Gençobaspor ilk resmi maçına çıktı.

Gençobaspor ilk resmi maçına çıktı.
Tescili Federasyon tarafından yapılan Gençobaspor hafta sonunda Anadolu Esenyurt ile tarihinin ilk resmi maçına çıktı.


Maç günü Mimarsinan Hakkı Baba Stadı’nın tribünlerini dolduran yaklaşık 200 Gençobaspor taraftarları takımlarını bağrına bastı. Tribünlere büyük renk getiren Gençobaspor bayan taraftarlarının da yoğunlukta olması nedeniyle fark yarattı.
Kulüp Başkanı Gökmen Köksal Aras da ilk karşılaşmayı taraftarların arasında ve büyük bir heyecanla takip etti. Aile kavramına büyük önem veren Gençobaspor yönetim kurulu üyeleri de mücadeleyi futbolcu aileleri ve kulüp üyeleriyle birlikte tribünden izledi.

Uzun uğraşlar sonrası federe olarak amatörlüğe ilk adımını atan Gençobaspor ilk maçında Anadolu Esenyurt’a U 14 yaş grubunda 5-0 mağlup olsa da maçta ilk kez sahaya çıkan Gençobasporlu futbolcular teknik heyetin direktiflerini sahada harfiyen yerine getirmeye çalıştı.



ARAS: HEYECANLI VE ÜMİTLİYİZ
Maç sonrası duygularını gazetemizle paylaşan Gençobaspor Kulüp Başkanı Gökmen Köksal Aras heyecanlı ve ümitli olduklarını söyledi.

 Aras “Heyecanlı ve ümitliyiz. Güzel bir takım kurduk. U 14 Liginde mücadele etmemize rağmen U 13’te oynayacak olan oyuncularımızın ağırlıklı olduğu bir kadro ile sahada oynuyoruz. Bizler herşeyden önce dürüst, centilmen, yaş kurallarına riayet eden, bunu da sahaya en iyi şekilde yansıtacak bir düşünce ile yola çıktık. Ümit ediyorum ki rakiplerimiz de aynı hassasiyet ve duyarlılığı göstereceklerdir. Özellikle bu yaş gruplarında kimlik yaşı öyle diye fizikli oyuncularla oynayarak 16- 17 yaşında, sakalı çıkmış çocuklarla oynamanın bir anlamı yok. Bunu yapan hocaları ve yönetimleri de kendi vicdanlarıyla başbaşa bırakıyoruz. Çocukların hayalleriyle oynamaya hiçkimsenin hakkı yok.” İfadesini kullandı.



“YORUMU FUTBOL CAMİASINA BIRAKIYORUM”
Anadolu Esenyurtsporlu oyuncuların boyunun neredeyse hepsinin 1.70 olduğunu, kendilerinin de 1.50 boyunda sporcularla mücadele ettiklerini ifade eden Aras “Yorumu futbol camiasına bırakıyorum. Daha kötülerini göreceğimizi de biliyorum. Sakallı, neredeyse askere gidecek çocuğu U 14, U 15’te oynatmak futbol cinayetidir.” Diye konuştu.

“GERÇEKTEN BÜYÜK BİR AİLEYİZ”
İlk maçta tribünleri dolduran taraftarlarına da teşekkür eden Aras “Yaklaşık 200’ü aşkın seyircimizin önemli bir bölümü de işlerinden dolayı gelemedi. Biz gerçekten büyük bir aileyiz. Şu anda taraftar desteği 200 kişi olsa da yarın bu sayı daha da artarak büyüyecektir. Zaman geçtikçe Gençobaspor B.Çekmece ilçesinin en popüler ve sevilen takımlarından biri haline getireceğiz.” Şeklinde konuştu.




Yorumlar