Türk Telekom adım adım Süper Lig’e

Türk Telekom adım adım Süper Lig’e
Türkiye Basketbol 1. Ligi’nin (TBL) güçlü temsilcisi Türk Telekom, evinde Aliağa Petkim’i 80-64 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Lige fırtına gibi başlayan ve ilk 13 maçı üst üste kazanan Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Takımı, 19. haftada TOBB ETÜ Spor Salonunda Aliağa Petkimspor’u ağırladı.

Mavi Kaplanlar maça; Ender Aslan, Kaya Peker, Serhat Çetin, Monroe ve TJ Campbell beşiyle başladı. Serhat Çetin’in art arda attığı üçlüklerle maça etkili başlayan Türk Telekom, Monroe’nun pota altından bulduğu sayılarla farkı 7 sayıya kadar çıkardı. İlk çeyrek, 21-14 Mavi Kaplanlar lehine sonuçlandı.

İkinci çeyrekte de baskılı oyununu sürdüren Türk Telekom, konuk ekibi ev sahibi ekip, 12. dakikada farkı çift haneli sayılara çıkardı. Konuk ekibin farkı kapatma çabalarına, etkili bir defansla karşı koyan Mavi Kaplanlar rakibini boyalı alana yaklaştırmadı. Periyotun ilk 4 dakikasında 7-0’lık bir seri yakalayan ev sahibi ekip devreyi, 10 sayı farkla 39-29 önde tamamladı.

Üçüncü çeyrekte farkı açan Mavi kaplanlar rahat bir oyun sergiledi. Çizgi dışından Campbell’la etkili olan Türk Telekom, pota altında da Monroe’nun basketleriyle rakibine 21 sayı fark atarak, periyotu 64-43 galip noktaladı.

Mavi Kaplanlar, final periyodunda da hız kesmedi. Aradaki farkın kapanmasına izin vermeyen ev sahibi ekip, maçı 80-64 kazandı. Bu maçla Mavi Kaplanlar tek mağlubiyetle liderliğini sürdürürken en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 3’e çıkardı. Maçın Türk Telekom en skorer ismi 25 sayıyla Campbell olurken olurken, Ender Aslan, Serhat Çetin ve Monroe 10’ar sayıyla galibiyette önemli bir rol oynadı.


Günışığı çocukları Mavi Kaplanlar’ı izledi
Öte yandan 2017-2018 eğitim öğretim yılının sömestr tatilinin ilk gününde; Günışığı Projesi ile görme yetisini ilerleten çocuklar, Türk Telekom Basketbol Takımı’nın maçını salonda izlediler. Türk Telekom’un şampiyonluk heyecanına ortak olan çocukların oldukça mutlu olduğu görüldü. Maç sonu çok sevdikleri basketbolcularla buluşma heyecanı yaşayan çocuklar, şampiyonluk yolunda Mavi Kaplanlara başarılar diledi.

Türk Telekom kadrosu: Orkun Kemal Ertaş, Emre Uğurtürk, Ulaş Peker, Polat Kaya (6), Fikret Can Akın (9), Ender Aslan (10), Kaya Peker (2), Darryl Monroe (10), Serhat Çetin (10), Orbay Kaya(2), Nusret Yıldırım (9), Recep Doğrusöz (9), Tj Terrance Campbell (25), Sercan Ergin

Aliağa Petkimspor: Yunus Akçay (11), Adam Terrell Smith(16), Emir Koç, Kristijan Nikolov (5), Ahmet Ali Erdoğan, Suat Cem Uysal (3), Efecan Coşar, Can Terzioğlu (3), Burak Selen (4), Murat Erensoy (12), Doğukan Sönmez (2), Mert Başdan, Kaloyan Toshkov Ivanov (8)

Hakemler: İsmail Binbir, Murat Ciner, Murat Amaç
1.Periyot : 21-14
2.Periyot (ilk yarı sonucu) : 39-29
3.Periyot : 64-43
4.Periyot (maç sonucu) : 80-64






Yorumlar