NBA’DE NOEL GÜNÜ BASKETBOL ŞÖLENİ BAŞLIYOR

NBA’DE NOEL GÜNÜ BASKETBOL ŞÖLENİ BAŞLIYOR
70.si düzenlenen NBA Noel Günü maçları 25 Aralık Pazartesi başlıyor. Görkemli şölen Philadelphia Sixers’ın New York Knicks’e karşı mücadele edeceği maçla başlıyor. Cedi Osman’lı Cleveland Cavaliers’ın Golden State Warriors’a karşı karşıya geleceği heyecan dolu maç ise TSİ 23:00’da ekranlara geliyor.

NBA Noel Günü (Christmas Day) maçları kapsamında bu yıl beş heyecan dolu karşılaşma gerçekleşecek. TSİ 20:00’da Philadelphia Sixers ile New York Knicks mücadelesiyle başlayacak basketbol şöleni heyecan dolu dört maçla devam edecek. Cedi Osman’ın formasını giydiği Cleveland Cavaliers ve Golden State Warriors maçı TSİ 23:00’da S Sport ve NBA League Pass aracılığıyla basketbol severlerle buluşacak. İki takım arasındaki maç adeta bir final rövanşı değeri taşıyacak.


İşte kıyasıya geçecek Cleveland Cavaliers ve Golden State Warriors maçının istatistikleri;
Cleveland ve Golden State 2017 NBA Finalleri’nden sonra bu sezon ilk kez karşılaşılacaklar. Bu iki takım arasındaki 3. üst üste Noel Günü maçı olacak. Noel günlerinde 3 kez üst üste karşılaşan son takımlar 2004-06 sezonları arasında Lakers ve Heat olmuştu. Geçen sezonki Noel Günü maçı ise tam bir klasikti. Cleveland, maçın bitmesine 3.4 saniye kala Kyrie Irving’in maçı kazandıran şutuyla dördüncü çeyrekte 14 sayı geriden geldi ve maçı kazandı.



Cavs ve Warriors üç kez üst üste NBA Finallerinde karşılaşan ilk takım oldu. Takım kadroları 55 All-Star seçilen oyuncu ve dokuz MVP ödülünün sekizini alan oyunculardan oluşuyor. Cleveland forması giyen Dwyane Wade, Noel Günü’nde NBA’in en çok maç kazanan oyuncusu konumunda bulunuyor (10-2). Bu yıl, Kobe Bryant’tan (16) sonra ikinci sırada yer alan Dwyane Wade’in 13. Noel Günü maçı olacak. Takım arkadaşı olan LeBron James ve Dwyane Wade ise NBA’in tüm zamanlar Noel Günü listelerinde her iki kategoride de aktif liderler olarak skorda (301 sayı) ve asistte (76) üçüncü sırada yer alıyor. Kobe Bryant (395) ve Oscar Robertson (377) ise skorda ilk iki sırada bulunuyor. Robertson (145) ve Bryant (85) asistte ilk iki sırada. Cleveland oyuncusu Isaiah Thomas geçirdiği kalça sakatlığı sonrasında yeniden sahaya çıkarak Noel Günü’nde oynayacak. Son sezon, Thomas yeni takım arkadaşı LeBron James’in bir sıra gerisinde ve bu maçta oyun kurucu rakibi olan Stephen Curry’nin (sağlığı elverdiğince) bir sıra üstünde yer alarak MVP oylamasını beşinci sırada tamamladı. 2010 yılında Golden State’in forveti Kevin Durant’ın 44 sayılık performans sergilediği Oklahoma City - Denver karşılaşması, Noel Günü’nde aktif bir oyuncunun en yüksek skora ulaştığı maçtır.



40’tan fazla dilde, 200’ü aşkın ülke ve bölgede canlı yayınlanacak NBA Noel Günü maçları Pazartesi ve Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece TSİ 20:00’da, S Sport ve NBA League Pass’te basketbol severleri bekliyor.



