Yahya Kemal Yükselişini Sürdürüyor.

Yahya Kemal Yükselişini Sürdürüyor.
İstanbul Süper Amatör Lig takımlarından Kağıthane temsilcisi Yahya Kemal Spor son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla üst sıralara tırmanırken, liderle arasındaki puan farkını da azaltarak klasman için iddialı bir duruma geldi.
Hafta sonu grubun güçlü takımlarından İstanbul Kartal Belediyespor’u evinde konuk eden Yahya Kemal mutlak 3 puan parolası ile çıktığı karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 geride kapamasına rağmen ikinci yarıda sergilediği futbolla sahadan 4-1 galibiyetle ayrılarak hedefine doğru ilerleyişini sürdürdü.
Karşılaşmada her iki yarıda da etkili futbol sergileyen ev sahibi ekip, defansın arkasına atılan topa zamanında müdahale edemeyince kalesinde golü gördü. İlk yarıda yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyen Yahya Kemal devre arasına 1-0 geride girdi. İkinci yarıda etkili futbolunu sürdüren Kağıthane temsilcisi 57. Dakika da Burhanettin’in golü ile durumu eşitlerken, bir dakika sonra Ersan’ın kafa golü Kartal Belediyespor ağlarını bir kez daha havalandırdı ve Yahya Kemal Spor’u skor olarak öne geçirdi.2-1
Üst üste kalesinde gördüğü gollerle bir anda geriye düşen Kartal temsilcisi, eşitliği sağlamak için yüklenmeye başladı. 65. Dakika da konuk ekibin ceza alanı içinde oluşan karambolde topun Kartal Sporlu futbolcuların eline çarptığını belirten hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Ozan, kaleci ile topu ayrı köşelere gönderdi ve farkı ikiye çıkardı. İkinci yarıda yediği şok gollerle geriye düşen Kartal Belediyespor gol için Yahya Kemal kalesine yüklenmeye başladı. Ancak buda defansında sürekli açıklar vermesine yol açtı ve Yahya Kemal daha çok pozisyon üretmeye başladı. 79. Dakika da Doğan Çakır sağ kanattan getirdiği topu ceza alanı içinde Edip’e gönderdi. Edip’in vuruşunda top bir kez daha ağlarla buluşurken aynı zamanda maçın da skorunu tayin etmiş oldu. Yahya Kemal kritik haftalarda evinde konuk ettiği Kartal Belediye Spor karşısında sahadan 4-1 galibiyetle ayrılarak 8 hafta sonunda puanını 14’e çıkarırken 4. Sıradaki yerini de korumuş oldu.

Bu Hafta Yahya Kemal’in Haftası Olabilir.

Hafta sonu Akatlarspor ile Beşiktaş Belediyesi Çilekli Tesislerinde karşılaşacak olan Yahya Kemal, beklendiği üzere çıkışını sürdürmeyi başarırsa rakiplerinin müsabakalarından gelecek sonuçlar onu bir anda iki basamak yukarıya çıkarabilir. Bu grup da takımların puanlarına bakarak maç sonuçları hakkında fikir yürütmek sizi hatalı sonuçlar bulmaya itebilir. Bu hafta sonu Bağlarbaşı ile Avcılar Belediyespor arasında oynanacak müsabaka da onlarda biri. Çok genç bir kadroya sahip olan Avcılar Belediyespor ilk haftalarda üst üste aldığı galibiyetlerle ligin üst sıralarında yer alırken Gazi Mahallesinde yaşadığı talihsiz maç sonucunda durağan bir döneme girse de kaybettiği maçlarda oynadığı futbol ile de her zaman maçın favorisi olabileceğini gösterdi. Bağlarbaşı ise son iki hafta önce Hasköy karşısında alınan 2-2’lik beraberlik ve ardından Şafakspor karşısında alınan mağlubiyet ile kaybettiği puanlarla peşinden gelen takımların adeta iştahını kabarttı. Bu maç her iki takım içinde büyük önem taşıyor. Bağlarbaşı zirvede yerini güçlendirmek isterken, Avcılar Belediyespor ise Klasman için iddiasını sürdürmek ve üst sıralarda kendine yer açmak isteyecek. Bu haftayı Gazi Mahallesi bay geçerken, haftanın bir diğer önemli müsabakası da Vefaspor ile Hasköy arasında oynanacak. Grubun şu an lideri konumunda bulunan Vefaspor’un 17 puanı var, 5. Sırada yer alan Hasköy ise 14 puanda, aralarında sadece 3 puan fark var. Bu maç da grubun diğer maçları gibi her türlü sonuca açık bir müsabaka, bu maçlardan çıkacak olan sonuçlar sıralamanın değişmesinde büyük rol oynayabilir.

Yorumlar