Milli Sporcular Madalyaya Doyamadı.

Milli Sporcular Madalyaya Doyamadı.
18-19 Nisan 2017 tarihlerinde Kahramankazan'da bulunan Şehit Samet Cantürk Bocce Salonunda Uluslararası Bocce Turnuvası yapıldı.  

Petank ve Raffa disiplinlerinde tek ve çift olarak oynanan turnuvaya, İran, Cezayir ve Türkiye 1-Türkiye 2 olmak üzere 4 takım katıldı. Turnuvada Raffa disiplininde Cezayir başırılı sonuçlara imza atarken, Petank'ta ise Türkiye milli takımları sonuca ulaşmayı başardı. 


Turnuvada dereceye giren sporculara ödülleri Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Dr. Ahmet Recep Tekcan, Başkan Vekili Doç. Dr. Mutlu Türkmen, Genel Sekreter Mehmet Demirdelen, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yüce, Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı ve Başkan Danışmanı İbrahim Özden tarafından verildi. 

Şampiyonada Petank disiplininde çift kadınlarda Neşe Gül Sevilgen - Rabia Sevval Eryeşil, tek erkeklerde İsa Alperen Sütoğlu, tek kadınlarda Ayşe Çelik; Raffa disiplininde ise karışık çiftlerde Mert Yeğit - Ayşe Çelik, çift erkeklerde Cihan Çekiç - İsa Alperen Sütoğlu ve tek erkeklerde Mert Yeğit altın madalya elde eden sporcularımız oldu. 


Turnuvanın özellikle milli takımlara aday kadroları belirlemek ve genç sporcuları denemek açısından önemli bir deneyim olduğunun altını çizen Başkan Tekcan, "Burada özellikle genç sporcularımızın performansını değerlendirme fırsatı buluyoruz. Güçlü bir Cezayir takımının turnuvada yer alması da bizim için iyi bir fırsat oldu" dedi. Başkan Tekcan ayrıca İran'ın da Bocce'ye yatırım yapmaya başladığını anlatarak, "Komşuda bu sporun yaygınlaşmasına biz ön ayak olduk ve İran milli takımları da uluslararası arenada boy gösteriyor. Türkiye'nin örnekliğinden ve desteklerinden minnetle bahsediyorlar. Burada turnuva dışında onlara hem eğitim verdik, hem de malzeme yardımı yaptık" diye sözlerini tamamladı. 

Yorumlar