İsmet Karababa "İNANCI, AZMİ, ONUR VE GURURU BİR ARADA YAŞADIK"

İsmet Karababa "İNANCI, AZMİ, ONUR VE GURURU BİR ARADA YAŞADIK"
Konya'nın Bölgesel Amatör Lig temsilcilerinden Akşehirspor ile Süper Amatör Lig temsilcilerinden Selçukspor ile statü gereği oynadığı ply out maçı sonrasında bir açıklama yaparak yönetim, futbolcu ve taraftara teşekkür etti. İsmet Karababa yaptığı yazılı açıklama da;

"İNANCI, AZMİ, ONUR VE GURURU BİR ARADA YAŞADIK
Öncelikle maçı oynadığımız sahanın ismi verilen Şehidimiz Muharrem Samur'u bir kez daha Rahmetle anıyorum. 
Bizim açımızdan her yönü ile önemli ve anlamlı olan Play Out maçı futbol kalitesi ile öne çıkamamış olsada mücadele olarak seyredenlere heyecan verdiği inancındayım. 
Oyunun önemli aktörleri olan her iki takım futbolcularının onurlu mücadeleleri, oyun oynama maçı kazanma arzu ve istekleri ile oyunu hiç bir bölümde çirkinleştirmeme gayretleri, bu maçın bir parçası olma, futbolun güzelliklerini seyretme ve görme adına gelen zor şartlarda maçı takip eden, takımlarını destekleyen seyirci ve taraftarların sağduyu içinde olmaları takdir edilmelidir.
Akşehirspor olarak çok zor bir dönemi yoğun vede kısa bir süreçte atlatacak olması ile riskli bir dönemde sorumluluk alan Ender Kalkan başkan ve ekip arkadaşlarının bu süreci bizimle başarabileceklerine inanmaları bize hem bir güç hemde ağır bir sorumluluk yüklemişti. 
Bu duygu yoğunluğu, yaşadıkları olumsuzluklar karşısında ilçemizi terk etmiş futbolcu grubu içinde dönüş yapan az sayıdaki sorumluluk taşıyan futbolcu arkadaşlarımızla birlikte önümüzdeki 3 maçın çalışmasını yaparak bu dönemi yaşama dair ne varsa onlarla birlikte yaşayarak geçirdik. 
Müsabaka öncesi ve süresince böylesine önemli ve çok yönü ile anlamlı bu maçı sahada kazanma adına futbol kimlikleri ve onurları ile mücadele eden, oyunu hiç bir bölümde çirkinleştirmeyen hemde bunu 120 dakikalık süre içinde yansıtan her iki takımın futbolcularını, verdikleri kararlar ile oyunun akışına katkı sunan skoruna hiç bir şahibe bırakmayan maçın hakemlerini, taşkınlık yapmadan takımlarını destekkeyen taraftarları tebrik etmek gerekir. 
Bizim açımızdan her yönü ile böylesine önemli ve anlamlı bu süreci hedeflediğimiz yerde tamamlamak önemliydi bunu başardık. 
Bu başarımızda başta maddi manevi katkı sunan belediye başkanımız Salih Akkaya ile her anlamda yanımızda olan, destek veren başkanımız Ender Kalkan ve ekip arkadaşlarına, yaşadıkları her zorluğa göğüs geren inançlı ve onurlu bir mücadelenin parçası olan futbolcularıma, bize gönülden destek veren taraftarımıza maçı seyretmeye gelen futbol severlere teşekkür etmek isterim.
Burada bir parantez de Zahir Renklibay başkanıma açmak isterim, ilimizin ve belkide ülkemizin en eski ve tarihi Selçukspor'u çok uzun bir süredir tek başına önce antrenörü sonra antrenör ve başkanı son yıllarda da başkanı olarak altyapsını ile birlikte yaşatmanın ötesinde başarılı kalmasını takdir etmekle birlikte Konya futbolu, antrenörlüğü ve gençliğimiz adına bu hizmetini çok değer buluyor kendilerine teşekkür ediyorum.

İsmet KARABABA
Akşehirspor Teknik Direktörü"

Yorumlar