Avcılar Belediyespor'da Mutlu Son...

Avcılar Belediyespor'da Mutlu Son...
İstanbul Süper amatör Lig 7. grupda son haftada ligde kalma mücadelesi veren Avcılar Belediyespor, evinde konuk ettiği lider Vefaspor önünde sahadan 3-1 galibiyetle ayrılarak ligde kalmayı başardı.

Avcılar Belediyesi Atatürk Stadyumu’nda oynanan maçta şampiyonluğu haftalar öncesinden garantileyen Vefa’da teknik direktör Adnan Keskin daha önce az şans verdiği oyunculara ağırlıklı olarak yer verdiği maçta Avcılar Belediyespor 90 dakika büyük bir taktik disiplin içinde mücadele ederek sahadan istediği skorla ayrılan taraf oldu.

Karşılaşmaya etkili başlayan konuk ekip Vefaspor olmasına karşılık ilk gol ev sahibi ekipten geldi. Ercan 7. dakika da gelişen Avcılar Belediyespor atağımda takımını 1-0 öne geçiren gole imza attı.

Golden sonra Vefa oyunda dengeyi kursa da üçüncü bölgede çoğalmakta ve organize olmakta zorlandı. Avcılar Belediyespor orta sahası da savunmaya yardıma gelince Vefa kalabalık savunmayı aşmakta güçlük çekti.

Defansı ve ortasahası ile Vefa karşısında kontrollü bir oyun sergileyen ev sahibi ekip yakaladığı kontrataklarla Vefa kalesinde gol bulmaya çalıştı. İlk yarı 7. dakika da Ercan'ın kaydettiği golle 1-0 Avcılar Belediyespor lehine kapandı.


Avcılar Belediyespor 65. Dakikada cezaalanı içinde yaşanan karambolde Mehmet’le bir gol daha bulunca skor 2-0 oldu. Sarı Siyahlılar 77. Dakikada İlkan’la skoru 3-0’a getirerek galibiyeti perçinledi. 
Son dakikalarda skoru elde eden Sarı Siyahlılar ligde kalması için diğer maçlardan gelecek skorları beklemeye başladı. Vefa 81. Dakikada skoru 3-1’e getirmesine rağmen yenilmekten kurtulamadı. Bu sonuçla Avcılar Belediyespor 3 puanın sahibi olurken kümede kalmasını sağlayan sonuç da Şafak- İstanbul Kartal Belediye maçından geldi.

Haftaya Avcılar Belediyespor’un 2 puan önünde giren İstanbul Kartal Belediye Şafak deplasmanında 2-1 kaybedince grupta Ortaçeşme ve Akatlar’dan sonra düşen üçüncü takım oldu. Avcılar Belediyespor 23 puana yükselirken İstanbul Kartal Belediye de 22 puanda kalarak 1.Amatör Kümeye düştü. Avcılar Belediyespor Teknik Direktörü Erdal Özdemir de takımın başında çıktığı son 6 haftada 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 6 haftalık görevini başarıyla tamamlamış oldu.

Daha önce Süper Amatör Kümeden iki kez düşme üzüntüsü yaşayan, üçüncüsünün de kıyısına kadar gelen Avcılar Belediyespor bu sonuçla makus talihini de yenmiş oldu.

Yorumlar