ŞAMPİYON İSTANBUL TRABZONSPOR

İSTANBUL TRABZONSPOR U-16 TAKIMI ŞAMPİYON
U16 /B Gençler Ligi 4.Grupta mücadele eden İstanbul Trabzonspor 13 haftalık lig maratonunu şampiyon olarak tamamladı. Grubunda 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 32 puanla şampiyon oldu.
İstanbul Trabzonspor U-16 kategorilerinde başarılı sonuçlar alan Kulüp, Grubunda şampiyonluk elde eden U-16/B Genç oyuncuları bir üst lig olan U16 /A Gençler ligine çıkmaları büyük sevinci yaşadı.
İstanbul Trabzonspor, Antrenörü Sinan Bilgin, Kulüp olarak kurulduğumuz yıldan beri altyapı ağırlık veren bir kulübüz, kulübümüz bünyesinde Futbol Okullarında eğitim gören ve filiz lisanlı oyunculardan kurulu altyapı takımlarımdan oluşan oyuncularla ligde mücadele vermekteyiz. 
İstanbul Trabzonspor kulübü olarak altyapıya çok önem veriyoruz ve bunun karşılığını da her geçen gün almaya başladık. Alt yapılarda birinci öncelik çocuğa iyi insan olmayı iyi bir öğrenci olmayı ve yetenekleri doğrultusunda iyi bir futbolcu olmayı öğretmektir. Alt yapı oyuncularına çalışabilecekleri bir ortamın sağlanması gerekir. Bizim de İstanbul Trabzonspor olarak hedefimiz bunu sağlamaktır.
Bilgin, Alt yapı eğiticiliği gerçekten de bir uzmanlık işidir. Bu, sevgi işidir. Bu, çocuğa insani ve futbol olarak katkıda bulunmaktır ve gerekli imkânları sağlayıp yarışmacılıktan ziyade yetiştiriciliğin ön planda olması gerekir. Burada yetişen genç oyuncularımızdan alt yapıdan en az 7-8 futbolcuyu kadrosuna takviye yaparak onların tecrübe kazanmaları ve alt yapıdan oluşan bir A takım oluşturmak.

Yorumlar