İstanbul Güngören'de Tek Hedef Şampiyonluk.

İstanbul Güngören'de Tek Hedef  Şampiyonluk.
İstanbul U19/1. ligi 8. grupda lider İstanbul Güngörenspor iki puan farkla ikinci sırada yer alan Alibeyköyspor ile evinde karşılaşacak. 

U19/1. liginde sezon bu hafta sonu oynanacak olan müsabakalarla sona eriyor. Gruplarında şampiyon olan takımlar İstanbul'u Türkye Şampiyonası'nda temsil etme hakkına sahip olacaklar. İstanbul Güngörenspor ile Alibeyköyspor arasında sezon başından bu yana devam eden şampiyonluk yarışı hafta sonu oynanacak maç ile son bulacak ve iki takımdan biri şampiyonluk ipini göğüsleyecek.
Grupta ilk yarıda oynanan karşılaşma da Alibeyköyspor İstanbul Güngören karşısında sahadan 2-1 galibiyetle ayrılmıştı. İstanbul Güngören grubun en çok gol atan takımı, çok yüksek bir gol ortamasına sahip. Geride kalan 13 hafta da rakip fileleri 54 kez havalandıran İstanbul Güngören maç başına 4,15 gol ortalaması ile son maça geldi. Alibeyköyspor ise bu güne kadar rakip fileleri 27 kez havalandırdı, o da 2,07 gol ortalaması ile oynuyor. Çok gılcü bir takım olmasa da ligin en az gol yiyen takımı.


Başarılı Teknik Direktör Sakıp Gül önemli maç öncesi sitemize yaptığı açıklama da "İkinci yarının iki formda takımı İstanbul Güngören spor ve Alibeyköy spor karşı karşıya gelecek. Biz İstanbul Güngören olarak sıralamada avantajlı durumdayız. Mağlubiyet dışında her sonuç bizi şampiyon yapacak. Futbolcularımız bunun bilincinde. Bu sezon kulüp olarak alt yapılarda önemli işlere imza attık. U16 takımımız oynadığı 12 karşılaşmada sadece 1 beraberlik alarak 34 puanla şampiyon oldu. 27 gol atan takımımız kalesinde hiç gol görmedi. Aynı şekilde U14 takımıyla da namağlup olarak şampiyonluk ipini göğüsledik. Bir yenisini de hafta sonu U19 takımı ile başarmak istiyoruz. Bunun için çalışmalarımızı sıkı tutuyoruz." dedi.
  

Sportif direktör Ishak Zengin antremanı ziyaret ederek futbolculara moral verdi. Antrenman öncesi Teknik Direktör Sakıp Gül ile takım hakkında bilgi alan Zengin yaptığı açıklamada "Genç futbolcularımıza güveniyoruz. Tüm sezon çalışmalarının meyvesini almak için sadece bir maç kaldı.  Kendileri gibi oynarlarsa zaten bu işi bitirmişler demektir. Ama futbol 3 sonuçlu bir oyun, fair play çerçevesinde önce dostluğun kazandığı bir karşılaşma olsun." dedi.

Yorumlar