U15 Türkiye Şampiyonası'nda İstanbul takımları rüzgar gibi esti.

U15 Türkiye Şampiyonası'nda İstanbul takımları rüzgar gibi esti.
20 tarafsız il merkezinde 62 ilden 106 takımın mücadele ettiği U15 Türkiye şampiyonası 1. kademe müsabakaları oynandı. İstanbul takımları Kocaeli, Sakarya, Kütahya, Çanakkale ve Yalova'da ikişer takımla mücadele ettiler. İstanbul takımlarının tamamı ilk gün müsabakalarında rakipleri ile karşı karşıya geldiler.




Sakarya'da Zara Ekinli ile Albayrak sporseverlerin takdirini topladı.
U15 Türkiye Şampiyonası 1. kademe maçlarının ilk gününde Sakarya'da iki farklı grupta mücadele eden Zara Ekinli ve Albayrak Spor müsabakada ortaya koydukları futbol ile rakip takımların ve taraftarların beğenisini kazandı. Albayrakspor Kocaeli temsilcisi Körfez Gençler Birliği karşısında sahadan 2-0 galibiyetle ayrılırken, Zara Ekinli ise günün ilk maçında Bartın Temsilcisi Kemer Spor'a gol oldu yağdı. Zara Ekinli Spor'lu futbolcular Kemer spor karşısında aldığı 4-0 lık galibiyet sonrasında Cumartesi günü oynayacakları Kocaeli temsilcisi 41 Futbol Kulübü maçını beklemeye başladılar. Albayrakspor'da Cumartesi günü ikinci maçında Düzce temsilcisi Çilimli Belediyespor ile karşılaşacak.  



İkitelli spor ve Damla Spor Kütahya'yı salladı.
U15 Türkiye Şampiyonası'nda Kütahya il merkezinde Yalova, Eskişehir, Çanakkale ve Balıkesir takımları ile mücadele eden İstanbul takımları ilk gün müsabakalarında sahaya çıkarken her ikisi de sahadan galibiyetle ayrılmayı başardılar.
Küçükçekmece Temsilcisi İkitellispor A Grubunda Acarspor (Yalova) ve DSİ Bentspor (Eskişehir) ile birlikte yer alırken, B grubu ise Bigaspor (Çanakkale), Damlaspor (İstanbul) ve Burhaniye Belediyespor (Balıkesir) takımlarından oluştu. 
Günün ilk karşılaşmasında Yalova temsilcisi Acarspor ile İkitellispor karşı karşıya geldi. İstanbul temsilcisi maçın ilk yarısında 18. dakika da Ufuk Öztürk ve 34. dakika da Davut Çetinkaya'nın golleri ile 2-0 öne geçse de kalesinde gördüğü golle devre arasına 2-1 lik skorla girdi. İkinci yarıda da üstün oyunun rakibine kabul ettirmeyi başaran İkitelli 64. dakika da Umutcan Sarı ile bir gol daha bularak maçın skorunu tayin etti. 3-1



Bir diğer İstanbul temsilcisi Damla Spor ise Çanakkale temsilcisi Bigaspor karşısında sahadan 2-1 galibiyetle ayrılmayı başardı.  Damlaspor'un golleri Veysi ve Eren'den geldi.
Müsabakaların ilk gününde sahadan galibiyetle ayrılan takımlar 2. müsabakalarını Cumartesi günü oynayacaklar. İkitelli spor Cumartesi oynayacağı ikinci maçında Eskişehir temsilcisi DSİ Bentspor ile karşılaşacak. Damlaspor ise Balıkesir temsilcisi Burhaniye Belediyespor ile karşılaşacak.



Yalova'da Buruk Sevinç.
Halkalı Taştepe 1299 Bilecik Belediyespor karşısında fark yarattı.
Yalova il merkezinde U15 Türkiye Şampiyonası 1. kademe müsabakaları için bulunan iki İstanbul temsilcisi Başakşehir ve Halkalı Taştepe ilk gün müsabakalarında sahada yer aldılar. 



Küçükçekmece temsilcisi Halkalı Taştepe 1299 Bilecik Belediyespor'u her iki yarıda bulduğu ikişer golle 4-0 lık skorla geçti. Karşılaşmanın tamamında Bilecik temsilcisi karşısında üstün bir performans sergileyen Halkalı Taştepe Spor ilk yarıyı Berham Kayra Hava ve Yusuf Alinç'in golleri ile 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda da baskılı oyunun sürdüren İstanbul temsilcisi Yusuf Alinç'in ayağından bir gol daha bulurken kapanışı Harun Deniz yaptı. 4-0 

Halkalı Taştepe ikinci maçını Cumartesi günü Kocaeli temsilcisi Harb-İş ile oynayacak. Günün bir diğer maçında ise Başakşehir, Sakarya temsilcisi Tüvasaş Demir Spor ile karşılaştı. Bu karşılaşmadan gelen haber İstanbul Amatör Sporseverleri üzdü. Başakşehir sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrılırken ikinci maçını Cuma günü Kocaeli temsilcisi Güneşspor ile oynayacak.



Seyrantepe Of, zorlu rakibi Arabayatığı'nı 2 golle geçti.
U15 Türkiye şampiyonası 1. kademe müsabakasında alt yapılarada şampiyonluğun önemli isimlerinden İstanbul temsilcisi Seyrantepe Of ile Bursa temsilcisi Arabayatağı spor Kocaeli il merkezinde karşı karşıya geldi. 
Sezon Türkiye şampiyonası finalini hedef olarak koyan iki takım, daha şampiyonanın ilk maçında karşı karşıya geldiler. Baştan sona tempolu ve heyecan içinde geçen karşılaşmanın sonunda İstanbul temsilcisi Seyrantepe Of sahadan ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 galibiyetle ayrılarak grup maçında önemli bir avantaj elde etmiş oldu. Kağıthane temsilcisinde goller 33. dakika da Okan ve 35. dakika da Baran'dan geldi. Seyrantepe Of ikinci maçını Cumartesi günü Tekirdağ temsilcisi Kapaklı Site spor ile oynayacak.
Kocaeli il merkezi'nde B grubunda yer alan İstanbul temsilcisi İstanbul Sinopspor ise Bursa temsilcisi Altınsaban karşısında aldığı 3-0 lık mağlubiyetle şampiyonaya buruk başladı. İstanbul Sinop ikinci maçını Cuma günü Edirne temsilcisi Saraçhanespor ile oynayacak.

Selimiye Umutlarını Cumartesi'ye taşırken, İstanbul Kayaşehir Çanakkale'de üzdü.
Türkiye Şampiyonası 1. kademe müsabakaları Çanakkale il merkezinde 2 grup halinde oynanan müsabakalarda B grubunda mücadele eden Selimiyespor İzmir temsilcisi Buca Belediyespor ile golsüz berabere kalırken, A grubunda yer alan İstanbul Kayaşehir spor bir diğer İzmir temsilcisi Torbalıspor karşısında sahadan 3-1 lik mağlubiyetle ayrılarak final işini zora soktu. Kayaşehir Cuma günü Kırklarelispor ile karşılaşacak

Yorumlar