Yeşilköyspor, İstanbul Şampiyonu

Yeşilköyspor, İstanbul Şampiyonu
İstanbul Süper amatör Lig klasman gruplarında sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve Bölgesel amatör Lig'e yükselme başarısı gösteren A grubu şampiyonu Alibeyköyspor ile B grubu şampiyonu Yeşilköyspor İstanbul Şampiyonunu belirlemek için Eyüp Stadı'nda karşı karşıya geldiler. Karşılaşmayı Erdoğan Özkaya, Enes Berk Güçlü, Alican Uz hakem üçlüsü yönetirken karşılaşmada 4. hakem olarak Oğuz Kaan Işık görev aldı.



Uzun soluklu İstanbul Süper Amatör lig mücadelesinde sezona ölüm grubu diye adlandırılan 10. grupta başlayan Alibeyköy ile Yeşilköyspor grup maçları sonunda ilk iki sırada yer alarak klasman ligine kalmayı başarmışlardı. Statü gereği farklı gruplarda mücadele eden iki takım gruplarında şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lige yükselme başarısını da gösterdiler. Grup maçlarında bu iki takımın arasında oynanan müsabakaların ilkinde Yeşilköy sahadan 2-0 galibiyetle ayrılırken, ikinci müsabakada takımlar birbirlerine karşı gol atma becerisi gösterememiş ve müsabaka golsüz eşitlikle sonuçlanmıştı. Sezonun son karşılaşmasında İstanbul şampiyonunu belirlemek için Eyüp Stadı'nda karşı karşıya gelen iki takım arasındaki mücadeleden Yeşilköy spor sahadan 2-1 galibiyetle ayrılarak İstanbul'un en büyüğü olmayı başardı.


Karşılaşmanın ilk golü 13. dakika da Yeşilköyspor'dan geldi. Ceza alanı dışından Yılmaz'ın kaleye gönderdiği topta Alibeyköy kalecisi Seyitcan'ın hatası topun ağlarla buluşmasına sebep oldu. Topu kontrol etmek için eğilen Seyitcan topu elinden kaçırınca bacaklarının arasından geçen top ağlarla buluştu, bu gol Yeşilköy'ü 1-0 öne geçirdi. İlk yarının son bölümlerinde Alibeyköyspor Gökhan ile eşitliği sağladı. İlk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi. Karşılaşmanın 65. dakikasında Yeşilköy adına ağları bir kez de Tolga havalandırdı ve maçın skorunu tayin eden golü attı. Geriye düşen Alibeyköy Selim'in yerine genç santrafor Furkan'ı alarak ikili forvete geçse de karşılaşmanın geri kalan bölümünde başka gol olmayınca karşılaşma sonunda Yeşilköyspor sahadan 2-1 lik galibiyetle ayrılarak tarihinde ilk kez İstanbul Şampiyonu olma başarısını da göstermiş oldu.
İstanbul Şampiyonu olan Yeşilköyspor'a kupasını TFF Amatör Kurul Üyesi, TASKK ve İASKF Başkanı Ali Düşmez verirken, Alibeyköyspor ise kupasını TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür'ün elinden aldı.Karşılaşmayı yöneten hakemlere ve tüm sporculara İASKF yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile ayrıca madalyalar verildi.


STAT: Eyüp
HAKEMLER: Erdoğan Özkaya, Enes Berk Güçlü, Alican Uz / Oğuz Kaan Işık
ALİBEYKÖYSPOR: Seyitcan, Fatih, Fahrettin, Cüneyt, Fatih, Ramazan,
Barış, Emrah, Gökhan, Burak, Selim
YEŞİLKÖYSPOR: Mert, Erdi ,Yılmaz, Eyüp, Veysel, Tolga, Bektaş, Hasan,
Muhammet Çetin, Baran, Muhammet Ali
GOLLER:13' Yılmaz , 66' Tolga (Yeşilköyspor) / 42' Gökhan (Alibeyköyspor)

Yorumlar