Uğurluel: Adımızdan söz ettireceğiz

Uğurluel: Adımızdan söz ettireceğiz
Kartal Bulvarspor Teknik Direktörlük koltuğuna geçen Mehmet Uğurluel, iyi bir takım kurduklarını, yeni sezonda takım oyununa dayalı hücum futbolu oynayacaklarını söyledi. Son yıllarda Kartal Bulvarspor’un iyi bir çıkış yakaladığını söyleyen Uğurluel, bu sezonda “Adımızdan söz ettireceğiz” dedi.

16 senelik futbol hayatına teknik direktörlük ünvanı ile devam eden Kartal Bulvarspor teknik direktörü Mehmet Uğurluel, Uzun yıllar futbol hayatını Anadolu Üsküdar takımında oynayarak geçirdi. Kartalspor’un da 1 yıl formasını giyen Uğurluel, futbol hayatını bitirdikten sonra 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve BAL liginde birçok kulüpte teknik direktörlük görevini sürdürdü. Oldukça tecrübeli olan Uğurluel bu sezon Kartal Bulvarspor’un 3. Lig hedefi için teknik direktörlük koltuğuna geçti.

En son Konya Ereğli takımının başına geçen Uğurluel BAL liginde 5 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak takımı BAL Liginde tutmaya çalıştı. Statü gereği düşmekten kurtulamayan Konya Ereğli takımını Süper Amatör Lig’de de yöneten Uğurluel, takımı tekrar BAL ligine çıkartmayı başardı. Kartal Bulvarspor’a geliş sürecini anlatan Uğurluel, “Kartal Bulvarspor köklü bir kulüp, zaman zaman yakından da takip ediyordum. Çok iyi bir yönetimi var. çalışma arkadaşlarımızla şuana kadar kurduğumuz diyaloglar ile birlikte çok iyi bir koordinasyon sağlayacağımızı düşünüyorum. Takımımız çok disiplinli, şuana kadar hemen hemen transferimizi bitirdik, çok iyi bir transfer süreci yaşadığımızı düşünüyorum” dedi.

“En iyilerini aldık”

Kartal Bulvarspor’da bu sezon yapılan transferler hakkında bilgiler veren Uğurluel, “İç transferde düşünülen oyuncularla tekrar masaya oturarak birlikte yola devam etme kararı aldık. Dış transfer çok kaliteli 12 oyuncu aldık. Hepsi tecrübeli ve bu ligi çok iyi bilen oyuncular, kampa girdiğimiz zaman iyi bir takım olup lige en iyi şekilde başlamak istiyoruz. Dış transferlerimizi iyi araştırdık, izlediğimiz oyuncular arasından en iyilerini seçerek aldık. Altyapımızdan da 4 tane oyuncumuzu a takımda oynatacağız” dedi.

Takım oyunu ve hücum futbolu

Kartal Bulvarspor’un bu sezon sahada nasıl bir futbol anlayışı ile çıkacağını anlatan Uğurluel, takım oyunu oynayarak hücum futboluna dayalı bir taktik anlayışı içerisinde maçlara çıkacaklarını söyledi. Uğurluel, “Biz takım oyunu oynayan bir takım olmaya çalışacağız. Oyundan düşmeyen, yılmayan, mücadele gücü yüksek, çok pas yapan bir takım olmak istiyoruz. Tabi bunlar hocaların söylemleri ile olmuyor ama benim oyun felsefemde hücum oyunu oynayan bir hocayım. Oyuncu grubumuza göre bir sistem belirliyoruz. Bizim şuan kafamızda 3 tane sistem var. Antrenmanlarımıza başladığımız zaman oyuncularımızın özelliklerini de gördükten sonra o sisteme kampta oynatmaya çalışacağız. Öyle bir sistem oluşturacağız ki oyuna girenin de çıkanında oyun içerisinde görevleri olacak. Oyuncu sahaya ezbere girmeyecek, sahada ne yapmasını bilerek girecek. Galipken nasıl, mağlup iken nasıl bir oyun oynayacağımızı zaten kafamızda tasarladık. Antrenmanlara başladığımız zaman bunları oyuncularımıza anlatacağız” dedi.

“Çıkışı sürdürmeye devam edeceğiz”

Kartal Bulvarspor’un son yıllarda bir çıkış içerisinde olduğunu ve bu çıkışı bu sezonda sürdüreceklerini söyleyen Uğurluel, “Biz bu ligde kimseden korkmuyoruz, çekinmiyoruz. Tabi ki şampiyonluk istiyoruz. Ben futbolcularıma da bunu söylüyorum. İyi çalışırsanız, akıllı işler yaparsanız hedefimize ulaşırız. Kartal Bulvarspor bir çıkış içerisinde bizde bu çıkışı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu sezon ben iddia ediyorum biz kendimize çok güveniyoruz. Bu takımı en iyi yerlere getirmek için çalışacağız. Bu şampiyonluk mu olur başka bir şey mi olur onu sezon sonunda göreceğiz ama sezonun sonunda Kartal Bulvarspor’dan herkes söz edecek. Biz buna ekip olarak inanıyoruz” dedi.

Kartalspor’un bir sezon formasını giyen Uğurluel, o dönemde Kartalspor’da yaşanılan atmosferden bahsetti. Uğurluel, “Bizim çok neşeli ve çok güzel bir kadromuz vardı. o kadronun içerisine ben sonradan dahil olmuştum. Şampiyonluğa oynuyorduk. O sezonda Gaziosmanpaşa ligi birinci bitirmişti, bizde sezonu ikinci bitirmiştik. O tarihlerde o kadar çok iyi anılarımız oldu ki o tarihlerde bizim oynadığımız zaman futbol ile bu zamanki futbol çok farklı. O zamanlar arkadaşlıklar çok ön plandaydı, şimdi de öyle ama internet diye bir şey çıktı, insanlar telefonlarda, bilgisayarlarda konuşuyorlar. Biz bir deplasmana giderken otobüsün en arkasına geçerdik. Deplasmanlara nasıl gidip geldiğimizi bilmezdik ama şimdi bir kampa, otele gidiyorsunuz kimse odasından çıkmıyor. O yüzden Kartalspor’da yaşadığım arkadaşlıklar, dostluklar benim hayatımda önemli bir yer kaplıyor” dedi.

Kaynak : www.kartal.web.tr

Yorumlar