Liglere katılamayan kulüpten, Şampiyon takım yarattılar.

Liglere katılamayan kulüpten, Şampiyon takım yarattılar.
Neslişah Fatih ilçesinin yeni nesil kulüpleri arasında yer alıyor aslında. Baktığınızda fatih ilçesinde Türkiye liglerinden eski kulüpleri görebiliyorsunuz. Neslişah Spor ise Karagümrük mahallesinin 1994 yılında federe futbol yaşamına başlayan bir kulüp. 
Ancak ne olduysa bir süre sonra hemen hemen bir çok amatör kulübün başına gelen sorun ile karşı karşıya kalmışlar. Maddi imkansızlıklar onları öyle bir hale getirmiş ki, artık liglere bile katılamaz hale gelmişler. 


2014 Neslişah İçin yeniden yapılanma yılı oldu.
Kulübü yönetimindeki düzensizlik ve takımın hiç bir kategoride liglere katılamaması çevrede de artık iyice dillenmeye başladı. Fatih'te tekstil işi ile uğraşan ve futbolu amatör olarak oynamış olan Metin Şakar kulübe talip olur. O süreci gazetemize değerlendiren Metin Şakar " Biz kulübe talip olduğumuzda yöneticiler zaten kulübü üzerilerinde yük olarak görüyorlardı, hemen teslim ettiler kulübün anahtarını. İlk olarak amatöre sevdalı yöneticiler bir araya getirilerek bir yönetim kurulu oluşturma çalışmasına girdik. Ben ve benden sonra tam bir spor adamı ve amatörün dostu 2. Başkanımız Şaban Dayan, As Başkan Yunus Aydın,Genel Kaptan Deniz Can, Genel Sekreter Sevilay Canpolat, Muasip Saadet Canpolat Şakar, yönetici Lokman Avı ve sağlıkçımız Gürol Ulusan'dan oluşan çalışma ekibimizi oluşturduk.



İlk hedefimiz lige katılmaktı.
Neslişah Spor Kulübü uzun bir süre lige katılım sağlamadığı için, futbolcular oynayabilecekleri kulüplere gitmişlerdi ve kulüpte lisanslı futbolcu kalmamıştı. Kulübün teknik direktörü olarak Turgut Şakar ile anlaşıldı ve bir yol haritası çizildi.Turgut Şakar "İlk sene amacımız sadece lige katılmaktı. Liglerin başlamasına 10 gün gibi kısa bir süre kalmıştı. Ancak kulüpte lisanslı sporcu olmayınca ben de burada eskiden forma giymiş ancak bir yerlere gidememiş genç futbolcuları ve bizde oynayabilecek transfer edebileceğimiz futbolcuları bularak bir araya getirdim. Buradan ilk yıl U19 ve A takım oluşturdum.



İlk sezonda ligi ortalarda tamamladık
Liglerin başlamasına yakında olsa oluşturduğumuz takım ligde direnç gösterdi ve bizi de heyecanlandırdı. Genç takımımız ligi 3. sırada tamamlarken, A takımımız ise ligi 4.sırada tamamladı. Yeni sezon yeni yaş kategorilerinin de startını verdiğimiz yıl oldu. Hem genç takımda hemde A takımda 2. amatörde mücadele ettiğimiz için sezonun başında alt yapıya zaman ayırma şansımızda oldu. İkinci senemizde U17, U14 ve A takımla liglere katılma kararı aldık. Neslişah artık Fatih'de dikkatleri çekmeye başlamıştı ve sporcu sayımız hızla artmaya başladı.Lisanslı sporcusu olmayan bir kulüpte 250 sporcuyla çalışır hale geldik. Bu yöneticilerin de hedeflerinin yükselmesini sağladı.



Neslişah'ın tarihini değiştirdik.
Neslişah Spor Kulübü kurulduğu günden buyana hiç bir kategoride şampiyonluk yaşamamış ve A takım olarak da hep 2. Amatör ligde mücadele etmiş bir takım. Bu sene gerek yöneticiler gerekse teknik ekip olarak biz başarı olabilir mi diye düşündük. Kuralar çekildiğinde herkesin ortak fikri çok sert bir grupta yer aldığımız noktasında birleşti. Şirintepe, Tozkoparan, Bağcılar Evren, Emirgan daha ligler başlamadan grupta transferler ve şampiyon olacak takımlar belirlenmişti bile. Biz zor bir grupta yer aldığımızı biliyorduk. Rakiplerimizi de tanıyorduk, ama onlar bizi tanımıyorlardı. Bütçe yok, Gücümüz ancak transfer edeceğimiz 5-6 sporcunun lisans paralarını ödeyecek kadar. Ancak alt yapıda çok iyi 8 futbolcumuz var bunların arasına karakterleri ile ağabeylik yapacak 6-7 topçuyu katarsak başarılı olabileceğimizi söyledim. Hemen çalışmalara başladık. Dışarıdan gelen her futbolcuyu tek tek her konuda etüt ettik, sahada bizi temsil edecek bir takım yarattık. 



Her şey para değil
Toplam bütçemiz 5 bin lirayı geçmedi. Rakiplerimizin transferlerde harcadığı paraları duyduğumuzda hem şaşırıyorduk, hem de gülüyorduk. Futbol sahada 11'er kişi ile oynanıyor. O futbolculara sözümüz yok işlerini yapıyorlar, ama aldıkları para üzerilerinde baskı yaratıyor. Bizim çocuklarımız sahaya futbol oynamak ve yaptıkları işten zevk almak için çıktılar. sezon sonunda 1 Mağlubiyet ve 1'de beraberlik alarak 1. Amatör lige yükselme başarısını gösterdik. Neslişah tarihinde ilk defa 1.Amatör ligde mücadele edecek.


Yeni sezonda hedefimiz Süper Amatör Lig
Bu sene yakaladığımız başarı genç çocuklarımızın yolunu açtı. 3 futbolcumuz profesyonel kulüpler ile görüşüyorlar. Ben onlara çalışmadan bir yere gidilemeyeceğini anlattım. Ancak başarı yakalandıktan sonra orada kalabilmek için daha çok çalışmaları gerektiğini de anlattım. Sporcu her zaman çalışacak başarının anahtarı burada. Giden futbolcularımızın yerlerini genç kardeşlerimizle dolduracağız.Bize Turgut Hocam Allah senden razı olsun demleri bizim için dünyalara bedel. Şimdi alttan birde futbolcu ordumuz geliyor. Futbol okullarımızdan çıkacak çocuklarımız kulübümüzü hak ettikleri yerlere taşıyacaklar. Fatih esnafından bizi her daim destekleyen Cankay Kargo'ya ve Aktan iletişim'e bize vermiş olduğu desteklerden dolayı Teşşekkür ederiz . Özellikle Deniz Can abimize kulübe vermiş olduğu katkıdan dolayı ayrıca Teşekkür ederiz.

Yorumlar