Tunaspor'lu Futbolcular, Vefaspor'a Tazminat Davası Açmaya Hazırlanıyor.

Tunaspor'lu Futbolcular ve Teknik Kadro, Vefaspor'a Tazminat Davası Açmaya Hazırlanıyor.
Bölgesel Amatör Lig 12. grupta mücadele eden İstanbul temsilcisi Vefaspor, Çayırovaspor ile oynayacakları son maça çıkmayıp üç puanı silinince ligden düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Tunaspor'da, futbolcular ve teknik heyet olayı mahkemeye taşıyor.

Tunaspor teknik kadrosu ve futbolcular mahkeme yolunda ;
Tunaspor'lu futbolcular ve teknik kadros, Çayırovaspor-Vefaspor maçının sonucu ile ilgili uğradıkları büyük haksızlıktan dolayı Vefaspor yönetimi, teknik kadro ve futbolcularına maddi ve manevi tazminat davası açmaya karar verdi.

Tunaspor'lu futbolcular ve teknik heyetten yapılan yazılı açıklamada; 
"Spor hukuku ve fair Play'e uygun olmayan bu davranış neticesinde spor hukukçularının da görüşleri alınarak mahkeme yolunun açık olduğu görüşünden hareketle kulüp avukatlarınca bir süreç başlatılmıştır. Yapılan olay neticesinde teknik kadro ve futbolcuların uğradığı maddi ve manevi haksızlığın giderilmesi için bu karar alınmıştır. Ülkenin köklü kulüplerinden olan Vefaspor'un bu davranışının futbolun etik değerlerine uygun olmadığı aşikardır. Yıllarca Türk futbolunda idol olarak benimsenen Vefaspor Kulübü'nün bu davranış içerisinde olması bizi de tarifi mümkün olmayan şekilde üzmüştür. Bu durum karşısında Türk adaletine olan inancımızı ve saygımızı da tüm futbol ailesinin bilmesini ister, saygılar sunarız. 
Tunaspor Teknik Kadro ve Futbolcuları"

Olaylar Nasıl Gelişti?
Bölgesel Amatör Lig 12. Grup'ta yer alan Vefaspor, Çayırovaspor'la deplasmanda son hafta oynaması gereken maça çıkmamış, gerekçe olarak da yeşil-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada kafilenin yola çıktığı ancak yetişemediği bildirilmişti. Amatör Futbol Disiplin Kurulu, maça çıkmadığı gerekçesiyle Vefaspor'un 3 puanını silince İstanbul temsilcisi son iki sırada yer alan takımların arasına geriledi. Bölgesel Amatör Lig statüsü gereği bir diğer İstanbul temsilcisi Tunaspor da direkt ligden düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Tunaspor Kulübü Temyiz'e giderken eğer karar değişmez ise Bayrampaşa ekibi küme düşecek.

Tunaspor Kulübü Yönetim Kurulu ise konuyla ilgili bir resmi açıklama yapmazken, temyiz sürecinin tamamlanmasının beklendiği öğrenildi.

Yorumlar