Şampiyon Şirintepe

Şampiyon Şirintepe
İstanbul 2. Amatör lig 5. grupta şampiyonluk için mücadele eden Şirintepe Spor, son haftaya Neslişah ile puan puana girmesine rağmen evinde konuk ettiği Tozkoparan Spor karşısında aldığı  6-2'lik galibiyet sonrasında şampiyonluk ipini göğüsledi.


Haftaya Şirintepespor ile Neslişah puan puana girdiler. İkili averaj'da önde olan Şirintepespor Tozkoparan karşısına mutlak galibiyet parolası ile çıkarken, Neslişahspor'da aynı düşünce ile Sarıyer Çayırbaşı Stadı'nda konuk olduğu Emirgan karşısında mücadele etti.



İki takım arasında süren şampiyonluk yarışını son haftayı da galibiyetle kapatan Şirintepespor kazandı. Şirintepe Yahya Kemal Stadı'nda konuk ettiği Tozkoparan Spor'u 6-2'lik skorla geçerken puanını 49'a yükseltti, Neslişah ise Emirgan karşısında beklemediği bir mağlubiyetle sahadan 3-1'lik skorla ayrıldı ve 46 puanda kaldı. Grubunda şampiyon olan Şirintepespor 1. Amatör lige yükselirken, takipçisi Neslişahspor'da 2. sırayı alarak 1. Amatör ligin yolunu tuttu.



Karşılaşmaya Şirintepe spor etkili başladı. Tozkoparan kalesinde üst üste pozisyonlar bulan Şirintepebunları golle sonuçlandıramadı. İlk bölümlerdeki baskıyı üzerinden atarak oyunda dengeyi kurmayı başaran Tozkoparan Şirintepe kalesinde pozisyonlar üretmeye başladı. 



Şirintepe kilidi Emre Kaya ile kırdı.
Tozkoparan karşısında sıkıntılı dakikalar yaşayan Şirintepe 24. dakika da Emre kaya'nın golü ile hem Tozkoparan defasının aşmayı başardı, hem de üzerindeki stresten kurtuldu. Bu gol sonrasında rahatlayan Şirintepe'li futbolcular daha rahat oynamaya ve pozisyonlar ve goller bulmaya başladılar. Emre'nin golünden hemen bir dakika sonra takımın başarılı isimlerinden Fatih sol tarafatan neredeyse tüm rakiplerininaşarak sol direk dibine taşıdığı topu Atakan Yılmaz'ın önüne bıraktı. Atakan Yılmaz boş kaleye topu gönderirken Şirintepespor'da farkı ikiye çıkarttı. 
30. Dakika emre kaya orta sahadan aldığı topu ceza alanına taşıdı. Rakiplerini geçtikten sonra kaleci ile karşı karşıya kalan Emre Tozkoparan kalecisinin solundan topu ağlarla buluşturdu. 3-0
İlk yarı Şirintepe'nin 3-0 lık galibiyeti ile kapandı.



İkinci yarıya ev sahibi Şirintepe etkili başladı. 47. Dakika da Muhammed'in golü ile başlayan Şirintepespor 53.dakika da Atakan'ın golü ile farkı 5'e çıkardı.
67. Dakika ceza alanı yayı üzerinden Gökhan Erkal yerden vurdu. Top direğin dibinden ağlarla buluştu. 5-1
78. Dakika Ertuğrul Mamioğlu Tozkoparan adına farkı 3'e indirdi. 5-2
Karşılaşmanın son dakikasında Muhammed maçın skorunu tayin etti. 6-2






















Yorumlar