ITTF'in rüya projesi Suriyeli mültecilerin yüzlerini güldürdü

ITTF'den Türkiye'de muhteşem etkinlik
ITTF'in rüya projesi Suriyeli mültecilerin yüzlerini güldürdü
ITTF, 13 -19 Mayıs 2017 tarihleri arasında Gaziantep ve Şanlıurfa'da ikamet eden birçok Suriyeli mülteci çocuk için unutamayacakları bir etkinlik gerçekleştirdi.


Türkiye'deki etkinliğe ITTF Kalkınma Programı kapsamında Alman Olimpik Sporlar Konfederasyonu (DOSB),Uluslar arası Alman İş birliği Topluluğu (GIZ), Alman Masa Tenisi Derneği (DTTB) ve Abdel Kader Alsankary Vakfı destek verdi.
13- 15 Mayıs 2017 tarihlerinde Gaziantep'te, 16-18 Mayıs 2017 tarihlerinde ise Şanlıurfa'da yapılan etkinlik 19 Mayıs 2017 Cuma günü Gaziantep'te düzenlenen masa tenisi festivali ile sonuçlandı. 

Etkinlikte, Masa Tenisi temasının haricinde, sosyal kalkınma, spor eğitimi, beden eğitimi ve beceri düzeyleri ile toplumsal cinsiyet eşitliği, gönüllü çalışma, vatandaşlık görevleri, proje yönetimi ve kaynak yetiştirme konuları ele alındı.
ITTF'in rüya etkinliğinde, GIZ'den Ali Almana, DOSB Spor Sorumlusu Sevda Akgün, Şanki Vakfı Müdürü Abdulrahman Alsankari ve Şanlıurfa Suriye Spor Komitesi Başkanı Jalal Alali de görev yaptı. 


Bugüne kadar katıldığı bir çok Uluslararası proje ile ismini duyuran ve ITTF'in ''Bir rüyayı gerçekleştirmek'' adlı projesinin başında bulunan Mısırlı Ahmed Dawlatly "Türkiye, şu anda ülkesinde sürmekte olan çatışmalar nedeniyle yerlerinden edilmiş dünyanın en büyük Suriyeli mülteci grubunu barındırıyor. Birleşmiş Milletlerin tahminlerine göre, Türkiye'nin Suriye'deki mülteci nüfusu Ocak 2017'den bu yana iki milyondan fazla. Kayıt dışı mülteciler ile bu sayı daha da büyük olabilir. ITTF ve DTTB masa tenisini toplumsal değişim için bir araç olarak kullanıyor ve dünyanın dört bir yanındaki herkese masa tenisi getirmeyi hedefliyorlar. Uluslar arası Alman İş birliği Topluluğu, sporu, özellikle de masa tenisini sosyal gelişim için bir araç olarak kullanmayı amaçlıyor" diye konuştu.



Yorumlar