Bocce'de tarihi madalya; Selim Dedemoğlu Avrupa İkincisi

Bocce'de tarihi madalya; Selim Dedemoğlu Avrupa İkincisi 
21-24 Eylül tarihlerinde Fransa'nın Les Elbeuf şehrinde yapılan Avrupa Petank Şampiyonasında altın noktada gümüş madalya alan Selim Dedemoğlu ismini Türk Bocce tarihine yazdırdı.

Altın Noktada ilk turda Dedemoğlu 27 sayı elde ederek 14. sıraya yerleşti ve röpesaj hakkı kazandı. İkinci hakkında 40 sayı kazanan sporcumuz çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde ilk sıradaki Avrupa-Dünya Şampiyonu Belçikalı Claude Webel ile eşleşen sporcumuz, güçlü rakibini elemeyi başararak madalyayı garantiledi. Yarı finalde İspanyol Manuel Martinez karşısında da başarılı bir performans ortaya koyan sporcumuz, bu maçı da kazanarak finale yükselmeyi başardı. Finalde evsahibi Fransız rakibi Dylan Rocher karşısında istediği performansı sergileyemeyen Dedemoğlu, böylelikle Avrupa Şampiyonasında gümüş madalya kazanmış oldu. Ülkemize büyükler kategorisindeki ilk madalyayı kazandıran sporcumuz, ismini de Türk Bocce tarihine yazdırdı. Altın nokta ümit kadınlarda yarışan Pınar Demir de ilk turda 13 sayı ile röpesaj hakkı kazandı. Demir, röpesajda 18 sayı elde etmesine rağmen 5. sırada kalarak çeyrek final şansını yitirdi. Ümit erkeklerde ise Semih Var 25 sayı ile röpesaja çıkma hakkı kazandı. Sporcumuz ikinci hakkında 23 sayıda kalarak çeyrek final şansını yitirdi. 

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Asbaşkanı İlyas İleri, sürpriz bir başarı kazandıklarını belirterek, "Burada final grubuna yükselmemizi beklemeyenler, Dünya Şampiyonlarını devirerek finale çıkmamızı hayranlıkla izlediler. Selim Dedemoğlu bütün maçlarında müthiş bir performans ortaya koydu ve Avrupa ikincisi olarak ismini Türk Bocce tarihine altın harflerle yazdırdı" dedi. İleri, bu disiplinin 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarında da olmasına kesin gözüyle bakıldığını kaydederek, "Selim'den olimpiyat oyunlarında da madalya bekliyoruz" diye sözlerini tamamladı. 

Yorumlar