Alemdar: “Hedefimiz İsrail’den Dünya Kupası ile dönmek”

Alemdar: “Hedefimiz İsrail’den Dünya Kupası ile dönmek”
İsrail’de gerçekleşecek olan ISF Dünya Okul Sporları Futsal Şampiyonasında Türkiye’yi   temsil edecek olan takımlar, Zonguldak Site Spor Salonunda oynanan Okullararası Futsal Türkiye Şampiyonası’nda final müsabakalarıyla belli oldu.
14-18 Şubat 2018 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Okullararası Futsal Türkiye Şampiyonası’nın finali Zonguldak Site Spor Salonu’nda tamamlandı. Şampiyonaya toplamda 16 takım katıldı. Şampiyonanın kapanış programına Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın yanı sıra protokol üyeleri ve sporseverler katıldı. 4 gün süren müsabakalar sonucunda kızlar takımında Kocaeli Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi ile erkekler takımında Antalya Kepez Atatürk Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonu oldular ve İsrail'de oynanacak olan  ISF Dünya Okul Sporları Futsal Şampiyonasında ülkemizi temsil etme hakkı kazandılar. 

Şampiyon takımlara ödüllerini Zonguldak Valisi Ahmet Çınar verdi. Şampiyona hatıra fotoğrafının çektirilmesi ile sona erdi. 13-21 Mart 2018 Tarihleri arasında İsrail’in Ramat-Gan kentinde yapılacak olan ISF Dünya Okul Sporları Futsal Şampiyonasında 16 Ülkeden 26 Kız ve Erkek takımı Dünya Şampiyonluğu için yarışacak.

Kocaeli Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi'nde hedef Dünya kupası. Okulun beden eğitimi öğretmeni ve takımın teknik sorumlusu Hasan Alemdar, İsrail’deki organizasyona çok iyi hazırladıklarını belirterek, “Aslında eksiklerimiz var. Milli kalecimiz Sudenur ile Kübra Deniz yaşlarından dolayı şampiyonada forma giyemeyecek. Ancak bunu mazeret olarak görmüyoruz. Sezon başlarken hedefi dünya şampiyonluğu olarak koymuştuk. İnşallah İsrail’den o kupayı alarak döneceğiz ”dedi. Alemdar 16 takımın mücadele edeceği şampiyonada iyi bir gruba düştüklerini belirterek, “Fransa, Çin, İsrail ve Tayvan ile oynayacağız. Fransa bizi zorlayabilir ama üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum” dedi. Daha önce Karşıyaka Koleji ile Dünya ikinciliği ve sayısız Türkiye şampiyonluğu derecesi bulunan Hasan Alemdar, İsrail’de kariyerinin en büyük başarısına imza atmaya çalışacak.

Yorumlar