Klasman Grubu Stad Atamaları Neye Göre Yapılıyor.

Klasman Grubu Stad Atamaları Neye Göre Yapılıyor.
İstanbul Klasman ligi grup maçlarında iki hafta geride kaldı. Ancak maçların oynandığı stad atamaları her hafta gündemin ilk sırasını koruyacak gibi.
Şimdi geçtiğimiz haftalarda bazı stadların klasman maçlarına uygun olmadığını ısrarla yazmıştık. Geçtiğimiz hafta Tunaspor ile 1877 Alemdağ arasında maçın oynandığı Selimiye Stadı da bunlardan biriydi. Maç sonrası kulüp yetkililerinin şikayetleri de ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi. Nerede ise betona dönmüş zemini ve sahanın içinde gerili olan teller iki takım oyuncularını ve teknik heyeti zor durumda bırakmış. 

Birde stadların iki takım arasında  tek maç ve tarafsız sahada oynanması gerektiği için her iki takımın da yaklaşık aynı uzaklıkta olması gerekiyor.

Bu hafta oynanacak olan Sekbanlar - Ataşehir Çamoluk maçına bir bakalım. Sekbanlar takımı ne kadar Fatih temsilcisi gibi gözükse de Bayrampaşa Büyükşehir Belediye stadı onun evi ve altyapıda dahil tüm takımları burada antrenmanlarını yapıyor. Takımın tüm malzeme deposu da bu stad da Sekbanları buradan hesap edersek Esenler Stadı ile mesafesi 2 km. Ataşehir Çamoluk ise Esenler Stadı'na yaklaşık olarak 29 km mesafe de ve birde köprü trafiği gibi bir sorunla karşı karşıya.

Birde Büyükçekmece Belediyespor ile Tunaspor arasındaki maça bakalım. Karşılaşma Avcılar Belediyesi Atatürk Stadı'nda oynanacak. Büyükçekmece'nin stada uzaklığı 10 km. Tunaspor'un ise 27 km. 

Tüm maçların atandığı statların takımlara göre durumu  

Avcılar Bld. Stadı / Büyükçekmece Bld. 10 km - Tunaspor 27 km.
Beyoğlu Stadı / Levent 8,5 km - yahya Kemal 5,5 km.
Esenler Bld Std. / Araphan 11 km. - Siirt İst. 6.5 km.
Paşabahçe / 1877 Alemdağ 14 km. - Kağıthanespor 18 km.
Beyoğlu Stadı / İFA 19.5 km - Kavacık 15 km.
Esenler Bld Std. / Sekbanlar 2 km. -Ataşehir Çamoluk 29 km.
Sarıyer Çayırbaşı Stadı / Vefaspor 20 km. - İst. Mesudiye 17 km.
Çavuşbaşı Sahası / Küçükyalı Yelken 16 km. - Ortaköy 18 km.

Yorumlar