampiyon İkitelli.
İstanbul U19 ligi 13. grupta İstanbul Gümüşhane Spor ile İkitelli arasında kıyasıya devam eden şampiyonluk yarışında ipi göğüsleyen ekip Küçükçekmece temsilcisi İkitelli Spor oldu.

Teknik Direktör Ali Ayyıldız nezaretinde çalışmalarını sürdüren Küçükçekmece temsilcisi İkitellispor sezon başında İstanbul'un alt yapı liglerinde başarılı temsilcileri Albayrak, İstanbul Gümüşhane, Davutpaşa, Beyoğlu Yeniçarşı, İstanbul Bulancak ve Bahçelievler Gümüşhane ile aynı grupta yer aldı. 

U19 liglerinin bitimine 1 hafta kala son maçda karşılaşacağı Bahçelievler Gümüşhane ligden çekildiği için hanesine erken 3 puan yazdıran İkitellispor sezonu şampiyonlukla tamamlayarak Türkiye Şampiyonası vizesi aldı.



Yedi takımın yer aldığı 13. grup da 11 hafta geride kalırken İkitelli bu maçlarda 9 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 28 puan toplayarak ligin ilk sırasında yer aldı. Son karşılaşmada Bahçelievler Gümüşhane maçından gelecek hükmen galibiyetle 3 puan daha hanesine yazılan Küçükçekmece temsilcisi 31 puan toplayarak ligi tamamladı. Tüm maçlarda rakip fileleri 40 kez havalandıran İkitellisporlu futbolcular kendi kallerinde sadece 10 gol gördü. 
Ligin ilk yarısında oynadığı 6 karşılaşma sonunda 18 puan toplamayı başaran İkitelli Spor, ligin ikinci yarısının ilk maçında Beyoğlu Yeni Çarşı karşısında 2-2 beraberlik ile ilk puan kaybını yaşadı. Bir hafta sonra ise sahasında konuk ettiği İstanbul Gümüşhane karşısında aldığı 3-0'lık mağlubiyetle bir şok daha yaşayan İkitelli liderliği de Albayrak'a kaptırdı. 10. hafta İstanbul Bulancak karşısında aldığı 9 gollü galibiyet ve İstanbul Gümüşhanespor'un Albayrak galibiyeti İkitellispor'u tekrar ligde lider duruma getirdi. Bu dönemçten sonra tüm maçlarını farklı kazanan İkitellispor son oynadığı Davutpaşa karşısında da sahadan 8-2'lik galibiyetle ayrılarak şampiyonluk ipini göğüsleyen takım oldu.



Yorumlar