Dünya Okullar Şampiyonası Yaş’ta Başladı

Dünya Okullar Şampiyonası Yaş’ta Başladı.
Romanya'nın Yaş (Iasi) şehrinde 23-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 2017 Dünya Okullar Şampiyonası birinci tur mücadeleleriyle başladı. Özellikle ev sahibi Romanya'nın kuvvetli oyuncularla katıldığının göze çarptığı şampiyonada her yıl olduğu gibi bu sene de iddialı ekiplerden biri de Türkiye.
Her ne kadar reyting sıralamasında oyuncularımız zirvede görünmese de hemen her kategoride oyuncularımızın üst sıralarda yer alacağını düşünüyorum.
7,9,11,13,15,17 yaş gruplarında kızlar ve genel kategori olarak düzenlenen Dünya Okullar Şampiyonası'na bu yıl genel kategoride 7,11,13 yaş gruplarında dörder, 9 yaş altında üç, 15 ve 17 yaşta ise birer sporcu olmak üzere toplam 17 sporcuyla katılıyoruz. Kızlarda ise 11 yaşta iki ve diğer kategorilerde birer olmak üzere toplam 7 kızımız mücadele veriyor.
İlk turda 24 kişilik kafilemiz 17,5 puan toplayarak iyi bir başlangıç yaptı. Kategori sayısının fazlalığı nedeniyle kategorilerde canlı yayınlanan oyun sayısının az olduğu turnuvada ilk turda 11 yaş grubunun iddialı isimlerinden Efe Metehan Yavuz'un sade bir konumda atını rakibinin filine göre daha iyi kullanıp güzel bir taktikle vezir çıkarak aldığı galibiyet göze çarptı. Keza yine aynı kategoride turnuvaya üçüncü sırada başlayan Efe Hakan Öztürk de askıda piyonlarını rakibinin de iyi oynayamaması sonucu sürerek güzel bir oyunla masadan puanla ayrılan isim oldu. 17 yaş genelde Batuhan Özen siyah taşlarla oyun gücünün ne kadar fazla olduğunu gösteren örnek bir oyun ortaya koyarak Malezyalı rakibi Rusyaidi karşısında ilk turu kazasız geçmeyi başardı. Kızlarda canlı yayınlanan Rinas-Sude Hereklioğlu oyununa baktığımızda ise açılıştan piyon öne geçen Sude'nin taş kırışmalarıyla oyunu piyon finaline taşıyarak son derece metodik ve basit bir şekilde kazandığını görüyoruz. Turnuvaya altıncı başlayan oyuncumuz da madalya umutlarımızdan.

Turnuvada çift turun olduğu Pazartesi günü ikinci tur TSİ 9.30'da, üçüncü tur 16.30'da başlayacak. Bütün sporcularımıza başarılar diliyoruz!
Haber : Tarık Selbes

Yorumlar