Çeliktepespor'dan Muhteşem Geri Dönüş

Çeliktepespor'dan Muhteşem Geri Dönüş
İstanbul Süper Amatör Lig 6. grupta mücadele eden Çeliktepespor, Küçükçekmece Metin Oktay Stadı'nda Mustafa Kemal Paşa Spor Kulübü'ne konuk oldu. İlk haftayı bay olarak geçen Kağıthane temsilcisi sezonun ilk karşılaşmasında iki farklı geriye düşmesine rağmen sahadan galibiyetle ayrılarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. 


Mustafa Kemal Paşaspor iki farklı üstünlüğü koruyamadı.
2017-2018 futbol sezonunun ilk haftasında deplasmanda Pendik Kavakpınar karşısında 1-1 lik braberlik ile 1 puan almayı başaran Mutafa Kemal Paşaspor evinde ilk haftayı bay geçen Çeliktepespor'u konuk etti. Karşılaşmayı Kutluhan Taşcı, Furkan Çoban, Çağdaş Demir hakem üçlüsü yönetti. İlk yarıda Temel Genç'in golü ile devre arasına 1-0 önde girmeyi başaran ev sahibi ekip, ikinci yarının hemen başında Gökhan Pelit ile bir gol daha bularak farkı ikiye çıkardı. Her iki takım açısından da yüksek bir tempoya sahne olmayan mücadelede oyuncuların hataları skora büyük etki yaptı. 



Uğurcan'ın golü Çeliktepe'yi ateşledi.
Müsabaka da 2-0 geriye düşen Çeliktepespor, Mustafa Kemala Paşa Spor kalesinde gol yolları aramaya başladı. Kanatları daha çok kullanarak rakip defansı hataya zorlayan konuk ekip ikinci golden kısa bir süre sonra Oğulcan Taşdemir'in golü ile üzerindeki stresi de atmış oldu. 1-2



Defansın hatası durumu eşitledi.
Sağ kanattan üst üste bindirmeler yapan Çeliktepespor, rakibini hataya zorlamaya başladı. Sağdan topla birlikte ceza alanına giren Övünç'e son oyuncunun yaptığı hareket sonrasında hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışı için topun başına geçen Burak Aktaş skoru eşitleyen golü kaydetti. 2-2



Çeliktepe hakimiyeti ele aldı.
Ard arda gelen goller Mustafa Kemal Paşa'lı oyuncuların moralini bozarken, sahada hem oyun hemde moral üstünlüğünü Çeliktepe'nin eline geçmesine neden oldu. İlk önce eşitliği sağlayan Çeliktepe galibiyet golü içinde ataklarını sıklaştırdı. Yusuf orta sahada kontrol ettiği topla soldan bindirme yaptı. Rakibini geçen oyuncunun arka direğe yaptığı ortada tüm oyuncular top dışarıya çıkacak diye bırakırken, o noktaya koşu yapan Övünç Şimşek aut çizgisine yakın noktadan tek dokunuşla topu ağlara göndermeyi başardı. 2-3
Çeliktepe iki farklı geriye düştüğü müsabaka sonunda deplasmandan 3-2'lik galibiyetle evine dönerken hanesine de 3 puanı yazdıran taraf oldu.

Özkılıç " Avantajımızı koruyamadık"
Mustafa Kemal Paşa Spor Teknik direktörü Reyhan Özkılıç "İlk devreyi tek farkla önde kapattık. Hemen peşinden ikinci yarının başında farkı ikiye çıkardık. Rakibimiz çok genç ve diri bir takım, skor 2-1'e geldiğinde oyunu yönetemedik.  Penaltı öncesinde oyuncumuz orada çok gereksiz bir hamle yaptı ve skorun eşitlenmesine sebebiyet verdi. Artık bundan sonraki maçlara bakacağız." dedi.


Özsoy " Oyundan memnun değilim"
Çeliktepe Spor Sportif Direktörü Ahmet Bülent Özsoy "Sahada oynanan futboldan takımım adına memnun değilim. Yaptığımız hamleler oyunun biraz kıpırdanmasına sebep olsa da oyuncularımdan beklediğim tempoyu ve isteği göremedim. Ligin ilk maçı, rakiplerimiz ilk maç stresini geçen hafta üzerilerinden atmışlardı. Önümüzdeki hafta oyuncularımdan daha farklı birfutbol bekliyorum." dedi. 

Yorumlar