70.si düzenlenen NBA Noel Günü Maçları’nın tam programı:

2017 NBA NOEL GÜNÜ FİKSTÜRÜ


Maç Zaman (TSİ) Yayın

Philadelphia - New York 20:00 S Sport / League Pass

Cleveland - Golden State 23:00 S Sport / League Pass

Washington - Boston 01:30 S Sport / League Pass

Houston - Oklahoma City 04:00 League Pass

Minnesota - Los Angeles Lakers 06:30 League Pass



2017-18 sezonunun 11.haftasının NBA Noel Günü maçlarına dair dikkat çeken rakamlar ise şöyle:




301/76 - Cleveland’da oynayan Dwyane Wade ve LeBron James, her iki kategoride toplamda tüm zamanların en yüksek üçüncü rakamına ulaşarak Noel Günü’nde 301 sayı ve 76 asist elde etti.

60 - Efsane forvet Bernard King, 1984 yılında New York ile New Jersey Nets arasında yapılan maçta Noel Günü rekorunu kırarak 60 sayı attı.

52 - New York, NBA Noel Günü’nde 52. kez oynayacak.

50 - Bu sezon bir maçta en az 50 sayıya ulaşan üç oyuncu: Cleveland - LeBron James, Houston - James Harden ve Washington - Bradley Beal.

44 - Golden State’te oynayan Kevin Durant, 2010 yılında Oklahoma City ile Denver Nuggets arasında yapılan maçta 44 sayı kaydederek aktif oyuncuları arasında Noel Gününde yapılan maçlarda en yüksek skora sahip oyuncu durumunda.

33.2 - Oklahoma City’de Carmelo Anthony, son dört maçta tüm oyuncular arasında en fazla skora ulaşarak beş Noel Günü maçında ortalama 33.2 sayı elde etti.

22 - Knicks ve Lakers 22 maç ile en çok kazanan takımlar olarak aynı sırayı paylaşıyor.

16 - Philadelphia 16 yıl sonra ilk kez Noel Günü’nde maça çıkacak.

10 - Cleveland oyuncusu Dwyane Wade, NBA tarihinin en yüksek rakamı olarak Noel Gününde 10 maç kazandı.

9 - Son dokuz Kia NBA En Değerli Oyuncu ödülünün kazananları da Noel Günü kadrolarında yer alacak: Oklahoma City - Russell Westbrook, Golden State - Stephen Curry (iki) ve Kevin Durant ve Cleveland - LeBron James (dört) ve Derrick Rose.

6 - Houston oyuncusu Ryan Anderson, 2011 yılında Orlando Magic’te oynarken Oklahoma City ile yapılan maçta attığı altı üçlükle Noel Günü rekoru kırdı.

5 - 25 Aralık’ta yapılacak beş maçın tümünde, takımlar bu sezon ilk kez karşılaşmış olacak.

4 - TNT’nin Ernie Johnson, Charles Barkley, Kenny Smith ve Shaquille O’Neal gibi NBA efsanelerinden oluşan dört kişilik Inside the NBA programı ekibi Lakers-Timberwolves maçını Kristen Ledlow’un muhabirliğinde Staples Center’dan aktaracak. Bu maç, dört kişilik Inside the NBA ekibi üyelerinin birlikte aktardığı ilk canlı maç olacak.

3 - Cleveland ve Golden State, Los Angeles Lakers ve Miami Heat’in 2004-06 arası karşılaştığı maçlardan sonra Noel Gününde üç kez üst üste birbirlerine karşı oynayan ilk takımlar olacak.

2 - Minnesota geçen yıl ilk kez yer Noel günü maçlarında yer aldıktan sonra ikinci kez Noel günü sahaya çıkacak.

1 - Boston Celtics, Noel Günü’nde ilk kez kendi evinde maça çıkacak. Celtics geçmişte 28’i deplasman ve 2’si tarafsız sahalarda olmak üzere Noel Günü’nde toplam 30 maça çıktı.

Yorumlar