İstanbul Derbisi Alibeyköyspor'un

İstanbul Derbisi Alibeyköyspor'un
Bölgesel Amatör Lig 10. grup da şampiyonluk mücadelesi veren Alibeyköyspor, grupda İstanbul kontenjanının üstünde yer almak isteyen Feriköyspor'a Feriköy Stadı'nda konuk oldu. Karşılaşmayı İstanbul Bölgesi hakemleri Aykut Sergin, Mert Kor ve Eren Acar üçlüsü yönetti. 4. hakem olarak İstanbul bölgesi hakemi Recep Buğra Çetin görev aldı. 


Bölgesel Amatör Lig'in statüsü gereği İstanbul takımları arasında her sezon kıyasıya bir mücadele boy gösteriyor. Ligi bitirdiğiniz sıralamaya bakılmaksızın İstanbul takımları arasındaki sıralamada son sırada yer alıyorsanız ligden düşüyorsunuz. Bu sezonda 10. grup da Feriköy ve Yeşilköy düşme hattının çok üstünde yer almalarına rağmen Bölgesel Amatör Lig statüsüne göre İstanbul takımları arasındaki sıralama sebebi ile en altta yer almamak için amansız bir mücadele veriyorlar. 
Alibeyköyspor'un maç eksiği ile 2. sırada yer almasına rağmen şampiyonluk yarışında en önemli adaylardan biri olması bu karşılaşmayı grubun en değerli maçı haline getirdi. Feriköy tribünlerinde gözler bu maçta kulaklar Yeşilköy maçında iken, Alibeyköy cephesinde ise gözler bu maçta kulaklar Kütahya maçında oldu.

Feriköy ile Alibeyköyspor arasındaki müsabakada beklenenin aksine oyunun hakimi genel olarak ev sahibi ekip oldu. Karşılaşmanın başlama düdüğü ile birlikte ev sahibi ekip daha agresif bir oyun ortaya koyarken, rakip kalede de pozisyonlar yaratmak için epey bir çaba sarf etti. Alibeyköy defansının zamanında müdahaleleri Feriköy forvet elemanlarının net pozisyonlar üretmesini engelledi. 

Alibeyköy tek pozisyonda golü buldu.
13. dakika da oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Alibeyköyspor sağ kanattan Selim Gödebil ile atak geliştirdi. Selim'in ceza alanı içine gönderdiği topta Raşit Gür altı pas üzerinden topu ağlara gönderdi. Pozisyon sonrasında Feriköylü futbolcuların Raşit'in ofsaytta olduğu yönünde itirazları hakemin kaararını değiştirmedi. 0-1

Gol sonrasında da ev sahibi ekip daha istekli bir futbol sergilerken Alibeyköyspor oyunu tutarak daha kontrollü bir anlayış sergiledi. İlk yarı konuk ekibin 1-0 üstünlüğü ile son buldu.

İkinci yarıda Alibeyköy daha çok kendi yarı sahasında oyunu kabul etti. Zaman zaman hızlı çıkışlarla rakip kalede gol pozisyonları üretmeye çalıştı. Feriköyspor eşitliği sağlamak için yüklense de çakılı oynayan Alibeyköy defansına takıldı. Karşılaşmanın son bölümlerinde ev sahibi Feriköyspor iyice geriye yaslanan Alibeyköyspor kalesini adeta abluka altına aldı. Feriköylü forvet oyuncularının kaleye gönderdiği şutlar karşısında Alibeyköysporlu oyuncular adeta duvar oldular. Uzatma bölümünün son dakikasında Ferköyspor'un siyahi oyuncusu Henry Ezeh önünde kalan topu boş kale yerine auta atınca Feriköy'ün tüm umutlarıda bu pozisyon sonrasında tükendi. Hakemin son düdüğü Alibeyköyspor'un galibiyetini tescillerken, Yeşilköy maçında gelen galibiyet haberi Feriköysporlu taraftarları daha da üzdü. 

Fotoğraflar eklenecek....

Yorumlar